Povežite se s nama

Međimurje

Nevia Fotak odlična na Svjetskim školskim sportskim igrama u Beogradu

FOTO: Hrvatski školski sportski savez

Objavljeno:

- dana

Hrvatska delegacija sudjelovala je na Svjetskim školskim sportskim igrama u Beogradu koje su održane od 11. do 19. rujna, ističu iz Hrvatskoj školskog sportskog saveza.

U okviru programa, djeca ispod 15 godina natjecala su se u 14 sportova te su sudjelovala u aktivnostima poput “Susreta nacija” i “Fun and Skill” zone, dok su predstavnici delegacija prisustvovali Školskom sportskom forumu i internim susretima između delegacija.

Hrvatsku delegaciju činilo je ukupno 77 osoba od čega 56 učenika i učenica, 13 trenera, četiri suca, dvije službene osobe te po jedan vođa i zamjenik delegacije, a hrvatske ekipe nastupile su u muškoj i ženskoj konkurenciji u atletici, hrvanju, košarci i odbojci.

Bilo je predstavnika i iz Međimurske županije – iz I. OŠ Čakovec dječaci su se natjecali u košarci, a iz II. OŠ Čakovec i III. OŠ Čakovec djevojčice u atletici.

Ukupno je osvojeno osam medalja od čega jedna zlatna u atletici, šest srebrnih u košarci, odbojci, atletici i hrvanju te jedna brončana u hrvanju. Kada govorimo o konačnim rezultatima, valja spomenuti odličan uspjeh učenice Nevije Fotak iz II. OŠ Čakovec, koja je osvojila prvo mjesto u atletici na 200 metara te drugo mjesto u skoku u dalj.

Međimurje

FOTO Kamp plivanja okupio više od 150 djece na vanjskim i unutarnjim čakovečkim bazenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od ponedjeljka, 27. lipnja, pa sve do, 2. rujna, osnovnoškolci s područja Čakovca i Međimurja imaju mogućnost uključiti se u 18. zaredom serijal ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“. Zajednica sportskih udruga Čakovca uz pokroviteljstvo Grada Čakovca organizira ljetne sportske aktivnosti za djecu, te ih očekuju 23 kampa iz 18 različitih sportova.

Prvog tjedna najposjećeniji je bio kamp plivanja koji je na unutarnjim i vanjskim bazenima “Marija Ružić” u Čakovcu okupio više od 150 djece. Uz vodstvo čak 13 stručnih trenera na čelu s predsjednikom Čakovečkoga plivačkog kluba Goranom Kolarićem, radili su podijeljeni u skupine, od plivača početnika do vrsnih plivača, a posljednjeg dana kampa, uz učenje kroz druženje i igru, odmjerili su snage te dokazali svoje plivačke vještine.

Pritom ih je pozdravila i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, čestitala im na uspješno odrađenom kampu i pozvala da se pridruže svim sportskim aktivnostima koje su za njih organizirane tijekom ljetnih mjeseci.

Cijene su kampova nepromijenjene, pa tako djeca s područja Čakovca plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Uplate su moguće na recepciji čakovečkih gradskih bazena tijekom cijelog ljeta. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje, bočicu za piće i majicu. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.

Drugog tjedna sportskih kampova u Čakovcu osnovnoškolci se mogu uključiti u kickboxing, odbojku na pijesku i nogomet.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Dvadeset izlagača na sajmu domaćih proizvoda u M. Središću, ŠN ‘Rudar’ pobjednik Murske alke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu svima dobro poznate manifestacije “Ljeto uz Muru” u Murskom Središću, u subotu, 2. srpnja, održao se tradicionalni sajam domaćih proizvoda.

Ove se godine okupilo dvadeset ponosnih izlagača iz Međmurja i Podravine, a u njihovim su proizvodima uživali mnogobrojni posjetitelji. Sve je izlagače obišao i gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak.

Istovremeno sa sajmom domaćih proizvoda održala se tradicionalna manifestacija Murska alka u organizaciji Rudarskog zbora Mursko Središće.

Ovo zabavno natjecanje pratila je mnogobrojna publika, a pobjedu je ovaj put odnijela Škola nogometa “Rudar”. Drugo je mjesto pripalo muškoj ekipi Dobrovoljnoga vatrogasnog društva iz Peklenice, a brončani je Gradski puhački orkestar iz Murskog Središća.

– Čestitamo svima na plasmanu, kao i svima onima koji su sudjelovali i dobro se zabavili! – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje