Povežite se s nama

U fokusu

Nije istina da je Josipović zabranio molitvu, naručio je svetu misu za branitelje!

Objavljeno:

- dana

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Nije istina da je predsjednik Republike Hrvatske zabranio molitvu za branitelje, demantirali su iz Međimurske županije navode iz HDZ-a.

– Želimo obavijestiti javnost da su se sva događanja prilikom obilježavanja Spomendana oslobođenja Međimurja te oslobođenja čakovečke vojarne 17. rujna ove godine odvijala pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske te Vrhovnog zapovjednika oružanih snaga RH dr. Ive Josipovića. Predsjednik je tom prilikom osobno prisustvovao svakom planiranom događaju te je osobno uručio odličja Reda Nikole Šubića Zrinskog međimurskom 54. samostalnom bataljunu kao i 34. inženjerskoj bojni. S obzirom na izrazito sadržajan i opsežan protokol, te događanja koja su se odvijala na više lokacija, Predsjednik je osobno zadužio Međimursku županiju da pod njegovim pokroviteljstvom gvardijan franjevačkog samostana fra Željko Željeznak služi misu koja je i održana isti dan u jutarnjim satima, u crkvi Svetog Nikole Biskupa, a na kojoj je u Predsjednikovo ime nazočio župan Matija Posavec – navodi Alen Kajmović, pročelnik Upravnog odjela za poslove župana u priopćenju.

Neprihvatljiva diskreditacija

Ističe da je neprihvatljivo da se takva i slična događanja koriste u svrhu skore predizborne predsjedničke kampanje, kao i za diskreditaciju samog Predsjednika. 

– Međimurska županija izražava iskreno žaljenje da se ovakvi događaji kojima se obilježavaju najznačajniji trenutci hrvatske i međimurske povijesti, koriste za stranačke obračune i osobne napade. Jednako tako napominjemo da se prilikom održavanja svečane akademije u Katoličkom domu u Čakovcu Predsjednik osobno susreo s gvardijanom fra Željkom Željeznjakom gdje su se zadržali u kraćem razgovoru – zaključio je.

Izvor:
Foto: MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

U fokusu

Stiže novi Zakon o radu, za rad od kuće nova pravila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

računalo kompjuter

Socijalni su partneri održali prvi službeni sastanak za izradu novog Zakona o radu, jedan u nizu koji se očekuju idućih tjedana i mjeseci.

Državni tajnik Dragan Jelić kazao je da će pregovori trajati do kraja ove godine, pred kraj godine očekuje se prva verzija dogovorenog zakona koji će proći saborsku proceduru u dva čitanja. Novi Zakon o radu trebao bi stupiti na snagu 1. srpnja 2022. godine, piše Večernji list.

Pojedine će se teme otvarati u odvojenim radnim skupinama, primjerice prvog dana nisu se dotaknuli pitanja otpremnina, kolike će ubuduće biti za stalno zaposlene, ali i za ljude koji rade na određeno. Zajednički je stav da je rada na određeno previše, ali različita su mišljenja kako će se njegov udio smanjivati.

Što se tiče rada na daljinu i rada od kuće, definirat će se obaveze koje se odnose na zaštitu na radu, za takav rad trebat će obostrani pristanak radnika i poslodavca, kao i dodatak postojećem ugovoru o radu.

– U ovih godinu i pol dana s radom od kuće relativno je dobro funkcioniralo, neki su potpisali dodatak ugovora, neki nisu, bilo je nekih sporenja oko troškova rada kod kuće, ali to se rješavalo u dogovoru sa sindikatom. Poslodavci traže da naknade troškova za rad od kuće bude neoporezive, vidjet ćemo – istaknuo je Jelić, a prenosi Večernji list.

Nastavite čitati

U fokusu

Stričak: Neka Županijska skupština bude mjesto rasprave i suradnje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije prošla je mirno, a sve odluke prošle su glatko i bez puno rasprava.

Župan Anđelko Stričak uputio je poruku suradnje.

Josip Križanić predsjednik Županijske skupštine, potpredsjednici Kranjčec i Posavec

– Neka Županijska skupština bude mjesto rasprave, mjesto suradnje na kojem ćemo rješavati probleme i provoditi nove projekte za snažniji razvoj naše županije. Upravo su mladi, talentirani i obrazovani ljudi temelj Varaždinske županije. Bitno nam je izgraditi i dograditi sve potrebne škole, dvorane, s državnim institucijama i tvrtkama realizirati izgradnju brzih cesta i obilaznica, maksimalno se posvetiti zaštiti okoliša i još niz investicija – rekao je župan.

Na sjednici je jednoglasno donesena odluka o nagradama za učenike koji su osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima.

– Smatram da treba vrednovati sav taj trud, rad, znanje, umijeće, inovativnost naših učenika i upravo stoga me daleko više raduje da upravo da je prva točka bila posvećena našim učenicima i izvrsnosti –rekao je župan Anđelko Stričak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!