Povežite se s nama

U fokusu

Nenad Kudelić podnio ostavku na mjesto ravnatelja Opće bolnice Varaždin

Objavljeno:

- dana

Kako doznajemo, prim.dr.sc. Nenad Kudelić, dr.med. podnio je danas, 31. kolovoza, ostavku na mjesto ravnatelja Opće bolnice Varaždin. Vršiteljem dužnosti ravnatelja postaje njegov zamjenik Damir Poljak, dipl.med.techn., mag.soc.geront.

Podsjetimo, Kudelić je još u lipnju stavio svoj mandat na raspolaganje županijskoj vlasti (osnivaču OB Varaždin), nakon što ga je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak prozvao “da koristi godišnji odmor umjesto da se pobrine za plaće zdravstvenih djelatnika”.

Iz OB Varaždin su tada priopćili da je Kudelić na svome radnom mjestu, “održao je jutarnji sastanak sa svojim suradnicima, nekoliko radnih sastanaka u Upravi bolnice te u trenutku objave ovog priopćenja obavlja operativni zahvat”.

– Ovim putem ravnatelj prim.dr.sc. Nenad Kudelić, dr.med. obavještava da je njegov mandat na raspolaganju županijskoj vlasti, a što on smatra svojom obvezom nakon promjena koje su nastupile – priopćili su u lipnju iz OB Varaždin na čelu s Kudelićem, pritom misleći na promjenu županijske vlasti i smjenu župana Radimira Čačić te dolaska Anđelka Stričaka.

U fokusu

Ove se subote u Varaždinskoj županiji ponovo cijepi u 86 ordinacija obiteljske i opće medicine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskoj županiji će ove subote, 4. prosinca, ponovno biti održan Dan cijepljenja u  ordinacijama obiteljske i opće medicine.

Građani će se moći cijepiti prvom, drugom ili trećom dozom u 86 ordinacija diljem županije od 8 do 12 sati. Riječ je cijepljenju po jedinstvenom modelu u Hrvatskoj, koje je u Varaždinskoj županiji prvi put održano 13. studenoga.

Građani se na cijepljenje mogu najaviti svojem izabranom obiteljskom liječniku, no mogu doći i bez najave.

Nastavite čitati

U fokusu

Šokirani vlasnik: naslonili su panoramski kotač na kuću koja je kulturno dobro, ispod kotača su instalacije!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Turistička zajednica Grada Varaždina jučer se pohvalila novom atrakcijom – panoramskim kotačem, koji je postavljen u Gajevoj ulici. Međutim, problem je što je taj kotač gotovo naslonjen na privatnu kuću, koja je još k tome i kulturno dobro.

Osim toga, kuća je djelomično oštećena u potresu, a trenutno se tamo obavljaju i radovi na sanaciji i renoviranju. Vlasnici stoga upozoravaju na potencijalnu opasnost za ljude i imovinu zbog vibracije kotača na tlu ispod kojeg se nalaze instalacije.

– Ovo je van svake pameti. Iz Turističke zajednice su nam javili da će postaviti taj kotač, ali tri metra od naše kuće. No, kotač se sad nalazi tik do kuće koju trenutno renoviramo – rekao nam je šokirani vlasnik prof. Vladimir Andročec, inače poznati stručnjak za hidrodinamiku i predsjednik Akademije tehničkih znanosti.

Kaže kako je kuća oštećena u potresu, unutar objekta trenutno traju radovi, a sporno je i to na čemu je kotač postavljen.

– Oni nisu uopće provjerili što je ispod kotača. Pa tu se nalaze cijevi i instalacije od kuće. Ne znam ni kako su konzervatori ovo dopustili, ako ih je uopće netko i pitao – ističe Andročec. Pitao je u Turističkoj zajednici zašto kotač nije postavljen recimo malo dalje, na parkiralištu Banus placa.

– Rekli su mi da bi time ometali koncesionara, umjesto da su mu nadoknadili gubitak ako već nisu mogli naći drugo mjesto u Varaždinu. Tko će nama nadoknaditi štetu ako se nešto dogodi – kaže Andročec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje