Povežite se s nama

U fokusu

Nepravomoćna prvostupanjska odluka

Objavljeno:

- dana

Priopćenje Hrvatske narodne stranke, Varaždin

O slučaju izbacivanja Natalije Martinčević i Zlatka Koračevića iz HNS-a, službenim se priopćenjem oglasio i županijski odbor stranke. Priopćenje prenosimo u cjelosti.

Sud časti ŽO HNS donio nepravomoćnu prvostupanjsku odluku u slučajevima Martinčević i Koračević
Varaždin, 20.02.2014. – Održane su sjednice Suda časti Županijske organizacije HNS Varaždinske županije na kojima se odlučivalo o prijavama protiv Natalije Martinčević i Zlatka Koračevića, pokrenutima zbog teške povrede Statuta HNS-a i nepoštivanja odluka tijela HNS-a.
Sjednicama su se u odvojenim slučajevima odazvali prijavljeni članovi HNS-a Natalija Martinčević i Zlatko Koračević, te prijavitelj Milorad Batinić, v.d. predsjednika Sjeverozapadnog regionalnog saveza HNS-a. Sud časti Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije (u sastavu Snješka Žmegač, Branko Putarek i Franjo Rajner) izvršio je uvid u spise predmeta i nakon toga su obje strane iznijele svoje dokaze u svezi prijave. Nakon provedene rasprave Sud časti je utvrdio da su Natalija Martinčević i Zlatko Koračević počinili teške povrede Statuta HNS-a i nisu poštivali odluke nadležnih tijela Stranke te da su time počinili veću štetu ugledu HNS-a.
Stoga je Sud časti ŽO HNS Varaždinske županije jednoglasno donio nepravomoćnu odluku o isključenju Natalije Martinčević i Zlatka Koračevića iz članstva HNS-a, a odluke su odmah i uručene svim stranama u postupku.
Prema odredbama Pravilnika o radu Sudova časti HNS, od danas počinje teći rok od osam dana tijekom kojega se mogu uložiti žalbe na odluke. Žalbe se upućuju Sudu časti HNS-a kao drugostupanjskom tijelu. Ukoliko u tom roku ne budu uložene žalbe, odluke postaju pravomoćne i time je postupak završen.
U slučaju da neka od strana u postupku podnese žalbu na donešenu odluku, drugostupanjski Sud časti saziva sjednicu najkasnije 30 dana od zaprimanja žalbe. Na odluku drugostupanjskog Suda časti nema prava žalbe te je ona konačna i pravomoćna.

Leonardo Lorbek
Glasnogovornik ŽO HNS

Izvor:
Foto:

U fokusu

Počinje isplata „božićnica“ za djecu i umirovljenike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas, u petak, 3. prosinca, počinje isplata božićnica djeci i umirovljenicima u Varaždinu putem poštanskih uputnica na kućne adrese korisnika, a prema podacima Hrvatske pošte ista bi mogla trajati do Božića.

Božićnice za najmlađe, u iznosu od 150 kuna, obuhvaćaju djecu rođenu od 1. siječnja 2004. godine s prebivalištem na području Grada Varaždina. Grad Varaždin je u tu svrhu za ukupno 6.897 mališana osigurao iznos od  1.034.550,00 kuna u Proračunu. Isplate za novorođenu djecu, rođenu od 20. studenog do 31. prosinca ove godine,  vršiti će se po službenoj dužnosti te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva.

Također, počinje isplata božićnica i za umirovljenike čija ukupna mirovinska primanja ne premašuju limit od 2.500 kuna, osobe s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine CZS Varaždin i osobe koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin.

Grad Varaždin je u tu svrhu osigurao preko 800 tisuća kuna, a božićnicu u iznosu od 200 kuna primit će ukupno 4 tisuće korisnika.

Reklamacije za dječje i „božićnice“ za umirovljenike biti će moguće nakon isplate o čemu će svi korisnici biti pravovremeno obaviješteni.

Nastavite čitati

U fokusu

Nemojte čekati u redu: mobitelom rezervirajte termin za izradu osobne ili vozačke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nemojte čekati u redu, već si rezervirajte mobitelom termin za izradu potrebnih dokumenta.

Putem aplikacije za mobilni pristup redomat.mup.hr građani od srijede, 1. prosinca, mogu rezervirati svoj termin za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole na Odjelu za upravne poslove Policijske uprave varaždinske na adresi Augusta Cesarca 18, Varaždin, dok u drugim policijskim postajama trenutno ova aplikacija nije moguća.

Aplikacijom, na jednostavan i brz način građani, putem svog pametnog mobitela ili računala osim zahtjeva za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole, mogu rezervirati i termin za izradu putovnice, prijavu prebivališta i boravišta, te za preuzimanje dokumenata.

Mogućnost rezervacije termina zasigurno će doprinijeti smanjenju gužvi na Odjelu za upravne poslove budući da će u rezerviranom terminu građanin biti pozvan na prvi slobodan šalter. Upute za rezervaciju termina sadržane su unutar aplikacije.

Ujedno molimo građane da poštuju pravilo jedna punoljetna osoba – jedan broj, te da u slučaju spriječenosti dolaska, otkažu svoj termin kroz aplikaciju.

Također iz PU varaždinske sreću pozornost, kako se u šalter sali Odjela za upravne poslove nalazi kiosk za aktivaciju osobnih iskaznica gdje građanima službenici pomažu u aktivaciji osobnih iskaznica. Aktiviranim osobnim iskaznicama građani dalje mogu koristiti usluge sustava e-građani.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje