Povežite se s nama

Međimurje

Nives Celzijus poručila: dođite večeras na koncert, bit će vruće!

Objavljeno:

- dana

ZAHUKTAVAJU SE DANI MIHOLJA U SRAČINCU

Današnja večer u Sračincu bit će vruća, kao usred najtoplijeg ljeta!

Poručila je to Nives Celzijus preko Facebooka za današnji koncert koji će održati pod šatorom na sportskim terenima NK Sračinca.

Sutra svi na Srakarski gulaš

Jučerašnji koncert Miroslava Ilića i današnji Nives Celzijus dio su zabavnog programa proslave Dana općine Sračinec.

Tradiconalna manifestacija Dani Miholja kojim se obilježava Dan općine i župe počela je još u četvrtak nizom programa, dok je danas “udarni” dan. Uz sportske susrete članova udruga s područja općine, održava se defile folklornih skupina i Međunarodna smotra folklora.

Sutra, u nedjelju 28. rujna odvijat će se tradicionalni Plac na gmajni. Uz predstavljanje starih zanata i izrađivača rukotvorina iz pet županija, kuhari Damir Crleni i Anđelko Levanić predvodit će kuhanje Srakarskog gulaša, koji će se besplatno dijeliti od 13 sati.

– Od 10 do 19 sati u velikoj dvorani Doma kulture u Sračincu posjetitelji će moći razgledati izložbu umjetnika s područja općine Sračinec, a na dječjem igralištu pogledati izložbu malih domaćih životinja. Nastupit će i Trakošćanski streličari, Udruga kuburaša Maruševec – najavljuju organizatori.

Nedjeljna večer pod šatorom nazvana je “Noć kazališta, smijeha i zabave”, a nastupit će Ljubomir Kerekeš te glazbeni sastav Faringaši.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/FACEBOOK NIVES CELZIJUS

Međimurje

Mala Subotica: Tamburaški orkestar KUU „Zvon“ poziva na godišnji koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 12. veljače, od 17 sati u Domu kulture u Maloj Subotici održat će se godišnji koncert Tamburaškog orkestra KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica. Kao gosti koncerta nastupit će Ženska vokalna skupina Erato KUD-a Petrijanec i Tino Jelenić.

– Provedite ugodno popodne uz topli zvuk tambure i milozvučnih glasova Ženske vokalne skupine i solista. Očekuje vas glazbeno putovanje Španjolskom i najveći hitovi velikih glazbenika koji više nisu s nama – poručuju organizatori.

U predvorju Doma kulture moći će se razgledati izložba posvećena dr. Vinku Žgancu pod nazivom „Knjiga koja je ispravila povijest (1916.)“.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mažoretkinje Nedelišća „prozujale“ karnevalskom povorkom u Crikvenici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon nekoliko godina Mažoretkinje Nedelišća ponovno su gostovale na karnevalskoj povorci u Crikvenici. Nedelišćanke već tradicionalno svake godine sudjeluju na barem jednom od većih karnevala u Hrvatskoj pa su tako nakon prošlogodišnjeg Samoborskog fašnika, ove godine odabrale destinaciju uz more, na Kvarneru.

Mažoretkinje Nedelišća su sa svim sastavima nastupile na Dječjoj maškaranoj povorci, koja je okupila čak 2000 maškara iz svih krajeva Lijepe Naše. Ove godine u novoj maski „mažoret zujalica“, velika grupa od 60 malih i velikih mažoretkinja rasplesala se crikveničkom rivom gdje su bile prava atrakcija.

Ovim gostovanjem mažoretkinje su otvorile ovogodišnju fašničku sezonu, a čekaju ih još dvije povorke i to u Nedelišću ove subote, 11. veljače, te u susjednoj slovenskoj općini Središče ob Dravi.

rpt

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje