Povežite se s nama

U fokusu

Nema odustajanja od nogostupa između Breznice i Mirkovca na cesti prema Zagrebu, kojom prolaze djeca

Objavljeno:

- dana

DOBRE VIJESTI IZ ZAGREBA

Bude li sve prema planovima, tijekom 2019. godine dionica državne ceste Varaždin – Zagreb, na dionici od Breznice do Mirkovca dobit će nogostup. 

– Tom dionicom svakodnevno prolaze djeca, što je veliki problem – upozorio je saborski zastupnik HDZ-a Anđelko Stričak ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića od kojeg je I dobio potvrdu da će se taj problem riješiti.  

Pokrenut je postupak javne nabave za projektu dokumentaciju

– Sukladno Planu nabave Hrvatskih cesta za 2017. godinu pokrenut je postupak javne nabave za izradu projektne dokumentacije za uređenje odvodnje i pješačko-biciklističkih staza na dionici državne ceste DC3 Breznica – Mirkovec u duljini od 4,26 kilometara. Dovršetak izrade projektne dokumentacije, s ishođenjem građevinske dozvole, očekuje do kraja 2018. godine, a nakon čega bi se, ovisno o raspoloživim financijskim sredstvima tijekom 2019. godine, započelo s postupkom javne nabave i ugovaranje izvođenja radova – navodi se u odgovoru Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.  

U planu je i proširenje kolnika i izgradnja nogostupa na cesti na području Novog Marofa koja povezuje tri županije

Također, u planu je i proširenje kolnika i izgradnja nogostupa na državnoj cesti a području Grada Novog Marofa i općine Gornja Rijeka i Sveti Petar Orehovec. Riječ je o cesti koja povezuje tri županije – Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku i Koprivničko-križevačku – i važna je za daljnji gospodarski i demografski rast i razvoj tog kraja.

– Iz odgovora ministra vidljivo je da su Hrvatske ceste još 2010. godine počele s izradom tehničke dokumentacije za obnovu tri dionice: dionice Sudovec – Gornja Rijeka u duljini od 1,9 kilometara, dionice Gornja Rijeka – Dropkovec – Vukovec u duljini 4,1 kilometara i dionice Vukovec – Guščerovec koja je najduža i iznosi 6,5 kilometara. Ovogodišnjim planom predviđeno je ugovaranje novelacije ranije izrađene projektne dokumentacije za spomenutu cestu kojom bi se uvažile potrebe za izgradnjom pješačkih staza, biciklističkih traka, komunalne infrastrukture i oborinske odvodnje. Dovršetak izrade tehničke dokumentacije s građevinskom dozvolom planiran je u 2018. godini, a tijekom 2019., ovisno o raspoloživim financijskim sredstvima, započelo bi se s postupkom javne nabave i ugovaranjem radova – navodi se u odgovoru Ministarstva – izvjestili su iz županijskog HDZ-a.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na parkiralištu u Trakošćanskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na proširenju parkirališta u varaždinskoj Trakošćanskoj ulici.

Podsjetimo, tamo se ruše breze i proširuje se parkirališe od prošlog tjedna. Mnogim građanima se ovo nije svidjelo, iz niza razloga, te su upozorili na nepravilnosti gradsku upravu Varaždina.

FOTO Žena u Trakošćanskoj stala ispred stroja i ne da rušiti zdrava stabla

Gradnja parkirališta bila je i tema aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća, održane, 22. veljače. SDP-ov Neven Bosilj tada je pitao ima li Grad sve potrebne dozvole za grdanju, ali konkretan odgovor nije dobio.

Bosilj je objavio da je on prijavio Grad građevinskoj inspekciji, a isto je učinila inicijativa Budimo grad.

Nepravilnosti su uočene i Građevinska inspekcija je zatvorila gradilište, te je postavljen njihov znak upozorenja.

– Još prošli četvrtak 18.2. sam osobno predao prijavu građevinskoj inspekciji zbog sumnje na protuzakonito uništavanje zelene površine u Trakošćanskoj koju je gradska vlast naumila pretvoriti u parking. TEK jučer (23.2.) je gradonačelnik Čehok dao nalog i elektroničkim putem je potpisan glavni projekt i prijava gradilišta. Tek je jučer, 23.2. inspekcija zatvorila gradilište i dala rok da svi nedostaci uklone – napisao je Bosilj.

Gradonačelnik Ivan Čehok potvrdio je zatvaranje gradilišta, rekao je da je Grad predao svu potrebnu dokumentaciju i očekuje vrlo brzo otvaranje gradilišta.

Nastavite čitati

U fokusu

U tijeku radovi na rekonstrukciji Trga Svetog Petra u Petrijancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Petrijanec

U Općini Petrijanec nastavljaju se velika ulaganja u podizanje razine komunalnih usluga i standarda.

U veljači 2020. godine Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja raspisalo je Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini. Na temelju tog poziva Općini Petrijanec je u lipnju 2020. godine odobreno sufinanciranje rekonstrukcije Trga Svetog Petra, centra i javnih površina u iznosu od 168.000 kuna.

Predmetnom lokacijom danas prolazi nerazvrstana prometnica, s koje je moguć prilaz na trg i okolne parcele uz trg. Prometnica trga urediti će se i spojiti sa novouređenom ulicom Butina. Na trg su orijentirane povijesne zgrade: zgrada Stare vijećnice i zgrada stare škole koje su upisane u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. S istočne strane na trg su orijentirane i zgrade vatrogasnog doma DVD-a Petrijanec i društveni dom Petrijanec, dok je sa zapadne strane crkva svetog Petra, a u nastavku se nalazi i zdravstvena i stomatološka ambulanta.

– Ukupna vrijednost investicije je 948.931,25 kuna. Nakon provedenog postupka nabave ugovoren je izvođač, a vrijednost ugovora o izvođenju iznosi 803.506,88 kuna. Glavne aktivnosti koje će se projektom ostvariti su rekonstrukcija postojeće nerazvrstane prometnice, parterno uređenje središnjeg pješačkog trga, izgradnja parkirališta za osobna vozila kod ambulante i uređenje površine parka te opločenje šetnih staza. Ovo je prva faza projekta uređenja trga, a iduće godine krenuti ćemo sa drugom fazom u kojoj ćemo u potpunosti urediti sve popratne površine uz trg, hortikulturno uređenje i prilaz kućama koje se nalaze na trgu – pojasnio je načelnik Općine Željko Posavec te dodao da će uređen Trg biti reprezentativan prostor uređen za mnoge sadržaje na području Općine Petrijanec.

Nastavite čitati