Povežite se s nama

U fokusu

(Ne)očekivano: Jasminka Begić ostaje u Bolnici raditi kao zamjenica ravnatelja

Objavljeno:

- dana

NIŠTA OD POVRATKA

Bivša ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Jasminka Begić iz SDP-a neće se vratiti natrag u tu ustanovu.

Upravno vijeće Opće bolnice Varaždin na sjednici održanoj još 26. travnja imenovalo ju je zamjenicom ravnatelja Bolnice dr. Nenada Kudelića, koji je to i predložio.

U  Bolnicu “posuđena” – za stalno

Begić se, podjećamo, 1. svibnja trebala vratiti natrag u Zavod u kojem je obavljala poslove pravnika i rukovoditelja Uprave za stručne poslove. Iz Zavoda je odjavljena 2. veljače ove godine i s 3. veljačem počela je raditi kao zamjenica tadašnjeg v. d. ravnatelja dr. Kudelića, koji ju je i predložio na to mjesto.  

– Meni treba dodatna pravna pomoć, to je samo privremeno – najavljivao je još prije tri mjeseca dr. Kudelić  iako je Bolnica u to vrijeme imala – četiri pravnika

– Meni treba dodatna pravna pomoć, a Begić ima iskustva u tom dijelu u zdravstvenim ustanovama. To je samo privremeno – najavljivao je tada dr. Kudelić iako je Bolnica u to vrijeme imala – četiri pravnika.    

>>Begić počela raditi u Bolnici kao zamjenica dr. Kudelića, ali u Zavodu čuva svoje radno mjesto

No, je li sve bilo unaprijed isplanirano? Begić je Bolnici “posuđena” početkom veljače, a Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije nije raspisao natječaj za radno mjesto pravnika, ovlaštenika za nabavu skoro mjesec dana. Točnije, na web stranicama Zavoda natječaj je objavljen tek 1. ožujka iako je tadašnji župan Predrag Štromar još 24. veljače na sjednici Županijske skupštine rekao da je natječaj raspisan.

No, pitanje je bi li taj natječaj uopće bio raspisan da u Zavodu nije bila izvanredna kontrola HZZO-a. Navodno je izvanredni nadzor obavljen zbog spornog Ugovora o radu, kojeg  je Jasminke Begić sklopila kao ravnateljica Zavoda, te aneksa Ugovora kojim se samo vratila natrag na “staro” radno mjesto nakon što je u svibnju prošle godine podnijela ostavku na dužnost ravnateljice.

>>Izvanredna kontrola HZZO-a u Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije

No, inspekcija je navodno “češljala” Zavod navodno i zbog toga što je Begić primala plaću veću od dopuštene. Zbog toga je, kako smo tada neslužbeno doznali, inspekcija HZZO naložila Begić da vrati 160.000 kuna inače će se protiv Zavoda pokrenuti prekršajni postupak.

>>Begić mora Zavodu za hitnu medicinu vratiti 160.000 kuna u roku od 30 dana?

Još nema zamjene za Begić, raspisan novi natječaj

Begić je sada fotelju u Zavodu zamijenila onom u Bolnici. No, zanimljivo je da Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije još nije pronašao zamjenu za Begić.

– Natječaj je poništen te je objavljen natječaj za radno mjesto pravnika – kratko nas je izvjestio Mladen Smoljanec, sadašnji ravnatelj Zavoda i stranački kolega Jasminke Begić.

Zašto je prvi natječaj poništen, nije objasnio. Na web stranicama Zavoda piše kako je natječaj za pravnika, ovlaštenika za nabavu poništen a. travnja, a novi – za pravnika – raspisan je 5. svibnja. Raspisani natječaj također je na određeno vrijeme, baš kao i prvi natječaj kojim se je trebala pronaći zamjena za Begić.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

Vijećnica Rep: “Zašto su potpore u turizmu dobili samo Reformisti, a ostvarili su jedno noćenje?”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Vijećnica Anita Rep iz redova HNS-a postavila je danas, 22. rujna, na sjednici Županijske skupštine pitanje u vezi davanja novčanih potpora.

– U svibnju ove godine pojavila se informacija da je Županija dala novčana sredstva za potpore za turizam, i to samo Reformistima – kandidatima za načelnike, Skupštinu… Neki su imali samo jedno ostvareno noćenje. Jeste li napravili reviziju i dobili podatke tko je bio u Povjerenstvu za provođenje natječaja? – pitala je Anita Rep župana Anđelka Stričaka, koji je odgovorio:

– Sa potporama u turizmu, za koje je natječaj raspisalo prijašnje vodstvo, sam upoznat, ali nisam radio reviziju ni jedne ustanove. Zamolio sam sve da mi se jave i da se problemi otklone. Treba gledati unaprijed, ako se baviš previše onime što je bilo prije, onda se baviš onima prije. Gledamo dalje u budućnost, zacrtali smo mnogo toga. Zatražit ću od Upravnog odjela da vam pripremi odgovor da budete upoznati s time. Možete i do svakog dokumenta doći – odgovorio je Stričak.

Nastavite čitati

U fokusu

U atriju Županijske palače u Varaždinu ipak se neće graditi staklena kupola

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jedna od točaka dnevnog reda današnje Županijske skupštine jest rebalans proračuna, u kojem stoji da se odustaje od velikog projekta bivše vlasti na čelu s Radimirom Čačićem – uređenja staklene kupole u atriju Županijske palače.

O tome je više naveo aktualni vijećnik iz redova Reformista Robert Vugrin, ujedno i bivši dožupan Varaždinske županije.

– Ovaj rebalans ne nudi ništa spektakularno. U nekim segmentima su uštede. Vidljivo je da se nastavlja s projektom uređenja podruma u Županijskoj palači, on je namijenjen za multimedijalni centar koristeći suvremene načine komunikacije i virtualnu stvarnost te će prikazivati prošlost i budućnost Varaždinske županije. Odustalo se od uređenja atrija s uređenjem staklene kupole procijenjenog na 6,7 milijuna kuna. Županija je imala financijsku moć da se to financira. Moramo biti svjesni da je atrij cjelovit projekt i da se čekala nova financijska omotnica. Jer, ako atrij nema kupolu, onda se projekt poduma ne može nadograditi. Dakle, imamo jednu krnju verziju projekta. Predlažem da si pogledate prezentaciju projekta. Je li se u potpunosti odustalo od projekta ili se čekaju neka bolja vremena? – zanimalo je vijećnika Vugrina, navodeći da će prihvatiti rebalans proračuna.

Dodajmo da se i pola milijuna kuna uštedjelo i na rasvjeti Vodotornja, a novci se planiraju uložiti u obrazovanje i zdravstvo, objasnio je župan Anđelko Stričak, navodeći da je za dnevni boravak za starije u Novom Marofu predviđeno 225.000 kuna kako bi se ishodila dokumentacija.

– 773.000 kuna namijenjeno je za Specijalnu bolnicu u Varaždinskim Toplicama za nabavu bolnničkih kreveta i 445.000 kuna za Dom zdravlja, odnosno odjel ginekologije, a nabavit ćemo i defibrilatore i EKG uređaje te dentalni stolac za stomatološku ordinaciju u Trnovcu. Bila je planirana i nabava dva vozila Zavoda za hitnu medicinu. S obzirom na to da se postigla niža nabavna cijena, izdvojili smo 72.000 kuna. To je ukratko ono na što se odnose izmjene, uglavnom zdravstvo i obrazovanje – objasnio je Stričak.

U raspravi su sudjelovali i Marijan Škvarić, navodeći da Županija treba još sredstava uložiti za razvoj poljoprivrede i potpore za gospodarstvenike te da se treba razmišljati i o demografskoj obnovi, te Luka Zrinski, koji je naveo da bi bilo lijepo da se Komisija za proračun ne sastaje 18 sati prije sjednice, već ranije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje