Povežite se s nama

U fokusu

(Ne)očekivano: Jasminka Begić ostaje u Bolnici raditi kao zamjenica ravnatelja

Objavljeno:

- dana

NIŠTA OD POVRATKA

Bivša ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Jasminka Begić iz SDP-a neće se vratiti natrag u tu ustanovu.

Upravno vijeće Opće bolnice Varaždin na sjednici održanoj još 26. travnja imenovalo ju je zamjenicom ravnatelja Bolnice dr. Nenada Kudelića, koji je to i predložio.

U  Bolnicu “posuđena” – za stalno

Begić se, podjećamo, 1. svibnja trebala vratiti natrag u Zavod u kojem je obavljala poslove pravnika i rukovoditelja Uprave za stručne poslove. Iz Zavoda je odjavljena 2. veljače ove godine i s 3. veljačem počela je raditi kao zamjenica tadašnjeg v. d. ravnatelja dr. Kudelića, koji ju je i predložio na to mjesto.  

– Meni treba dodatna pravna pomoć, to je samo privremeno – najavljivao je još prije tri mjeseca dr. Kudelić  iako je Bolnica u to vrijeme imala – četiri pravnika

– Meni treba dodatna pravna pomoć, a Begić ima iskustva u tom dijelu u zdravstvenim ustanovama. To je samo privremeno – najavljivao je tada dr. Kudelić iako je Bolnica u to vrijeme imala – četiri pravnika.    

>>Begić počela raditi u Bolnici kao zamjenica dr. Kudelića, ali u Zavodu čuva svoje radno mjesto

No, je li sve bilo unaprijed isplanirano? Begić je Bolnici “posuđena” početkom veljače, a Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije nije raspisao natječaj za radno mjesto pravnika, ovlaštenika za nabavu skoro mjesec dana. Točnije, na web stranicama Zavoda natječaj je objavljen tek 1. ožujka iako je tadašnji župan Predrag Štromar još 24. veljače na sjednici Županijske skupštine rekao da je natječaj raspisan.

No, pitanje je bi li taj natječaj uopće bio raspisan da u Zavodu nije bila izvanredna kontrola HZZO-a. Navodno je izvanredni nadzor obavljen zbog spornog Ugovora o radu, kojeg  je Jasminke Begić sklopila kao ravnateljica Zavoda, te aneksa Ugovora kojim se samo vratila natrag na “staro” radno mjesto nakon što je u svibnju prošle godine podnijela ostavku na dužnost ravnateljice.

>>Izvanredna kontrola HZZO-a u Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije

No, inspekcija je navodno “češljala” Zavod navodno i zbog toga što je Begić primala plaću veću od dopuštene. Zbog toga je, kako smo tada neslužbeno doznali, inspekcija HZZO naložila Begić da vrati 160.000 kuna inače će se protiv Zavoda pokrenuti prekršajni postupak.

>>Begić mora Zavodu za hitnu medicinu vratiti 160.000 kuna u roku od 30 dana?

Još nema zamjene za Begić, raspisan novi natječaj

Begić je sada fotelju u Zavodu zamijenila onom u Bolnici. No, zanimljivo je da Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije još nije pronašao zamjenu za Begić.

– Natječaj je poništen te je objavljen natječaj za radno mjesto pravnika – kratko nas je izvjestio Mladen Smoljanec, sadašnji ravnatelj Zavoda i stranački kolega Jasminke Begić.

Zašto je prvi natječaj poništen, nije objasnio. Na web stranicama Zavoda piše kako je natječaj za pravnika, ovlaštenika za nabavu poništen a. travnja, a novi – za pravnika – raspisan je 5. svibnja. Raspisani natječaj također je na određeno vrijeme, baš kao i prvi natječaj kojim se je trebala pronaći zamjena za Begić.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

Pregovori završili: 30 milijuna kuna uštede na zakupu Arene Varaždin do isteka JPP-a 

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici održan je sastanak gradonačelnika Neven Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića s Christianom Schrödlom, članom uprave Max Bögl – Tehnobeton d.o.o.

Tema sastanka bila je realizacija aneksa Ugovora o Javno-privatnom partnerstvu (JPP) tj. smanjenje zakupnine za Gradsku sportsku dvoranu Arenu Varaždin.

-Uz smanjenje zakupnine koje je stupilo na snagu s računom za srpanj 2022. razgovaralo se i o modelu ulaganja u dva preostala prazna prostora u Areni Varaždin kako bi se i oni priveli svrsi te o aktualnoj energetskoj krizi i mogućnostima zajedničkog ulaganja u izgradnju solarne elektrane na krovu Arene kao i o mogućnosti izgradnje toplovoda od energane koja se nalazi u blizini. S obzirom na pravnu kompleksnost JPP-a te mogućnosti će provjeriti pravne službe svih partnera u JPP-u  – javljaju iz Grada Varaždina.

Gradonačelnik Bosilj istaknuo je dobru suradnju između Grada i Upravitelja Arene Varaždin te  da, za razliku od nekih drugih dvorana izgrađenih po JPP modelu, Arena Varaždin posluje pozitivno zahvaljujući dobrom upravljanju njemačkog partnera Max Bögl – Tehnobeton d.o.o. i njihovog upravitelja Nevena Buljana.

Christian Schrödl je također izrazio zadovoljstvo suradnjom i ocijenio da je došlo do značajnog poboljšanja u komunikaciji s gradskom upravom te da se radi na ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

-S druge strane, važno je naglasiti da je ova gradska uprava je napravila ono što su propustile prethodne gradske uprave – mirno je riješila jednostrani prekid plaćanja najma  i u isto vrijeme pokrenula i dovršila pregovore o smanjenju najamnine uslijed ukidanja određenih standarda kvalitete dogovorenih početnim ugovorom iz 2007. Time je mjesečno uštedjela gradskom i državnom proračunu 246.656,24 kn što u slijedećih 10 godina do kraja Ugovora znači uštedu od minimalno 29.598.748,80 kn milijuna kuna – ističu u Gradu.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Zvjezdana Pofuk iz Ivanca u 24 godine otkako ima vozačku nije napravila ni jedan prometni prekršaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 24./25. rujna, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske, operativnu akciju „Alkohol“.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je alkotestirano 85 vozača kojom prilikom su utvrđena 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, i 17 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Za vrijeme provođenja akcije u vožnji pod utjecajem alkohola svi vozači zatečeni  su prilikom upravljanja osobnim automobilom.

Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača osobnog automobila starosti 25 godina, a iznosi 2,23 promila, a on zatečen u subotu, 25. rujna u 00.45 sati u mjestu Sudovčina. Tijekom akcije u vožnji pod utjecajem alkohola zatečene su i tri ženske osobe.

– Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dok  su 3 vozača osobnog automobila radi postojanja opravdane bojazni daljnjeg činjenja prekršaja privedeni u Policijske postaje i smješteni u posebnu prostoriju za zadržavanje, dok uhićenih vozača nije bilo – ističu

Također, tijekom provođenja akcije, jedna uzorna vozačica Zvjezdana Pofuk u gradu Ivancu darivana je od PU varaždinske prigodnim poklon paketom pribavljenim iz sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.

Kod navedene vozačice prilikom nadzora nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, te u 24 godine otkad posjeduje vozačku dozvolu nije evidentirana kao počiniteljica prometnih prekršaja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje