Povežite se s nama

Život i društvo

(Ne)dozvoljeno parkiranje gradskog automobila? “Imamo karticu, ali smo čistili pa nam je pala na pod”

Objavljeno:

- dana

Nakon što smo jučer objavili tekst o automobilu gradskog komunala parkiranog u pješačkoj zoni bez istaknute dozvole parkiranja, stigao je odgovor iz Grada Varaždina s “pojašnjenjem” o čemu se radi.

>>Plaćaju li vozači službenih automobila Grada Varaždina kaznu kad se bez dozvole parkiraju na mjestu gdje je parkiranje zabranjeno?

Odgovor je stigao jutros, nakon objave teksta, iako smo Grad o ovoj, spornoj situaciji, pitali prije tjedan dana.

U tom odgovoru, za koji je gradskim službenicima za informiranje ( a ima ih nekoliko) trebalo tjedan dana za ispostaviti, piše kako je – sve u najboljem redu.

Automobil, kažu, ima dozvolu samo, eto, pri čišćenju unutrašnjosti pala pod sjedalo.

Odgovor Grada Varaždina prenosimo u cijelosti:

“Navedeno vozilo koje za službene potrebe koristi Upravni odjel za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša Grada Varaždina, Odsjek za redarstvo,  posjeduje važeću dozvolu za ulazak u pješačku zonu (KLASA:UP/I-340-09/17-02/81; URBROJ:2186/01-06/12-18-5) izdanu 25. svibnja 2018. godine. Dozvola je bila istaknuta na vidljivom mjestu na vjetrobranskom staklu, no prilikom čišćenja unutrašnjosti vozila dan ranije ispala je na pod vozila, te tom prilikom nije bila vidljiva. Kartica-dozvola je odmah po Vašoj sugestiji stavljena na za to predviđeno mjesto. Također želimo napomenuti da se radilo o kraćem zadržavanju radi potrebe posla.”

Taman i ako povjerujemo da vozilo ima redovnu dozvolu, nekoliko je laganih pitanja i primjedbi, u slučaju da iz Grada misle kako nemamo pametnijeg posla nego se baviti takvim “bedastoćama”.

– Da li bi vama oprostili kaznu za parkiranje na nedozvoljenom mjestu, ako su automobil zatekli bez istaknute dozvole za parking?

– Da kartice nema, primijećeno je tek nakon  naše “sugestije i stavljena je na redovno mjesto”. Ovo znači da nitko tko se koristi automobilom nije barem 24, ako ne i više sati primjetio da kartice nema, jer zbog naše (ne)ažurnosti nismo odmah nakon fotografiranja poslali upit, nego tek sljedeći dan.

– U neslužbenom, usputnom razgovoru s ljudima koji imaju pravo korištenja ovog automobila, dečki su nam rekli kako kad jedan od njih doveze automobil tu ga parkira samo ako netko odmah ide dalje. Niti riječi o dozvoli.

Život i društvo

Asfaltira se cesta u Čurilovcu, gradonačelnica Ratković obišla radove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Varaždinskih Toplica i ove se godine nastavilo s unapređenjem komunalne infrastrukture, a među kapitalnim projektima je modernizacija i rekonstrukcija cestovnih kolnika i nogostupa.

Za tu su namjenu u gradskom proračunu predviđena sredstva od gotovo 1,6 milijuna kuna.

Budući da je na području grada Varaždinskih Toplica čak 200 kilometara nerazvrstanih cesta, među prioritetima aktualne gradske vlasti je i uređenje upravo tih cesta i to u svim mjesnim odborima, stoga su ovih dana krenuli radovi u Mjesnom odboru Čurilovec. Riječ je o modernizaciji kolničkog zastora, odnosno asfaltiranju nerazvrstane ceste NC 1-068, na dionici dugoj 190 metara i širine 3 metra.

– Mnogo se radi u Varaždinskim Toplicama, ali osim što želimo urediti centar grada, važno nam je i kako se živi u svim našim mjesnima odborima. Trudimo se, a tako ćemo i nastaviti, kako bi naši građani bez obzira na to u kojem dijelu Varaždinskih Toplica žive imali uvjete i standard kakve imaju i stanovnici većih gradova. Kako mi to volimo reći, želimo asfalt ne samo do svake zgrade ili kuće, već i do svake klijeti – istaknula je toplička gradonačelnica Dragica Ratković prilikom obilaska radova.

Za asfaltiranje nerazvrstane ceste u Čurilovcu u proračunu je predviđeno oko 120.000 kuna.

Nastavite čitati

Život i društvo

PU varaždinska u 24 sata utvrdila 117 prekršaja prekoračenja brzine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su jučer, 21. travnja, od 00.00 do 24.00 sati na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani 24-satni nadzor brzine.

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 117 prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine kretanja i 12 ostalih prekršaja.

Nadzor brzine proveden je na ukupno 65 različitih lokacija, od kojih su sve navedene lokacije prema prijedlozima građana, a nadzor na nekim lokacijama je proveden u više navrata.

Najveća brzina od 115 km/h očitana je u Ulici Banjšćina u Gornjem Knegincu, na mjestu gdje je ograničenje 50 km/h. Za počinjeni prekršaj, vozaču prijeti izricanje novčane kazne do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, te izricanje zaštitne mjere do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Za vrijeme provođenja akcije evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, te jedan prometni događaj na cesti u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Uzrok smrtnog stradavanja biti će poznat nakon obdukcije.

Nastavite čitati