Povežite se s nama

U fokusu

Nedovršena Stanoingova zgrada u Grabanicama na prodaju za milijun eura!

Objavljeno:

- dana

OTKRIVAMO

Jedna od tri nedovršene Stanoingove zgrade u varaždinskom naselju Grabanice ponuđena je na prodaju!

Riječ je o gradilištu koje se nalazi na ulazu u samo naselje, a na kojem su još u siječnju 2012. prekinuti svi radovi.  

„Stambeno-poslovna građevina u izgradnji, Jalkovečka ulica, u naselju Grabanice, oko 2 kilometara od centra grada, u zoni predviđenoj za izgradnju višekatnih stambeno-poslovnih građevina. Kompletna infrastruktura, kao i kompletna projektna dokumentacija s pravovaljanim dozvolama“, navedeno je u oglasu koji je agencija za nekretnine iz Ivanca objavila na Njuškalu.

Istaknuta je cijena od 1,1 milijun eura ili 8,2 milijuna kuna.

Moguća izgradnja 82 stana

Napomenuto je da je, prema projektnoj dokumentaciji, dozvoljena izgradnja 82 stambene jedinice – od jednosobnih do četverosobnih stanova, osam poslovnih prostora u prizemlju, podzemna garaža za 49 vozila te 19 garaža u prizemlju.

Pojašnjeno je i da je gradnja započeta te se s objektom “izašlo” iznad zemlje.  

Hoće li pojaviti zainteresirani investitor? To sigurno jedva čekaju stanovnici Grabanica koji već četiri godine upozoravaju na zapuštena Stanoingova gradilišta.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Gradske organizacije HSS-a Novog Marofa i V. Toplica prešle u HSS Braće Radić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradski odbori Hrvatske seljačke stranke Novog Marofa i Varaždinskih Toplica javljaju da su u nekoliko navrata u posljednja dva mjeseca i pokušaja da spase stranku HSS-a Varaždinske županije od jednoumlja svoga političkog vođe Kreše Beljaka, te njegova povjerenika I. Banekovića u provedbi uvažavanja mišljenja pojedinca (demokracije) nažalost nisu uspjeli.

Stoga su na svojim gradskim odborima jednoglasno donijeli odluku svih članova odbora, vijećnika u Gradskom vijeću Grada Novog Marofa (Nada Ključarić i Kruno Antolić) te zamjenika gradonačelnika Grada Novog Marofa ujedno i dosadašnjeg predsjednika Podžupanijske organizacije te potpredsjednika Županijske organizacije HSS-a Ivice Šanteka o prelasku u HSS Braće Radić.

Gradskoj organizaciji Grada Novog Marofa i prelaska u Stranku Braće Radić pridružila se i Gradska organizacija HSS-a Varaždinske Toplice na čelu s predsjednikom Ivanom Škrlcem i zamjenikom Tomislavom Prstecom.

Zaključak oba dvije Gradske organizacije HSS-a je da će u buduće djelovati u HSS-u Braće Radić na dobrobit svojih sugrađana pod čijim će i imenom izaći na lokalne izbore.

Nastavite čitati

U fokusu

Milorad Batinić izlazi na lokalne izbore, ipak nije prebjegao Čačiću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugogodišnji gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić nedavno je napustio HNS. Njegovi donedavni stranački kolege prozvali su ga da želi sklopiti suradnju s Čačićevim Reformistima.

U ivanečkom parku Batinić je danas najavio da izlazi na lokalne izbore, da ponovno želi biti gradonačelnik Ivanca, ali oformio je vlastitu nezavisnu listu. Rekao je da s listom izlazi na predstojeće lokalne izbore u svim ivanečkim mjesnim odborima, ali i za Županijsku skupštinu. Oslanja se uglavnom na ljude koji su s njim napustili HNS, ali nije odbacio suradnju ni s drugima.

Kandidat za Batinićevog zamjenika je mladi ivanečki arhitekt Marko Friščić.

– Slogan nam je “Za Ivanec” jer smo uvijek bili u funkciji građana Grada Ivanca. Na izbore ćemo izaći s Nezavisnom listom Milorad Batinić. Već sada funkcioniramo u Ivancu u obnašanju izvršne vlasti, a tako ćemo i u budućnosti. Izašli smo iz HNS-a nezadovoljni načinom na koji je vođena stranka, ali uključili smo se u nezavisnu listu i obnašamo sve funkcije. Očekujemo dobar rezultat na lokalnim izborima. Ovi ljudi koji su tu i ja nastavit ćemo raditi kao do sada, uključivo, transparentno, tolerantno. Dobio sam podršku da budem kandidat za gradonačelnika – istakao je Batinić.

Pojasnio je da će fokus biti na dizanju osnovnog školstva na višu razinu, dogradnji vrtića u Ivancu te izgradnji vrtića u Radovanu, nastavku izgradnje komunalne infrastrukture, početku realizacije Aglomeracije Ivanec, rekonstrukciji ivanečkog stadiona, gradnji pomoćnog stadiona u Salinovcu, a dugoročni interes je gradnja većeg sportskog centra i još niz projekata.

Nastavite čitati