Povežite se s nama

Život i društvo

Nikad više prijava za najsimpatičniji par na Danima vjenčanja u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

DANI VJENČANJA 18. I 19 STUDENOG

I ove godine bira se najsimpatičniji par na Danima vjenčanja u Varaždinu, koji se održavaju 18. i 19. studenog u Areni Varaždin.

Izbor za najsimpatičniji par započeo je u subotu, 4. studenog.

– U nepuna dva dana, u izbor za najsimpatičniji par na prijavilo se već 37 parova, budućih mladenaca. Ovo je rekordan broj prijava u tako kratkom vremenu! – objavljeno je na Facebook stranicama Dana vjenčanja u Varaždinu 2017. 

Sve što trebate učiniti je poslati zajedničku fotografiju, svoja imena i prezimena, predviđeni datum vjenčanja, te kontakt do 17. studenog do 13 sati, kada službeno završava izbor. .

– Vaše fotografije koje nam pošaljete u inbox bit će objavljene na Facebooku Dana vjenčanja u Varaždinu, a na vama je da skupite što više lajkova. U konkurenciju za najsimpatičniji par ulaze dva para s najvećim brojem lajkova. Očekuju vas vrijedne nagrade – poručuju organizatori.  

Izvor:
Foto: Foto: Facebook Dani vjenčanja u Varaždinu 2017.

Život i društvo

Na policama dućana uskoro će se prodavati pileće i pureće meso s oznakom “Dokazana kvaliteta”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon uspješno provedenog postupka koji uključuje stručnu provjeru Specifikacije proizvoda, postupak nacionalnog prigovora te postupak notifikacije na EU razini, Ministarstvo poljoprivrede je u ponedjeljak, 3. listopada, donijelo Rješenje o priznavanju oznake „Dokazana kvaliteta“ za meso peradi.

Potvrda je to potrošaču da kupuje pileće i pureće meso domaćeg podrijetla i više kvalitete iz kontrolirane proizvodnje. Četvrti Zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“, za sektor proizvodnje mesa peradi, podnijela je Hrvatska poljoprivredna komora.

Podsjetimo, Ministarstvo poljoprivrede uspostavilo je nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda – „Dokazana kvaliteta“ radi postizanja još veće prepoznatljivosti i promidžbe domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, a naglasak sustava je na označavanju proizvoda s dodanom vrijednosti temeljenoj na dodanoj kvaliteti proizvoda koja proizlazi iz različitih čimbenika koji se odnose na način proizvodnje, kvalitetu sirovine ili konačnog proizvoda, a temelje se na objektivnim i mjerljivim kriterijima.

Prvi sektor koji je prepoznao prednost ovog sustava je sektor proizvodnje voća te se od rujna prošle godine mogu kupiti jabuke označene ovim znakom, a od nedavno i kruške. Zatim je uslijedio zahtjev za priznavanje oznake „Dokazana kvaliteta“ za konzumna jaja te naposlijetku i zahtjev iz sektora proizvodnje povrća.

Kako je početkom prošlog tjedna priznata i četvrta oznaka „Dokazana kvaliteta“ za meso peradi, potrošači će uskoro na tržištu moći birati pileće i pureće meso sa znakom „Dokazana kvaliteta-Hrvatska“.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje