Povežite se s nama

Crna kronika

Nestao Ivan Pavlinić, traže ga policija, vatrogasci i GSS

Objavljeno:

- dana

POTRAGA U JAMNOM KRAJ BEDNJE

Od petka policija, vatrogasci i pripadnici Gorske službe spašavanja traže Ivana Pavlinića (50) iz Jamnog.

Pavlinić je u petak otišao od kuće, a njegova obitelj prijavila je nestanak. Policiji još uvijek nije poznato zašto se Pavlinić udaljio od kuće, a potraga tijekom vikenda koja je obustavljena nakon pada mraka nije dala nikakve rezultate. Jutros  su dvoje pripadnika Gorske službe spašavanja krenula u potragu zajedno sa potražnim psom.

Kako je objavljeno na portalu Nacionalne evidencije za nestale osobe Pavlinić je za vrijeme nestanka bio obučen u terenske čizme. Srednje je građe i visok je 170 centimetara.

Jamno se nalazi u sastavu Općine Bednja, a kako se radi o pograničnom području moguće je da se Pavlinić i pješke uputio u Sloveniju.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Zbog neprilagođene brzine 26-godišnjak izletio autom van kolnika i završio u dvorišnoj ogradi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Jučer, 17. travnja, oko 2:30 sati u Brezju dogodila se prometna nesreća, javila je PU međimurska.

Upravljajući osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,07 g/kg, 26-godišnji vozač brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (raskrižje, zavoj) i vidljivosti (noć) zbog čega je u zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem te u zanošenju izletio izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom automobila udario u dvorišnu ogradu kuće.

U opisanoj nesreći nije bilo ozlijeđenih sudionika, dok je 26-godišnji vozač zbog počinjanja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcioniran novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 920 eura, uz izricanje zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Nastavite čitati

Crna kronika

Lepoglava: 89-godišnjak stavio pepeo od roštilja u plastičnu kantu pa mu izgorio dio kuće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 15. travnja, u Lepoglavi, došlo do požara obiteljske kuće u vlasništvu 89-godišnjaka, javila je PU varaždinska.

Do požara je došlo tako što je 89-godišnjak pepeo s roštilja od prijašnjeg dana stavio u pvc kantu s vanjske strane verande pored koje je bilo složeno ogrjevno drvo. Uslijed jakog vjetra došlo je do zapaljenja pvc kante te se požar proširio na drva, a potom i na verandu te dio kuće.

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, dok su istog ugasili vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društva Lepoglava i Kamenica. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje