Izvijestili smo da je u srijedu, 9. siječnja, izbio požar u pogonu tvrtke u Miškininoj.

Drugi je to požar u samo godinu i pol dana u tvrtki Viko.  Svima je još u sjećanju požar od 17. svibnja 2017. godine kada je izgorio cijeli pogon.

U međuvremenu tvrtka je završila u stečaju, a radnici su morali potražiti sreću na drugom radnom mjestu. Ovaj put požar, od 9. siječnja, je podmetnut, utvrđeno je tako očevidom koji su proveli policijski službenici Policijske uprave varaždinske uz stručnu pomoć vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“.

– Uzrok požara namjerna ljudska radnja izazvana otvorenim plamenom nepoznatog izvora. Uslijed navedenog došlo je do zapaljenja uskladištenog materijala, nakon čega se požar proširio na ostatak skladišnog prostora i zahvatio za sad neutvrđenu količinu robnih zaliha poduzeća koje se koristi navedenim prostorom – ističe PU varaždinska.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava za kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Komentari

Komentara