Povežite se s nama

Sport

Niki Dobovičnik zlato, a Niku Balenti srebro na plivačkom mitingu u Zadru

Objavljeno:

- dana

PK Barok

Plivači i plivačice Baroka proteklog vikenda nastupili su na 8. međunarodnom mitingu Sv. Krševan u Zadru i osvojili dvije medalje.

U dosad najvećoj  konkurenciji od 570 natjecatelja iz 30 klubova, nastupilo je 20 članova PK Barok.

Nika Dobovičnik  osvojila je prvo mjesto na 400m slobodno i 4. mjesto na 100m slobodno , dok je Niko Balenta bio drugi na 100m leptir, a 4. mjesto osvojio je na 200m leptir. Erik Hunjek stigao je također do 4. mjesta na 100m slobodno, isti uspjeh ponovio je i Luka Stumberger na 400m mješovito.Petra Gašparac isplivala je pak dvije A norme na 100m leđno i 200m leđno.

Sljedeće natjecanje koje čeka varaždinske plivačice i plivače je Memorijal  Anto Dragić  26. studenog u Čakovcu.

Izvor:
Foto: PK Barok

Sport

Nikola Jelić drugi je put u karijeri proglašen najboljim sucem futsala na svijetu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nikola Jelić drugi je put u karijeri proglašen najboljim sucem futsala na svijetu, objavio je HNS.

Jelić je u izboru prestižnog portala Futsalplanet zaslužio laskavu titulu za 2020. godinu, premoćno osvojivši najviše glasova među kontrolorima suđenja, trenerima, igračima, novinarima i drugim sportskim djelatnicima s međunarodnom reputacijom u futsalu.

Jelić, koji je osvojio 658 glasova, ispred Ruskinje Irine Velikanove (479) i Švicarca Daniela Matkovića (357), najboljim futsalskim sucem na svijetu proglašen je i 2018. godine, a godinu dana poslije u istom je izboru osvojio drugo mjesto. Nikola Jelić već je već nekoliko godina u samom vrhu svjetskog suđenja, što mu osigurava sudjelovanje na najvećim europskim i svjetskim natjecanjima u futsalu.

Nikola Jelić: “Trud i rad uvijek se isplate, a najveća podrška je obitelj”

Futsalplanet Awards 2020 dodjeljuje se za najbolje igrače i golmane u muškoj i ženskoj konkurenciji, najbolje klubove i reprezentacije, trenere, najbolje mlade igrače te suce.

Nastavite čitati

Sport

Novi rekord varaždinske atletičarke Klare Košćak na mitingu u Osijeku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Osijeku je u subotu, 23. siječnja, održan atletski miting na kojem su nastupile tri varaždinske atletičarke, koje su donijele tri pobjede i jedan državni rekord za Atletski klub Sloboda Varaždin.

Najuspješnija je bila Klara Košćak, koja je na 60 m s preponama pobijedila i oborila svoj državni rekord za 8 stotinki, koji sad iznosi 8,33. Klara je pobijedila i na 60 m s novim osobnim rekordom 7,70 te ju je jedna stotinka dijelila od državnog rekorda.

Košćak je nastupila u skoku u dalj i pobijedila sa skokom 5,37, što je njezin novi osobni rekord. Na 60 m je nastupila Viktorija Vujović, koja se plasirala na 5. mjesto rezultatom 7,97.

Nastavite čitati