Povežite se s nama

Crna kronika

Nijemac u lovu kod Sračinca gađao fazane pa pogodio svoju ženu na štandu

Objavljeno:

- dana

Ponovno nesreća u lovu

Nakon smrti lovca u Sudovcu kod Novog Marofa, ponovno je došlo do nesreće u lovu. Ovaj put kod Sračinca na području lovišta Zelendvor jučer u jutarnjim satima. 

Na predjelu zvanom Vukovica tijekom organiziranog lova na fazane pucajući iz puške prema fazanima, 51-godišnji Nijemac je najvjerojatnije pušku usmjerio prema letu fazana, a ne u zrak. Jedan dio sačme pogodio i ozlijedio njegovu 43-godišnju suprugu, koja je stajala na štandu na udaljenosti 30-ak metara od njega.

Ozlijeđena je žena prevezena u Opću bolnicu Varaždin gdje je zadržana na liječenju, a njezine ozljede za sad nisu okvalificirane. Protiv 51-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

U Pešćenici Viničkoj nastrijelio psa koji je pomagao u ispaši stada ovaca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

pas

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 68-godišnjaka kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj 3. srpnja u Pešćenici Viničkoj nepoznatim oružjem nastrijelio psa koji se nalazio u šumi, a pomagao u ispaši stada ovaca.

Vlasnik je nastrijeljenog i ozlijeđenog psa odvezao nadležnom veterinaru koji je istog pregledao i utvrdio kako su ozljede teške i da je potrebno psa eutanazirati.

Policijski službenici obavili su očevid te nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti događaja i na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela, ističu jutros iz PU varaždinske.

Policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu za kazneno djelo Ubijanje ili mučenje životinja nadležnom državnom odvjetništvu.  

Nastavite čitati

Crna kronika

Starica teško ozlijeđena, preko nogu joj prešao teretni automobil

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 2. srpnja, oko 11 sati u Hodošanu, došlo je do prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđena 84-godišnja pješakinja.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je 84-godišnja pješakinja prelazila kolnik Zlatoljske ulice, a da se prije stupanja na kolnik nije uvjerila da to može učiniti na siguran način. Uslijed opisane situacije, preko stopala njenih nogu, stražnjim kotačima prešao je teretni automobil s pridodanom prikolicom, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnjak.

Ozlijeđena pješakinja vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se posebno izvješće o opisanoj prometnoj nesreći.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje