Povežite se s nama

Međimurje

Neno Belan zvijezda koncerta za napuštene životinje

Objavljeno:

- dana

HUMANITARNO

Na Svjetski dan zaštite životinja, 4. listopada, u Centru za kulturu Čakovec s početkom u 19.30 sati održat će se humanitarni koncert “Mi smo njihov glas”.

Zvijezda večeri bit će Neno Belan, a pridružit će mu se i natjecatelji TV-showa “The Voice”, kojima će pratnja biti profesor glazbe Damir Rodiger sa svojim bendom. Karte po cijeni od 60 kuna mogu se kupiti u Centru za kulturu Čakovec, poklon-dućanu “Pinklec” u sklopu Termi Sveti Martin te u uredu TZ-a Sv. Martin na Muri.

Nastupit će i natjecatelji TV-showa “The Voice”

Humanitarni koncert su u sklopu “Pet friendly” projekta Termi organizirali Sklonište za životinje “Prijatelji” i LifeClass Terme Sveti Martin. Cilj cijelog projekta je potaknuti ljude na udomljavanje napuštenih pasa umjesto kupnje kućnih ljubimaca, a ovim humanitarnim koncertom prikupit će se prijeko potrebna sredstva za Sklonište.

– Želim pozvati lokalne samouprave da jačim intenzitetom počnu provoditi svoje aktivnosti koje proizlaze iz Zakona iz 2004. godine, a radi se o obveznom mikročipiranju svih kućnih ljubimaca. Ovo je već četvrti humanitarni koncert organiziran u svrhu prikupljanja sredstava za potrebe Skloništa, a veseli što će pokroviteljstvo pružiti kako Međimurska županija tako i Grad Čakovec. Dan nakon koncerta Sklonište će posjetiti svi izvođači, kao i vrtićka te školska djeca, koja će imati priliku družiti se s psima iz Skloništa.

Tako najmlađima podižemo svijest o brizi o životinjama i prekrasno je vidjeti direktne promjene koje proizlaze iz toga – istaknula je Aleksandra Hampamer, voditeljica Skloništa. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Nedelišće: mladi robotičari na prijamu kod načelnika Nikole Novaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uspješne robotičare Udruge žena Slakovec i Udruge žena Pretetinec primio je načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak. Naime, zahvaljujući predanom radu i iznimnim rezultatima tijekom sudjelovanja u projektima Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), poput robotičkog natjecanja „CM liga“, projekt „Robotika“ je zaživio u obje udruge te se pokazao  kao izvrsna prilika mlađim i starijim osnovnoškolcima da razviju svoje vještine u STEM području.

Prilikom prijama je načelnik Nikola Novak zahvalio predsjednicama udruga Ivanki Novak i Sanji Topolnjak na podršci koju pružaju robotičarima posljednjih pet godina. Mentorici prof. Mateji Šafarić načelnik Novak čestitao je na uspjesima koji su na ponos roditeljima, članicama udruga i lokalnoj zajednici. Morao je načelnik odgovarati i na brojna pitanja koja su za njega pripremili mladi robotičari.

Robotičari su sa sobom ponijeli i robot pa je načelnik Novak imao priliku upravljati njime i iz prve ruke se uvjeriti u bezbroj mogućnosti koje pruža programiranje mbota na njihovim radionicama.

– Nova sezona „Robotike“ je započela i upisi novih članova su u tijeku. Dobrodošli su svi učenici osnovnih škola s područja Općine Nedelišće – poručuju iz udruga.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO „Jesen u gradu Zrinskih“: šetače i izlagače čuvaju strašila, djeca uživaju u slamnatom toboganu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Trodnevna čakovečka manifestacija „Jesen u gradu Zrinskih“ prilika je za uživanje u blagodatima, bojama i mirisima jeseni, ali i mjesto na kojem posjetitelji mogu pronaći omiljeni domaći proizvod na jednom od mnogobrojnih štandova. Ovogodišnju jesen u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca, ispunjen centar i uži prsten grada dočekali su veselo s raznolikim događanjima.

Brojne lokacije pružile su za svakog ponešto pa su tako pojedini dijelovi jesenskog Čakovca donijeli i nešto novo, poput iznimno popularne atrakcije za djecu, slamnatog tobogana podno zidina Staroga grada, do izložbenog dijela međimurskih opg-ova, izložbe malih životinja, mnogobrojnih radionica, igraonica i zabavnih događanja, nogometnog turnira u jezeru za vrtićarce te glazbenog programa za sve generacije.

Posebnu pozornost pak privlače strašila diljem glavne šetnice, koja su izradili vrijedni vrtićarci uz pomoć svojih odgojiteljice.

– Laganom šetnjom možete obići sve što vas zanima, a najbolje je krenuti od teniskih terena Punčec i Perivoja Zrinskih, kroz atrij Muzeja Međimurja Čakovec prema Trgu Republike, centralnoj šetnici, Ulici Matice hrvatske i Franjevačkom trgu – poručuju iz čakovečke Turističke zajednice.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje