Povežite se s nama

Ostali sportovi

Njabolja vremena četvoro predstavnika PK Barok

Objavljeno:

- dana

PRVENSTVO HRVATSKE U PLIVANJU

Na riječkim bazenima Kantrida održano je Prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine seniora, mlađih seniora, juniora, mlađih juniora i kadeta. Nastupilo je ukupno 455 najboljih natjecatelja (230 plivača i 225 plivačica) iz 33 hrvatska kluba, te  4 reprezentacije koje su se natjecale van konkurencije.

Plivački klub Barok nastupio je u sa četvero natjecatelja. Boje kluba u Rijeci branili su: Gregor Stadaas, Mario Vlahinja, Tihana Gazdek i Maja Berkopić.

Naši plivači otplivali su svoja najbolja vremena i ostvarili 3 nastupa u finalima.

Junior Gregor Stadaas nastupio je u ukupno 5 disciplina. Ostvario je dva plasmana u finala. Najbolji nastup imao je u disciplini 400 mješovito u kojoj je u B finalu zauzeo 2. mjesto, te se u ukupnom poretku plasirao  na izvrsno 8. mjesto u juniorskoj konkurenciji, odnosno  12. mjesto u seniorskoj. Gregor se tijekom sezone najviše pripremao za ovu utrku, a sjajno odrađenim nastupom u finalu pokazao je veliki tehnički, taktički i rezultatski napredak u kratkom vremenu. Vremenom  4.56.55, u odnosu na prošlo državno prvenstvo prije 4 mjeseca, popravio je rezultat za gotovo 6 sekundi i time ostvario zacrtane ciljeve uoči ljetne sezone.Također, finale je dohvatio i u disciplini 50 prsno gdje je bio 9. u konkurenciji juniora, odnosno 18. u konkurenciji seniora. U disciplini 200 mješovito bio je 18., na 200 delfin bio je 22., a na 100 prsno 25.

Mlađoj juniorki Maji Berkopić ovo je bilo prvo Državno prvenstvo za koje je uspjela isplivati normu. Majin prvi nastup na PH bio je i više nego uspješan, u disciplini 200 m prsno ušla je u B finale, na kraju se plasirala na 9. mjesto među mlađim juniorkama, a 17 među seniorkama. Rezultatom 3.02.24 nadmašila je sva očekivanja s početka sezone. U disciplini 100 prsno isplivala je svoj osobni rekord i skoro ušla u finale. Bila je 20. među mlađim juniorkama.

Tihana Gazdek  redovito ostvaruje norme i nastupa na državnim prvenstvima. U Rijeci je nastupila u disciplinama 50, 100 i 200 prsno, te u svim disciplinama isplivala osobne rekorde. Najbolje se plasirala na 50 prsno gdje je u konkurenciji mlađih seniorki bila 9., a u konkurenciji seniorki 13. Na 200 prsno bila je 10., a na 100 prsno 16. među mlađim seniorkama. Tihana je dobrim rezultatima opravdala vrijedan rad tijekom cijele sezone.

Mlađi senior Mario Vlahinja nastupio je u disciplini 100 delfin gdje je bio 24. Mario se nedavno zaposlio, tako da mu ne ostaje previše vremena za treninge, ali sami nastup na PH je dovoljna nagrada za uloženi trud.

Ovim prvenstvom završena je ljetna sezona  natjecanja. Treninzi u PK Barok traju do 31.07., nakon čega  slijedi ljetna pauza i punjenje baterija za sljedeću sezonu u kojoj očekujemo još bolje rezultate. Treninzi u novoj sezoni počinju 03.09.

 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje