Povežite se s nama

U fokusu

Nenad Horvat smijenjen zbog komentara o braniteljima na Facebooku

Objavljeno:

- dana

SMJENE NA ODJELU ZA PSIHIJATRIJU OB VARAŽDIN

Nakon što je na svom Facebook profilu pogrdnim riječima komentirao branitelje, dr. Nenad Horvat od danas više nije voditelj Odjela za psihijatriju varaždinske Opće bolnice.

Na njegovo je mjesto postavljena dr. Zemira Medved, dok Horvat ostaje zaposlenik bolnice.

O tome je danas novinare izvijestio sanacijski upravitelj bolnice Mladen Smoljanec.

– U svoje ime i u ime bolnice ispričavam se cijeloj braniteljskoj populaciji i nadam se da ćemo i dalje surađivati na obostrano zadovoljstvo – rekao je Smoljanec.

Horvat se, inače, također ispričao i rekao da mu je žao zbog iznesenog te je sam ponudio ostavku na mjesto voditelja odjela, što je vodstvo bolnice i prihvatilo. Budući da Horvat već dugo radi s braniteljima, pojavili su se i komentari da mu ovo nije prvi put da vrijeđa branitelje, no dosad se, kako se čulo na presici, nitko službeno nije žalio na njegov rad. U bolnici su, nakon što se digla bura oko posljednjeg Horvatovog komentara na Facebooku, odmah poduzeli korake i Horvata smijenili, odnosno napravili su sve što su mogli, a ako netko od drugih institucija, rekao je Smoljanec, misli da bi trebalo poduzeti nešto više, neka to i učini. 

Izvor:
Foto: www.maxportal.hr

U fokusu

Narančasto upozorenje Meteoalarma i za sjever Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas i sutra, 22. i 23. lipnja, narančasto upozorenje zbog toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje.

Za danas, 22. lipnja, izdano je narančasto upozorenje za Slavoniju. Očekuje se maksimalna temperatura 33 do 37 °C. Za ostatak zemlje izdano je žuto upozorenje zbog vrućine.

Za sutra, 23. lipnja, za većinu zemlje izdano je narančasto upozorenje zbog vrućine. Očekuju se maksimalne temperature 33 do 36 °C. Narančasta je i zona oko Zagreba, u koju spadaju Varaždinska i Međimurska županija.

Narančasto znači da se očekuju toplinski valovi s temperaturama višim od 36 °C.

Budite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi.

“Gorjet” će cijela Hrvatska.

Nastavite čitati

U fokusu

Upozorenje DHMZ-a: budite na oprezu zbog opasnosti od toplinskih valova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su upozorenje na toplinski val koji može djelovati na zdravlje.

Upozorenje na umjerenu opasnost od toplinskih valova na snazi je od danas, 20. lipnja, a od srijede, 23. lipnja, prijeti nam velika opasnost od toplinskih valova.

Upozorenje se, između ostalog, odnosi i na šire zagrebačko područje koje uključuje Varaždinsku i Međimursku županiju, a od sutra se ono odnosi na cijelu Hrvatsku.

Danas se očekuje maksimalna temperatura od 33 do 35 Celzijevih stupnjeva, a sutra od 34 do 36 stupnjeva.

– Budite na oprezu zbog vrućina koje se očekuju. Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece – upozoravaju iz DHMZ-a.

DHMZ, 20.06.2021.

U zadnjem se desetljeću uočava trend porasta temperature u ljetnom razdoblju, što utječe na zdravstveno stanje milijuna ljudi.

Zbog toplinskih valova svijet već sada osjeća štetne učinke a oni će se vjerojatno i povećati. U Europi je zabilježen porast smrtnosti povezan s velikim vrućinama, a procjene ukazuju na vjerojatnost povećanja zdravstvenih rizika zbog toplinskih valova koji uzrokuju ozbiljne zdravstvene i socijalne posljedice.

Pravovremene preventivne mjere mogu smanjiti broj umrlih od toplinskih valova.

Neke od preporuka za zaštitu od velikih vrućina su: rashladite svoj dom i tijelo, pijte dovoljno tekućine, klonite se vrućine i pomozite drugima – posjetite obitelj, prijatelje i susjede koji većinu vremena provode sami i provjerite trebaju li pomoć.

Detaljnije preporuke, kao i preporuke što učiniti ako se osjećate loše, pogledajte ovdje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!