– Varaždinska županija posljednjih osam dana ne bilježi nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a posebno možemo naglasiti da je u posljednjih 17 dana zabilježen svega jedan slučaj zaraze koronavirusom – javio je Stožer civilne zaštite Varaždinske županije.

Pozitivno je također da je jedna osoba koja se nalazila na liječenju u Klinici za infektivne bolesti „dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu otpuštena kući.

Time je ukupan broj oboljelih je i dalje 47, dok je broj ozdravljenih porastao za jedan i on sada iznosi 41. Aktivno bolesnih je još šestero, od kojih se četvero osoba nalazi na liječenju u Općoj bolnici Varaždin, a dvoje u Zagrebu.

U proteklih 48 sati testirano je 159 osoba, a time ukupno do sada 2063 osobe.

– U samoizolaciji se sada nalaze još samo bliski kontakti potvrđeno zaraženih osoba, dok su svima ostalima koji su zbog boravka u inozemstvu bili u preventivnoj mjeri samoizolacije sada određene posebne protuepidemijske mjere kojih se moraju pridržavati unutar 14 dana od datuma ulaska u RH. I dalje se kontinuirano odobravaju nove mjere opuštanja pa je tako od danas ponovno dozvoljen rad teretanama, sportskim centrima te fitness i rekreacijskim centrima. Svi objekti će smjeti raditi u „novim normalnim uvjetima“, što znači uz pridržavanje svih propisanih protuepidemijskim mjera HZJZ-a – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Komentari

Komentara