Povežite se s nama

Crna kronika

Neispravnim vozilom radio niz prekršaja po Varaždinu, udario u rubnik pa bježao policiji

Objavljeno:

- dana

Muškarac starosti 38 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 10. studenog oko 20.50 sati u Bombellesovoj ulici u Varaždinu.

On je upravljao neosiguranim i neregistriranim osobnim vozilom iz smjera Slavonske u smjeru Međimurske ulice.

– Dolaskom do raskrižja Bombellesove i Dravske ulice, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti, vozilo se pri skretanju u desno, zanijelo te lijevim bočnim kotačima naletjelo na rubni kamen gdje se i zaustavilo. Navedenog su neposredno prije prometne nesreće pokušali zaustaviti policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin, na što se oglušio te nastavio vožnju. S obzirom na navedeno, policijski su službenici krenuli za njim uz upaljene zvučne i svjetlosne znakove i to od Hallerove aleje, Ulice Krste Hegedušića do Optujske, Fabijanske i drugih ulica, pri čemu je počinio više prometnih prekršaja – piše PU varaždinska.

Dolaskom na to mjesto, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio s kolnika. Nakon prometne nesreće navedeni je izašao iz vozila i počeo se udaljavati s mjesta događaj. Sustigli su policajci i nad njim je uporabljena sredstva prisile, nakon čega je uhićen i doveden u Policijsku postaju.

On je pregledan po liječnici ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Varaždinske županije te je utvrđeno da nije zadobio ozljede prilikom uporabe sredstava prisile, dok je zbog ozljeda zadobivenih od prometne nesreće, medicinsku pomoć zatražio u Općoj bolnici Varaždin.

Crna kronika

Varaždin: pijani vozač izazvao sudar četiri vozila, pa još prešao kotačem mladiću preko stopala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 27. siječnja, oko 13 sati u Ulici Ratimira Hercega u Varaždinu, ozlijeđene su tri osobe, javila je PU varaždinska.

Muškarac starosti 50 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.28 g/kg Ulicom Ratimira Hercega. Zbog neprilagođene brzine kretanja gustoći prometa, prednjim je dijelom vozila naletio na stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 26-godišnjak, koji se zaustavio zbog kolone vozila ispred sebe.

Udareno je vozilo od siline udara odbačeno unaprijed i prednjim dijelom udarilo u stražnju stranu osobnog vozila ispred sebe kojim je upravljao 62-godišnjak.

Navedeno je vozilo također odbačeno unaprijed i prednjom stranom udarilo u stražnji dio teretnog vozila kojim je ispred njega upravljao 41-godišnjak.

Nakon prouzročene prometne nesreće, 50-godišnjak se zaustavio, a potom neoprezno krenuo vozilom unaprijed, pri čemu je prednjim desnim kotačem vozila prešao preko stopala lijeve noge 26-godišnjaka koji je izašao iz vozila i stajao uz rub kolnika radi razmjene osobnih podataka i podataka o vozilima s drugim sudionicima prometne nesreće.

U prometnoj je nesreći osim 26-godišnjaka, ozlijeđeno i dvoje putnika iz njegovog vozila starosti 44 i 25 godina. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Podnesena žalba protiv presude vozaču koji je usmrtio Nepalca kod Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 19. siječnja 2022., podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin star 31 godinu proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci, od čega jednu godinu i pet mjeseci bezuvjetno, a jednu godinu i pet mjeseci uvjetno s rokom kušnje od tri godine.

Optuženik je proglašen krivim jer je 31. srpnja 2021. na državnoj cesti u Varaždinu, upravljajući osobnim automobilom propustio držati vozilo na svojoj prometnoj traci te je nesmotreno prešao na biciklističku stazu i prednjim dijelom vozila udario u bicikl kojim je u istom smjeru upravljao 32-godišnji državljanin Nepala.

Biciklist je uslijed naleta odbačen prema naprijed te je udario u 21-godišnjeg nepalskog državljanina koji je hodao po biciklističkoj stazi. U nesreći je 32-godišnjak zadobio teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće, dok je 20-godišnjak zadobio tešku ozljedu.

Okrivljenik je proglašen krivim i jer se nakon udara u pješaka nije zaustavio radi pružanja pomoći unesrećenim osobama već je produžio vožnju i udaljio se s mjesta nesreće.

Žalba je podnesena zbog odluke o kazni budući da državno odvjetništvo smatra kako je optuženiku izrečena preblaga kazna koja nije primjerena težini počinjenih kaznenih djela čija je posljedica smrt jedne i teška ozljeda druge osobe, kojoj optuženik uopće nije pomogao, već se udaljio s mjesta nesreće.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje