Povežite se s nama

Međimurje

Nikola Lukman u TICM-u predstavio poduzetnički put svoga sportskog portala

Objavljeno:

- dana

Za veliko značenje sporta u suvremenom društvu, njegovu globalnu popularnost i privlačnost kod svih slojeva društva velikim su dijelom zaslužni i mediji. Naime, vijesti o najavama, specifičnostima i ishodima sportskih natjecanja u velikoj su mjeri zasjenile gotovo sve ostale vijesti u elektroničkim i tiskanim medijima te su preuzele virtualne prostore društvenih mreža.

Osim individualnih privatnih objava pratitelja sportova, sve se više ističu objave specijaliziranih sportskih portala. Na tragu toga Tehnološko-inovacijski centar Međimurje je organizirao meetup na temu „Sportski portali – od ideje do unosnoga poduzetničkog pothvata“ kojeg je vodio predavač Nikola Lukman, glavni urednik Međimurske Sportske Mreže i vlasnik obrta inkubiranog upravo u TICM-u.

Lukman je okupljenima sudionicima prezentirao put svoga privatnog i profesionalnog razvoja. Nakon višegodišnjeg iskustva u sportskom novinarstvu, 2018. godine pokreće sportski portal Međimurska sportska mreža, ponajviše zbog nezadovoljstva odnosa lokalnih medija prema sportu.

– Tri godine od pokretanja MSM mreža postala je jedan od najboljih sportskih portala u području lokalnog sporta, što najbolje pokazuje podatak od 300.000 čitatelja koji su generirali gotovo 3,9 milijuna otvaranja stranica – istaknuo je pritom Lukman, koji uz novinarski posao odrađuje i marketinški dio obveza, upravlja stranicama najvećih sportskih kolektiva u Međimurskoj županiji te organizira razne sportske događaje.

Okupljenima je predstavio i neke od ključnih poslovnih poteza kojima je postao prepoznatljiv, poput video serijala „Spominaje“, kojem je cilj upoznavanje gledatelja s međimurskim sportašima koji za „kruh zarađuju“ izvan Međimurske županije, „Inspirativne priče međimurskih sportaša“ u kojem se publici predstavljaju sportaši koji unatoč invaliditetu svladavaju sve prepreke i humanitarne inicijative „Međimurski sportaši daruju“.

U završnom dijelu izlaganja, Nikola Lukman je predstavio sve ključne elemente poslovnog modela MSM mreže i planove za budućnost.

Međimurje

Čakovec: i ove godine besplatni autobusi prema grobljima u Mihovljanu i Nedelišću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Kao i ranijih godina Grad Čakovec je povodom nadolazećeg blagdana Svih svetih uveo posebne besplatne linije prema čakovečkom groblju. Autobus će voziti od subote, 30. listopada do utorka, 2. studenoga. U nedjelju, 31. listopada i ponedjeljak, 1. studenoga, autobus će na Gradsko groblje u Mihovljanu voziti pet puta dnevno.

Polazak s autobusnog kolodvora je u 9, 10, 11, 15 i 16 sati, dok je povratak u 10.20, 11.20, 12.20, 16.20 i 17.20. U subotu i utorak autobusi s kolodvora u Čakovcu polaze u 9, 11 i 16 sati, a povratak s Gradskoga groblja je u 10.20, 12.20 i 17.20.

Novost ove godine su linije za groblje u Nedelišću. U nedjelju autobus iz Čakovca polazi u 13.20, a povratak iz Nedelišća je u 14.40. U ponedjeljak prema Nedelišću voze dvije linije u 8.20 i 13.20, dok je povratak u 9.40 i 14.40. U utorak, 2. studenoga, autobus prema Nedelišću kreće u 13.20, a povratak je u 14.40.

Linije koje sa čakovečkog groblja u nedjelju, ponedjeljak i utorak polaze u 16.20 i na čakovečki autobusni kolodvor dolaze u 16.40, nastavljaju prema Nedelišću kamo stižu u 17 sati. Također, u ponedjeljak, 1. studenoga, autobus koji s čakovečkog groblja polazi u 11.20, vozi prema Nedelišću kamo stiže u 12 sati. Sve vožnje za građane su besplatne.

Nastavite čitati

Međimurje

Odluka na Gradskom vijeću Grada Čakovca: ugostiteljima subvencije za korištenje terasa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U društvenom domu u Novome Selu Rok održana je 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca. Vijećnici su raspravljali i glasali o 11 točaka Dnevnoga reda, među kojima je bila i odluka o izmjenama i dopunama gradskoga Proračuna za 2021. godinu. U odnosu na prvobitni plan, ukupni je Proračun s 301,86 milijuna kuna smanjen za oko 15,77 milijuna na 286,09 milijuna kuna. Pritom je prihodovna strana smanjena za otprilike 5,5 milijuna kuna.

– Proračun je bio nerealno planiran s prihodima za koje se od početka znalo da neće biti ostvareni. Nakon preuzimanja dužnosti i snimanja stanja, utvrđen je ukupni minus od gotovo 95 milijuna kuna. Kako su ukupni godišnji prihodi gradskog Proračuna po osnovi poreza oko 85 milijuna kuna, mogli bismo godinu dana vraćati dugove i ništa ne raditi, što je nemoguće. Grad će ispoštovati sve valjane ugovorne obveze, no kraj proračunske godine najvjerojatnije ćemo završiti u minusu – naglasila je gradonačelnica Ljerka Cividini u uvodnom obrazlaganju, a rebalans je nakon kraće rasprave i usvojen većinom glasova.

Vijećnici su usvojili i odluku o izradi urbanističkog plana uređenja lokacije „Globetka – istok“. Riječ je o dijelu grada između Županijske bolnice i sjeverne zaobilaznice, istočno od Svetojelenske ceste, koja je najvećim dijelom neizgrađena, a na kojoj postoji interes za gradnju građevina socijalne i zdravstvene namjene. Planom uređenja omogućuje se komunalno opremanje te izrada projektne dokumentacije. Zemljište je u privatnom vlasništvu, a investitor planira graditi objekt namijenjen palijativnoj skrbi.

Vijećnici će dali i zeleno svjetlo za raspisivanje javnog poziva za prikupljanje ponuda za građenja građevina sportsko-rekreacijske namjene unutar sportskog kompleksa u zapadnom dijelu grada.

– Postoji potreba za dodatnom sportskom infrastrukturom na području Grada, a putem ovog poziva pokušat će se pronaći potencijalni investitori koji su na osnovi prava građenja spremni ulagati u sportske sadržaje – rečeno je na sjednici.

Prihvaćen je program potpora ugostiteljima na području Grada Čakovca koji su pogođeni mjerama uvedenim zbog sprječavanja širenja koronavirusa. Grad Čakovec subvencionirat će troškove poreza na korištenje javnih površina za postavu ugostiteljskih terasa u razdoblju od 1. ožujka do 27. srpnja 2021. godine, kad su na snazi bile mjere ograničenja poslovanja.  Svaki ugostitelj koji zatraži i na to ima pravo, može ostvariti povrat cjelokupnog iznosa temeljem izdanih rješenja, a za lipanj i srpanj 30 posto iznosa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje