Povežite se s nama

Crna kronika

Neprilagođena brzina uzrok prometnih nesreća u Mirkovcu i Topličici

Objavljeno:

- dana

SLETJELI VAN KOLNIKA

U prometnoj nesreći u Mirkovcu ozlijeđen je 39-godišnji muškarac, a u Topličici ozlijeđen je 79- godišnjak.

U prometnoj nesreći koja se dogodila oko 5.50 sati u Mirkovcu ozlijeđen je 39-godišnji muškarac. On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Brezničkog Huma u smjeru Zagreb. U jednom je trenutku zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad votilom i sišao van kolnika. Pritom je prednjim dijelom vozila udario u prometni znak, a potom i u smjerokazni stup i rubni štap, nakon čega se vozilo zanijelo i sletjelo van kolnika.

Ovom 39-godišnjaku liječnička pomoć pružena je u Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Druga prometna nesreća dogodila se jučer, 29. siječnja oko 9.30 sati u Zlatarskoj ulici u Topličici. Muškarac star 79 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Novog Marofa u smjeru Podruta. Zbog neprilagođene brzine kretanja i uvjeta na kolniku, u jednom je trenutku izgubio nadzor nad vozilom i sletio van kolnika u cestovni jarak gdje se vozilo preokrenulo na krov.

Na mjesto događaja izašla je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, no 79-godišnjak je odbio njihovu pomoć.

 

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Auto sletio pod mostić u Črešnjevu, osoba ostala ukliještena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

JVP Varaždin je javio o prometnoj nesreći koja se dogodila danas, 17. travnja, u Črešnjevu.

Vatrogasci su u 17:56 sati primili poziv iz Centra 112, da je došlo do izlijetanja vozila u kanal kod dvorca Šaulovec i da je osoba ukliještena u autu.

– Izašli smo na intervenciju s navalnim vozilom, malim tehničkim i sedam vatrogasaca. Dolaskom na mjesto događaja utvrdili smo da je osobno vozilo make Renault Megane izletjelo u kanal pored prometnice ispod mostića kod skretanja za farmu pilića. Vozača, ozlijeđenu osobu izbavili su djelatnici hitne medicinske pomoći i do našeg dolaska osobi se već pružala pomoć u vozilu hitne. Mi smo vozilo provjerili, otpojili akumulator i vratili se u postrojbu, a članovi DVD-a Beretinec ostali su osiguravati mjesto događaja do dolaska policije – objavio je JVP Varaždin.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija ulovila muškarca (53) koji je u pošti podigao pošiljku droge

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 12. travnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina rođenog 1968. godine, zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

– Okrivljenika se optužnicom tereti da je 30. rujna 2020. u poštanskom uredu u Prelogu, preuzeo poštansku pošiljku adresiranu na njegovo ime u kojoj je bilo gotovo 250 grama droge sintetski kanabinoid namijenjene daljnjoj prodaji, a policijski službenici su ga zatekli nakon preuzimanja pošiljke – objavio je DORH.

Nastavite čitati