Povežite se s nama

U fokusu

Očekivano: Jasminka Begić iz SDP-a imenovana zamjenicom v.d. ravnatelja Opće bolnice Varaždin

Objavljeno:

- dana

BOLNICU SADA VODE PODOBNI?

Jasminka Begić (SDP), dosadašnja članica Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin imenovana je za zamjenicu v. d. ravnatelja dr. Nenada Kudelića – odlučili su članovi Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin na današnjoj sjednici.   

Iako se o tome trebalo raspravljati odmah na početku današnje sjednice, o tome su članovi Upravnog vijeća odlučivali tek na kraju. Za imenovanje Begić na tu funkcijju bili su dr. Zouheir Bitar, prim. dr. sc. Ranko Stare i Zoran Šantek, dok je predstavnica Radničkog vijeća Ljiljana Levanić bila protiv.

Odradila sjednicu, a onda podnijela ostavku

Prije odluke o imenovanju zamjenice v.d. ravnatelja, Begić je podnijela ostavku na članstvo u Upravnom vijeću Bolnice. 

– Bez obzira na današnju odluku, ja podnosim ostavku na članstvo u Upravnom vijeću – rekla je Begić i napustila sjednicu Upravnog vijeća. Do tada je normalno sudjelovala u radu kao članica Upravnog vijeća.

V. d. ravnatelja Nenad Kudelić objasnio je da Begić predlaže za zamjenicu jer je posljednjih mjeseci stekla uvid u sve probleme koji su kulminirali u bolnici, a i sama radi u zdravstvenoj ustanovi.

Levanić je tražila odgodu o imenovanju Begić prije nego se zatraži savjet Radničkog vijeća, no Šantek se zahvalio na toj inicijativi i ustvrdio da nema za to razloga 

– Želim naglasiti da je to privremeno, ne trajno rješenje. Meni treba dodatna pravna pomoć, a ona ima iskustva u tom dijelu u zdravstvenim ustanovama  – objasnio je dr. Kudelić.

Ipak, Levanić je tražila da se prije konačne odluke savjetuje s Radničkim vijećem, s obzirom da Begić nije zaposlenica Bolnice, te je tražila da se odluka o imenovanju zamjenika odgodi.

– Zahvaljujem na ovoj inicijativi, ali za to nema potrebe, prema Statutu nema nikakve prepreke da se ona danas ne imenuje zamjenicom v. d. ravnatelja – istaknuo je predsjednik Upravnog vijeća Šantek, na što je dr. Kudelić dodao da će se sklopiti sporazum između dvije zdravstvene ustanove, uz suglasnost Ministarstva zdravstva.

– Ona privremeno prelazi ovdje – rekao je dr. Kudelić. 

Međutim, Levanić je upozorila da će Bolnica sada imati četiri pravnika.

– Da, istina je, no činjenica je da nisu poradili na usklađenju Statuta – uzvratio je dr. Kudelić.

Otišla s mjesta ravnateljice, ali ostala u Zavodu za hitnu medicinu

Begić je, inače, bivša ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Na to je mjesto imenovana 2012. godine i to na mandat od četiri godine, no u svibnju prošle godine, pri kraju mandata, dala je ostavku na to radno mjesto.  

– Sama sam zatražila razrješenje dužnosti jer je moj redovni mandat bio pri kraju i nisam imala namjeru ponovno se javiti za to mjesto. To je moja odluka – izjavila je prošle godine Begić i najavila da ostaje raditi u Zavodu na pravnim i drugim administrativnim poslovima.

Vrlo brzo nakon što je podnijela zahtjev za razrješenje dužnosti, za ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije imenovan je njezin stranački kolega i bivši sanacijski upravitelj Opće bolnice Varaždin Mladen Smoljanec.

>>Smoljanec iz varaždinske bolnice došao na čelo Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije

No, pitanje je je li ova najnovija odluka Upravnog vijeća kojom se Begić imenuje za zamjenicu v. d. ravnatelja zakonita? Naime, najnoviji član Upravnog vijeća mr. sc. Zouheir Bitar, dr. med. iz Novog Marofa,  nije priložio uvjerenje Hrvatske liječničke komore da protiv njega nije pokrenut disciplinski postupak, što moraju kandidati za Upravno vijeće priložiti prema Statutu bolnice. Prema tome, nije mogao ni biti imenovan u Upravno vijeće. 

>>Dr. Bitar je, bez da je ispunio uvjete propisane Statutom, imenovan članom Upravnog vijeća Bolnice?!

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Nova godina donosi nove poslove: Prilike i za kandidate bez iskustva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ostali ste bez posla ili tražite novi? Onda je ovaj tekst stvoren za vas. U suradnji s portalom posao.hr donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada.

Na njihovoj stranici je trenutno više od 1.500 aktivnih natječaja za posao u Hrvatskoj i inozemstvu, a mi Vam donosimo ovotjednu TOP ponudu poslova iz Međimurske i Varaždinske županije.

NTH Mobile d.o.o. traži suradnika (m/ž) u odjelu za tehniku. Mjesto rada je Varaždin. Idealan kandidat je marljiva osoba, sklona timskom radu, te željna usvajanja novih znanja, osobito u modernoj tehnologiji. Poželjno je da imate godinu dana iskustva. No, to nije uvjet. U obzir dolaze samo kandidati koji imaju visoku razinu informatičke pismenosti i znaju engleski. Novozaposlena osoba radit će u zanimljivom i dinamičnom okruženju, s ekspertima iz različitih područja. Razvijat će se na profesionalnoj i osobnoj razini, naučiti rješavati izazovne probleme, upoznati kolege i suradnike diljem Europe, a i šire. Nude se stimulativna primanja sukladna znanju i rezultatima. Natječaj je otvoren do 18.01. Aplicirajte!

Cotra d.o.o. zapošljava na poziciji samostalni komercijalist (m/ž) u Varaždinu. Traži se VSS/VŠS elektrotehničkog smjera, prednost je poznavanje elektro-građevinskog sektora. Kandidat mora biti samostalan i proaktivan, imati dobre organizacijske sposobnosti. Očekuje se odlično znanje engleskog jezika i posjedovanje vozačke dozvole B kategorije. Poslodavac nudi službeni telefon, te auto. Detaljan opis radnog mjesta možete pronaći na linku.

Autoprijevoznik Dražen Mišak iz naselja Trnovec planira zaposliti vozača (m/ž) teretnog vozila C kategorije. Za prijavu morate imati završenu srednju školu, položen vozački ispit C kategorije i 2 godine radnog iskustva. Uvjet je KOD 95. Nudi se ugovor na neodređeno. Više na linku.

Pekarsko-trgovački obrt Martin zapošljava 2 prodavača (m/ž) za prodaju pekarskih proizvoda. Mjesto rada je naselje Hrašćica, a rok prijave 20.01. Uvjet je trogodišnje ili četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, bez obzira na smjer. Ova pozicija je idealna i za one koji nikad nisu radili, zato što se radno iskustvo ne očekuje. Želite se prijaviti? Kliknite ovdje za i kontaktirajte poslodavca.

Jozičić j.d.o.o. iz općine Sračinec traži 2 građevinska radnika (m/ž). Nudi se ugovor na neodređeno, a kandidati moraju imati 2 godine radnog iskustva. Ako Vas zaposle bit ćete zaduženi za zidanje, žbukanje i fasaderske radove u niskogradnji. Posao se obavlja u mjestu sjedišta poslodavca ili na terenu, po potrebi i diljem Hrvatske. Prilikom rada u udaljenijim područjima organiziran je i financiran smještaj i prijevoz. Zainteresirani ste? Kliknite na link i pošaljite svoju prijavu već danas.

KIRCEK d.o.o. zapošljava čak 3 radnika na paralici (m/ž). Mjesto rada je općina Ljubešćica. Minimalan uvjet za prijavu je završena trogodišnja srednja škola (za drvnog tehničara, stolara ili neko drugo srodno zanimanje). Radno iskustvo nije potrebno, važnija je motivacija i želja za učenjem. Rad na stroju za obradu drveta, sortiranje elemenata po vrsti drveta, veličini i kvaliteti, samo su neki od zadataka na ovom radnom mjestu. Za više informacija kliknite na poveznicu.

Iz poduzeća Finesa Credos traže voditelja management consulting financijskog tima (m/ž) u Varaždinu. Potrebna je VSS ili VŠS. Kandidat mora imati marketinška i komercijalna znanja, visoko razvijene komunikacijske vještine, te minimalno 5 godina radnog iskustva u financijskoj industriji (banke, fondovi, osiguranja). Rok prijave na natječaj je 15.01. Kliknite ovdje i saznajte više.

URED PLUS d.o.o. iz naselja Jalkovec zapošljava knjigovođu (m/ž) za knjiženje URA, IRA, izvoda i ostale dokumentacije, obračun plaće, završni godišnji obračun, te za obavljanje drugih srodnih poslova. Očekuje se iskustvo u trajanju od minimalno 5 godina, znanje rada na računalu, komunikativnost, spremnost na radu u timu i na konstantno učenje. Ako se kandidat dokaže, postoji mogućnost stalnog zaposlenja. Zvuči zanimljivo? Saznajte više!

IVKOM d.d. planira zaposliti osobu na poziciji grobar (m/ž). Mjesto rada je Ivanec, a rok prijave 31.01. Radno iskustvo nije uvjet prilikom zapošljavanja. Novozaposlena osoba obavljat će poslove ukopa, pogrebnih ceremonijala, održavat će groblje, sudjelovat će u pratnji prilikom prijevoza pokojnika, te će izlaziti na teren prilikom interventnih poziva. Kontakt informacije možete pronaći na poveznici.

Obrt Autoelektrika Šantek treba autolimara (m/ž). Minimalan uvjet za prijavu je završena osnovna škola. Postoji mogućnost zapošljavanja osoba koje nemaju radnog iskustva i žele naučiti navedeni posao. Detalje o načinu prijave možete potražiti na linku.

Eko Taxi zapošljava vozače (m/ž) u Čakovcu i traži pojedince koji više od uredskog računala vole vožnju i razgovor s ljudima. Idealni kandidati aktivni su vozači koji posjeduju vozačku dozvolu B kategorije, spremni su na rad u smjenama, imaju razvijene komunikacijske vještine, marljivi su, snalažljivi te odgovorni u radu. Ako želite posao gdje nijedan dan nije isti, pročitajte detalje oglasa i prijavite se.

AGROMEĐIMURJE RATARSTVO d.o.o. zapošljava radnika na farmi (m/ž) u općini Donja Dubrava. Novozaposlena osoba bit će zadužena za hranjenje i brigu oko životinja. Radno iskustvo nije važno. Za detalje o načinu prijave na ovaj natječaj, otvoren do 08.02., kliknite na link.

Panex AGM traži servisera poljoprivrednih strojeva (m/ž) u Čakovcu. Nudi se ugovor na neodređeno. Glavni uvjet je završena trogodišnja srednja škola. Prijave se zaprimaju do 05.02. Saznajte više.

PEKARA IN iz općine Nedelišće zapošljava radnika u pekari (m/ž) za pomoćne poslove kod proizvodnje kruha i pekarskih proizvoda. Radno iskustvo nije potrebno. Minimalan uvjet za prijavu su završeni niži razredi osnovne škole. Kontakt informacije poslodavca možete pronaći na poveznici.

Ostatak bogate ponude poslova pronađite na portalu posao.hr. Želimo Vam sreću prilikom prijave!

Nastavite čitati

U fokusu

Lepoglavska tvrtka ponudila 29 milijuna kuna za kupnju Hotela Trakošćan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što je u petak, 8. siječnja, okončana druga javna e-dražba za ostvarivanje prava prvokupa Hotela Trakošćan, ispostavilo se da je od tri ponuditelja najvišu cijenu za objekt bivše Čačićeve tvrtke u stečaju ponudilo trgovačko društvo WE-KR d.o.o.

Spomenuta tvrtka iz Lepoglave ponudila je 29.055.000,00 kuna, no akviziciju će realizirati ukoliko prethodno pribavi očitovanje zagrebačke tvrtke ATR d.o.o., kojim ona povlači ili odustaje od  zahtjeva za oslobođenjem od plaćanja kupovnine.

Naime,  stvar se zakomplicirala jer u ATR-u tvrde da na  nekretninama imaju uknjiženo pravo prvokupa.

Nastavite čitati