Povežite se s nama

Sport

Ni magla ni pljusak nisu spriječili varaždinske diskove na putu do koša

Objavljeno:

- dana

VARAŽDINCI POMELI KONKURENCIJU

Ni magla ni pljusak nisu mogli spriječiti varaždinske diskgolfere da pometu konkurenciju. Po drugi put se prethodnog vikenda na skijalištu Platak pokraj Rijeke održavalo Prvenstvo Hrvatske u disk-golfu.

Maja Šimenc u ovom sportu apsolutna je prvakinja u Hrvatskoj. Kako kaže Danica Pajtak, njena kolegica iz kluba, koja je ponovno osvojila drugo mjesto – Maja je u top formi. Ona je i jedna od prvih žena koja se u Hrvatskoj bavi ovim relativno novim sportom.

Prijatelji i suigrači

– Cijeli život bavim se raznoraznim sportovima, završila sam Kineziološki fakultet, ali disk-golf me potpuno osvojio i to zato jer se odvija u prirodi, individualan je, a opet se igra u društvu. Nakon samo tri mjeseca treninga počela sam igrati turnire, a rezultati su sve bolji – kaže Maja. I Nino Đurak, aktualni hrvatski prvak u disk-golfu, cijeli život bavi se sportom, bio je i profesionalni rukometaš. Njemu je samo sedam mjeseci treninga trebalo da dođe do naslova. – Kako se u mom društvu bave tim sportom, tako su i mene nagovorili da probam i krenulo mi je – veli Nino.

Sportaši cijelog života, a disk-golf im je najbolje sjeo

– Nismo ni sumnjali da će Nino biti najbolji jednom kad krene – dodaje njegov kolega Aleksandar Vucković, koji je osvojio drugo mjesto. Ova se vesela ekipa počela sportom baviti prije tri godine kad su ga i proširili u Varaždinu, a uz to što su se zaljubili u disk-golf, njihovo prijateljstvo još snažnije povezuju i zajednički odlasci na turnire.
– Redovito zajedno odlazimo na turnire i kampiramo preko vikenda. Uvijek je zabavno, a i atmosfera na Platku bila je odlična. Svi se veselimo novom terenu u Varaždinskim Toplicama koje je izradila tvrtka Maje Lagoda i njenog brata, a pred nama je i veliki međunarodni turnir Drava Forester na kojem će igrati više od 70 igrača iz cijele Europe – najavljuje Danica.

U Finskoj diskgolferi popularni kao nogometaši
Na disk-golf prvenstvu Hrvatske sudjelovalo je 17 natjecatelja. Iako je ovaj sport u Varaždinu tek na početku i nekome se možda čak i može činiti smiješan, situacija je u potpunosti drugačija u SAD-u i u Europi. – U Finskoj je ovaj sport isto toliko popularan kao i nogomet, bez zezancije. Tamo najbolji igrači žive od tog sporta. Samo za usporedbu, tamo ima 407 terena, a kod nas će ih uskoro, kada se otvori teren u Varaždinskim Toplicama, biti tri – objašnjava Aleksandar.

Izvor:
Foto:

Sport

Načelnik Klapša organizirao prijam za svjetsku prvakinju u savate boksu Ines Leskovar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Višestruka državna prvakinja i juniorska prvakinja svijeta u savate boksu assaut Ines Leskovar, rodom iz Donjeg Ladanja, osvojila je zlatno odličje na Svjetskom kupu koji se ovog tjedna održavao u austrijskom gradu Weizu.

Na šestodnevnom Svjetskom kupu organizirano je natjecanje za više od 300 sportašica i sportaša iz 26 zemalja svijeta, među kojima su nastupili i najbolji boksači iz pet klubova iz Hrvatske, pa tako i članovi Savate i boksačkog kluba Omega Varaždin.

Po povratku iz Austrije, načelnik Mario Klapša primio je u prostorijama Općine Maruševec svjetsku prvakinju u savate boksu Ines Leskovar, članicu varaždinskog kluba koja je u svim dosadašnjim mečevima u kojima je nastupila uvjerljivo pobjeđivala i osvajala zlatne medalje.

Klapša je čestitao Leskovar na zlatnoj medalji koju je osvojila pobjedom nad predstavnicom Ukrajine i time osigurala jedino zlatno odličje za Hrvatsku na Svjetskom kupu, istaknuvši pritom da se radi o iznimnom postignuću za sportašicu i priznanju kluba u kojem trenira, a koje doprinosi promociji države i Općine Maruševec iz koje dolazi. 

– Općina Maruševec prati i podržava uspjehe svih svojih sumještana, a osvajanje svjetskog zlata u konkurenciji državnih prvaka u sportu u kojem Francuzi prednjače kruna je svih dosadašnjih uspjeha koje su ostvarili. Čestitamo Ines i klubu Omega Varaždin na zlatnom odličju i želimo im još puno velikih rezultata, kako u sportu tako i na području obrazovanja na Vojnim studijima koje je Ines ove godine upisala – rekao je načelnik Mario Klapša.

Ines Leskovar rođena je 2003. godine, živi u Donjem Ladanju i ove je godine završila Gimnaziju u Ivancu. Svoju sportsku karijeru započela je s 15 godina uz vodstvo najtrofejnijih trenera Miljenka Rožmarića i Emerika Večerića.

Trenira boks i savate boks, a osim što je višestruka državna prvakinja i juniorska prvakinja svijeta, proglašena je najboljom juniorkom u prošloj godini od strane Hrvatskog savate saveza.

Nastavite čitati

Sport

U Varaždinu održano omladinsko Europsko stolnotenisko prvenstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon više od dvije godine održalo se omladinsko Europsko stolnotenisko prvenstvo, a grad domaćin bio je Varaždin. 

Najbolji mladi stolnotenisači i stolnotenisačice Europe odmjeravali su snage u dvorani Arena uz rijeku Dravu u Varaždinu, a glavni pokrovitelj prvenstva bila je tvrtka Gazprom iz Ruske federacije. 

Uz zahtjevne organizacijske pothvate Hrvatskog stolnoteniskog saveza, prvenstvo je održano, i to u dva dijela.

Od 18. do 24. srpnja igrali su stolnotenisači i stolnotenisačice do 19 godina, a zatim su svoja igračka umijeća pokazali stolnotenisači i stolnotenisačice do 15 godina starosti.

Ukupno je na prvenstvu nastupilo 45 ekipa iz skoro svih zemalja Europe.

Priliku da čestita te da im podijeli medalje dobio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, pa je tako najboljoj muškoj ekipi do 15 godina, predstavnicima Francuske, te najboljoj ženskoj ekipi, stolnotenisačicama iz Njemačke, čestitao na velikom uspjehu i ujedno im zaželio svako dobro u daljnjim sportskim nadmetanjima.

Župan je tom prilikom istaknuo da je prvenstvo jako dobro organizirano unatoč svim mjerama koje se provode zbog borbe s pandemijom, ustvrdivši da je to bila i dobra promocija za Grad Varaždin te Varaždinsku županiju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje