Povežite se s nama

Život i društvo

Njih četvorica su najbolja promocija Malog Bukovca u Hrvatskoj i šire

Objavljeno:

- dana

Rudolf-Leon Filip, Mihael Biškup, Ivan Jendrić i Tomislav Tkalčec dobitnici su godišnjeg priznanja Općine Mali Bukovec za promociju općine.

Priznanja su im uručili načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković i predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Golec.

Rudolf-Leon Filip iz Lunjkovca student je prve godine mehatronike na Univerzi u Mariboru, Fakultetu za strojništvo. U travnju ove godine sudjelovao je na natjecanju Američkog instituta za aeronautiku i astronautiku u Tucsonu u Arizoni. Njegov tim je sa svojim modelom nosača za šest bombi s jednim motorom osvojio 24. mjesto od ukupno 104 timova.

Mihael Biškup iz Svetog Petra postigao je odlične rezultate na Regionalnom natjecanju Zapadnog Balkana iz poslovnog izazova u Budvi.

Učenik je četvrtog razreda Gospodarske škole u Varaždinu. Na državnom natjecanju „Poslovni izazov 2019“ u Zagrebu u konkurenciji od 25 timova, Mihaelova ideja pametne kante „Ekobox“ koja samostalno pomoću senzora prepoznaje otpad te ga razvrstava u odgovarajuću kantu osvojila je prvo mjesto čime je osvojio stipendiju za preddiplomski stručni studij u ukupnom trajanju te plasman na regionalno natjecanje Zapadnog Balkana u Budvi u poslovnom izazovu „Kako zadržati mlade na selu“ koje je održano u travnju ove godine.

Ivan Jendrić iz Svetog Petra učenik je Druge gimnazije u Varaždinu i igrač je NK Slaven Belupo i školske nogometne ekipe koja je na kvalifikacijama u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza osvojila prvo mjesto te se time plasirala na Svjetsko školsko prvenstvu u nogometu koje je održano od 6. do 14. travnja 2019. godine u Beogradu. U jakoj konkurenciji od 24 ekipe, Ivan i njegova ekipa iz Druge gimnazije Hrvatskoj su donijeli 11. mjesto.

Tomislav Tkalčec za postignute rezultate na županijskom i regionalnom prvenstvu u karateu i promociji Općine Mali Bukovec. Tomislav Tkalčec iz Malog Bukovca učenik je osmog razreda Osnovne škole Veliki Bukovec. Najuspješniji je mladi karatist s područja Općine Mali Bukovec u proteklih nekoliko godina, a u ovoj godini i najuspješniji u Varaždinskoj županiji i regiji sjeverozapadne Hrvatske, a što potvrđuju dvostruka titula prvaka u kategoriji mlađih kadeta i kadeta na Prvenstvu sjeverozapadne Hrvatske te dvostruka titula prvaka u kategoriji kadeta i juniora na Prvenstvu Varaždinske županije. Nakon zadnjeg kola županijske lige Tomislav osvaja titulu pobjednika u kategorijama mlađih kadeta, kadeta i juniora te tako postaje ukupni pobjednik županijske lige u katama, dok u regionalnoj ligi Tomislav dijeli prvo mjesto s predstavnikom Karate kluba Globus iz Čakovca.

Život i društvo

“Sestre u OB Varaždin i u trećem valu rade požrtvovno, jer su nam bolesnici na prvom mjestu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S obzirom na pandemiju i tešku situaciju s koronavirusom u Općoj bolnici Varaždin, kao i obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva, 12. svibnja, podršku djelatnicima bolnice došao je pružiti Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara.

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva čestitao je kolegicama i kolegama iz OB Varaždin njihov dan.

– Došao sam iskazati potporu kolegicama i kolegama u varaždinskoj Bolnici koji stvarno požrtvovno rade svoj posao na dobrobit naših građana. Ova pandemija pokazala je koliko su bitne medicinske sestre, a kolegice i kolege u Varaždinu i u Novom Marofu i Klenovniku stvarno su preuzeli veliki teret i podnijeli veliku žrtvu u ovoj borbi s pandemijom COVID-a – rekao je Gazić i podsjetio kako Varaždinska županija, koja je donedavno imala najveće brojke, još uvijek ima velik broj zaraženih i hospitaliziranih, te da takvu situaciju kolegice i kolege s velikom profesionalnošću nose na svojim leđima.

Međunarodni dan sestrinstva obilježava na dan rođenja osnivačice modernog sestrinstva Florence Nightingale 12. svibnja.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo u OB Varaždin, Anica Sekovanić istaknula je kako će sestre u varaždinskoj Bolnici skromno obilježiti taj dan zbog aktualne situacije s koronavirusom kada su druženja ograničena.

SONY DSC

– Čitavo vrijeme borbe protiv COVID-a na ispomoć su nam dolazile i sestre iz drugih ustanova, iz Varaždinskih Toplica, Zagreba, Knina, Virovitice, Koprivnice, Siska, bolnice Magdalena kojima smo zahvalni na pomoći. Sestre u OB Varaždin i u trećem valu rade požrtvovno, imamo veliki broj i prekovremenih sati i neiskorištenih godišnjih odmora, jer su nam bolesnici na prvom mjestu. Varaždinske medicinske sestre su uz bolesnika 24 sata na dan, a najveća im je nagrada njihov osmijeh i ozdravljenje – rekla je Sekovanić.

Upozorila je kako nedostaje zdravstvenog kadra te zahvalila nezdravstvenom kadru koji je također dao velik doprinos u borbi protiv COVID-a.

Glavni tehničar službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, Ivan Tuk, složio se da će i ove godine obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva proći u znaku COVID infekcije.

U Službi za Plućne bolesti i TBC Klenovnik zbrinjavaju se pacijenti oboljeli od Covida-19 kao i ostali bolesnici oboljeli od kroničnih bolesti o kojima skrbi stotinjak medicinskih sestara i tehničara.

U Općoj bolnici Varaždin rade i druge djelatnosti, od palijativnog dijela bolnice, produženog liječenja, polikliničkog dijela, hemodijalize, unatoč koronavirusu, a najveći teret ove krize, nose medicinskih sestara i to rade vrlo uspješno.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ne zaboravite kišobran: očekuje nas nekoliko kišnih dana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U središnjoj će Hrvatskoj danas, 12. svibnja, biti promjenljivo oblačno s povremenom kišom, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, uglavnom u drugom dijelu dana.

Prema pisanju DHMZ-a, najviša temperatura zraka kretat će se između 18 i 20 °C.

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavit će se i u danima koji su ispred nas.

Povremeno će biti kiše, lokalno moguće i pljuskova praćenih grmljavinom, no veseli podatak da neće biti hladno, dnevna temperatura će biti iznad 15 °C. Prema prvim prognozama, kiša će padati i u dane vikenda.

Sunčanije vrijeme bez kiše očekuje se tek u idućem tjednu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!