Povežite se s nama

Sport

Niz sportskih priredbi u Europskom tjednu sporta u Lepoglavi

Objavljeno:

- dana

REKREACIJA

U Lepoglavi, Europskom gradu sporta, sinoć je završila četverodnevna priredba kojom je obilježen Europski dan sporta i Hrvatski olimpijski dan. 

U brojnim sportskim i rekreativnim programima sudjelovalo je gotovo dvije  tisuće djece, rekreativaca i sportaša koji su i ovom prigodom potvrdili kako je Lepoglava – sportski grad.

– Europska komisija ove je godine pokrenula inicijativu Europski grad sporta kako bi potaknula tjelesnu aktivnost građana te svijest o zdravom načinu života. Lepoglava, kao Europski grad sporta 2015., prihvatila je ovaj izazov i u Europskom tjednu sporta organizirala niz sportskih i rekreacijskih priredbi u kojima je sudjelovalo gotovo 20 posto svih žitelja Grada Lepoglave, od djece vrtićkog uzrasta do umirovljenika – istaknuo je Damir Kužir, tajnik Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave.

            U programu #BeActive Kids Challenge, koji je organiziran tijekom ovog tjedna u sve tri osnovne škole na području Grada – u Lepoglavi, Višnjici i Kamenici, aktivno je sudjelovalo više od tisuću osnovnoškolaca i djece predškolskog uzrasta, a u programu #BeActive Walk Challenge, koji je organiziran u subotu, 12. rujna, sudjelovalo je više od tri stotine rekreativaca koji su krenuli na pješačku turu ulicama Lepoglave dugu 6 kilometara. Za stotinjak najmlađih sudionika priredbe je u gradskom parku bio organiziran i zabavni sportski program, a najmlađe selekcije sportskih klubova iz Lepoglave na terasi restorana Ivančica predstavili su muški i ženski nogomet, karate, odbojku i rekreativni ples.

            Sudionike ove priredbe pozdravio je i gost – olimpijac, Slavko Goluža, osvajač dvije olimpijske medalje, koji je tom prigodom istaknuo važnost bavljenja sportom od najranije dobi.

– Aktivno bavljenje sportom zahtijeva puno želje, volje i odricanja, no već i rekreativna sportska aktivnost oplemenit će i obogatit vaš život i pružiti vam predivne trenutke. Stoga je važno da sport i vježbanje budu dio vaše svakodnevice – poručio je zlatni olimpijac Slavko Goluža.

            Na velikom uspjehu ove sportske priredbe u Europskom gradu sporta Lepoglavčanima je čestitao i Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika za lokalni sport Hrvatskog olimpijskog odbora.

–     Sport za sve – naš je cilj istaknut u gradskoj Razvojnoj strategiji koji nastojimo oživotvoriti u svakodnevnoj praksi. Naš je cilj da sportske i rekreacijske aktivnosti budu dio aktivnog života svih naših sugrađana koji će potvrditi i naše nastojanje da Lepoglava bude – zdravi grad. Grad zdravih, zadovoljnih i u život zajednice integriranih ljudi, bez obzira na njihove godine ili tjelesne predispozicije. To je prepoznao i European Capitals of Sport Association (ACES Europe) koji je Lepoglavi, kao prvom i za sada jedinom gradu u Hrvatskoj, dodijelio prestižni naslov – Europski grad sporta 2015. – istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, koji je sudionicima Europskog tjedna sporta u Lepoglavi prenio čestitke Huga Alonsa, glavnog tajnika ACES-a Europe.

Partneri priredbe kojom je u Europskom gradu sporta obilježen Europski tjedan sporta bili su – Grad Lepoglava, Hrvatski olimpijski odbor, Zajednica športskih udruga grada Lepoglave, koja okuplja 19 sportskih udruga, asocijacije TAFISA i ACES Europe, lepoglavski TKIC, Ministarstvo unutarnjih poslova, Nezavisna udruga mladih, Udruga umirovljenika Lepoglava, lepoglavski dječji vrtići te osnovne škole iz Lepoglave, Kamenice i Višnjice, a program je podržan iz europskog programa Erasmus +. 

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje