Povežite se s nama

Događanja

Nije Badnjak, ali kiti se bor na Korzu!

Objavljeno:

- dana

ADVENT I BOŽIĆ POČINJU U VARAŽDINU

Varaždin se naveliko priprema za advent. Danas iza 11 sati će na varaždinskom Korzu početi postavljanje umjetnog bora, stošca visokog 9 m okićenog bogatom dinamičnom LED rasvjetom. Nabavljena je i nova LED rasvjeta za uži centar grada, postavljeni su i novi ukrasi pa će Varaždin zasjati već sutra!

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i biskup Josip Mrzljak će sutra upaliti prvo svjetlo na varaždinskom adventskom vijencu koji će ove godine biti postavljen ispred katedrale u Pavlinskoj ulici. Uz nastup mješovitog zbora Obrtničkog glazbenog društva, okupljanje oko velikog adventskog vijenca označit će i službeni početak ovogodišnjeg programa Advent u Varaždinu.

 Kreću i prvi programi. Sutra će se od 9 do 12 i od 16 do 20 sati  u Varaždinskoj kući u Gajevoj 10 može se besplatno razgledati Izložba Viteškog reda Svetog Nikole Varaždin sastavljena od srednjovjekovnog oružja, prikazat će se izrada oklopa verižnjača, održati demonstracije mačevanja, streličarstva i ostalih srednjovjekovnih tema.  U 11 sati na Franjevačkom trgu ispred Anđelinjaka Varaždinske će mažoretkinje izvesti Anđeoski ples, dok će u 17 sati na velikoj sceni varaždinskog HNK premijerno biti prikazana predstava za djecu „I ti ljubav nekom daj“. 

Izvor: Grad Varaždin
Foto:

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje