Povežite se s nama

Međimurje

Niz programa za djecu i mlade: od susreta s književnicima do radionica i čitanja

Objavljeno:

- dana

USUSRET MJESECU HRVATSKE KNJIGE

Na dječjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice “Metel Ožegović” obilježit će se Mjesec hrvatske knjige koji se održava od 15. listopada do 15. studenog.

Održat će se niz programa, a među zanimljivim svakako su satovi priča i likovne radionice na temu “Ljubav za početnike” koje počinju 15. listopada i trajat će do 14. studenog.

Susret s Barbarom Bračun, večer s Ivom Tkalec

U petak 17. listopada za djecu starije predškolske dobi i učenike nižih razreda s početkom u 17 sati održat će se radionica “Pogled u vlastito mišljenje” dr. sc. prof. Brune Ćurka, a zanimljivo će biti i u četvrtak 23. listopada u 17 sati kada će se održati čitanje ljubavne poezije uz mentorstvo glumaca. Početkom studenog, točnije 7. studenog u 17.30 sati održat će se susret učenika viših razreda osnovnih škola s književnicom i fotografkinjom Barbarom Bračun, a u utorak 11. studenog održat će se susret mladih čitatelja, polaznika četvrtih, petih i šestih razreda osnovnih škola u povodu Dana hrvatskih knjižnica s početkom u 18.30 sati. U odjelu za mlade varaždinske knjižnice u Cesarčevoj 10 u srijedu u 19 sati 22. listopada održat će se književna večer Ive Tkalec. Mjesec hrvatske knjige za djecu i mlade završava proglašenjem najčitatelja za 2014. godinu koja će biti u petak 14. studenog u 12 sati. Od 15. listopada do 15. studenog učenici prvih razreda varaždinskih osnovnih škola koji još nisu učlanjeni u knjižnicu trebali bi iskoristiti posebnu akciju jer u tom periodu mogu se upisati u knjižnicu besplatno!

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

Međimurje

Gradonačelnik Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Novak potpisali Sporazum o sufinanciranju rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Prelog Franjo Novak potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada.

Radi se o Sporazumu kojim se regulira zapošljavanje osobe na poslovima potrebnima za Udrugu umirovljenika Prelog, čime će se uvelike olakšati njihov rad.

– Stranke ovog Sporazuma o sufinanciranju rada (u daljnjem tekstu Sporazum) suglasno utvrđuju zajednički interes za angažiranjem osobe koja će kao zaposlena osoba obavljati tekuće poslove potrebne za redovito funkcioniranje Udruge, a posebno poslove provođenja projektnih aktivnosti na projektima Udruge – stoji u jednom od članaka Sporazuma.

Gradonačelnik Kolarek istaknuo je zadovoljstvo potpisanim Sporazumom, naglasivši veliko zadovoljstvo što su Udruga umirovljenika Prelog i sve njihove sekcije izuzetno aktivne, s velikim brojem članova koji se uključuju u brojne aktivnosti.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski informatičari zabilježili još jedno drugo i treće mjesto u Hrvatskoj logo ligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šest članova udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub sudjelovalo je nedavno na 3. kolu Hrvatske logo lige, natjecanju državnog karaktera za osnovnoškolce koje se provodi u šest kola raspoređenih tijekom školske godine, a čiji je organizator Hrvatski savez informatičara.

Najmlađi natjecatelj udruga MIS i MIK bio je Tibor Kraljić, učenik 3. razreda. S osvojenih 100 bodova kolo je okončao šestim mjestom.

Učenik 4. razreda Josip Sobočan osvojio je 5. mjesto, a u istoj kategoriji natjecao se i Ivan Rudi Drk koji je kolo završio kao šestoplasirani.

Među učenicima 5. razreda udruge MIK i MIS imale su tri predstavnika. Najznačajniji uspjeh postigao je Lovro Žagar s osvojenim 2. mjestom, Gita Radiković zauzela je 3. mjesto, dok je Fran Topolnjak natjecanje okončao četvrtom pozicijom.

Svi navedeni učenici polaznici su tečaja Algoritmi LOGO koji se odvija u sklopu Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, programa koji udruge MIK i MIS provode s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima, a koji se odvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Izvoditelj tečaja, a ujedno i mentor učenicima na natjecanjima bio je Viktor Lazar, mag. inf.

Sljedeće kolo natjecanja održat će se od 10. do 20. veljače.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje