Povežite se s nama

Nogomet

NK Ivančica ne želi se udružiti s NK Varaždin ŠN

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

NK Ivančica spominje se u priči o budućnosti varaždinskog nogometa iako nikada stvarno nisu niti bili zainteresirani participirati u tome.

Na konferenciji za novinare objašnjena je “nezgodna i specifična” situacija kluba koji ne može sazvati skupštinu jer se nitko ne želi odazvati, odnosno nitko ne želi preuzeti odgovornost za budućnost kluba. NK Ivančica tako trenutno “na životu” drže četiri sportska djelatnika. Damir Friščić objasnio je da je bilo neformalnih usmenih kontakata s NK Varaždin ŠN o fuzioniranju klubova. Međutim, IO bez obzira na teško stanje u klubu i ponuđenu stručno-materijalnu pomoć NK Varaždin ŠN jednoglasno je odbijena mogućnost fuzioniranja s varaždinskim klubom.
Klub, prema Friščićevim riječima, nema zatvorenu financijsku konstrukciju za narednu sezonu, ali su se prijavili za natjecanje u 3. HNL Sjever. Tako će 17. kolovoza, kada počinju natjecanja u 3. ligi Ivančani na gostovanje kod Međimurja.
Postojeća Uprava kluba redovito kontaktira ivanečkoga gradonačelnika od kojeg očekuju pomoć u iznosu od oko 200.000 kuna koliko računaju da im još nedostaje uz 151.000 koje stižu iz Zajednice. Klub je već zimus morao zbog financijskih problema otkazati natjecanja kadeta i juniora, a čak osam bivših igrača organizirano putuje u NK Leskovec u Sloveniji.
Friščić je između ostalog spomenuo kako su kriteriji u sportskoj Zajednici protiv nogometa te kako NK Ivančica dobiva 40 % manje od kada postoji Zajednica. – Grad je deklarativno stao iza nas te je gradonačelnik obećao da će se kriteriji raspodjele sredstava iduće godine promijeniti, ali problem je što mi ne možemo čekati – dodao je Friščić.
Poznavatelji prilika u ivanečkom sportu komentirali su pregovore s NK Varaždin ŠN kao stvaranje pritiska na gradsku vlast kako bi dodatno financijski pomogla klubu koji sljedeće godine slavi 80 godina postojanja.

Izvor:
Foto:

Nogomet

Odlična Lara Hraščanec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

TENIS

Mlada tenisačica TK Varaždin 1181 Lara Hraščanec odlično je počela ovogodišnje nastupe. 

Na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske za tenisačice do 12 godina osvojila je visoko 3. mjesto. Nakon pobjeda nad Zagrepčankama Sokolović, Kasalo i Kos u finalu je izgubila od državne prvakinje do 12 godina Noe Krznarić.
Lara je nastupila i u igri parova zajedno s Kornelijom Hunčak. U toj kategoriji osvojila je 2. mjesto.
Odličnim nastupima na ovom, ali i prijašnjim turnirima, Lara se kandidarala za jedno od mjesta u reprezentaciji za taj uzrast.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Nogomet

Vrijedna pobjeda Varaždinaca u Rijeci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

RUKOMET

U 11. kolu Premijer lige rukometaši GRK Varaždin 1930 izborili su pobjedu nad ekipom Zameta u Rijeci rezultatom 26:24, nakon vodstva Riječana na poluvremenu 14:11.

“Teško izborena pobjeda.”  zajednička je izjava i i grača i trenera nakon utakmice sa ekipom Zameta. Varaždinci nisu ušli dovoljno koncentrirano u susret i domaćin je to odmah iskoristio. Mlada ekipa Zameta s nekoliko iskusnijih igrača pokazala je da je željna igre i nadmetanja, te su s puno htijenja natjecari Varaždince na pogreške. U drugom dijelu varaždinski redovi su se posložili, obrana je počela funkcionirati na visokom nivou i rezultat se polagano okretao, opet zahvaljujući sve boljem napadu. Na kraju je dobra igra cijelog kolektiva donijela prevagu i nove bodove na kontu Varaždinaca koji i dalje drže vrh prvenstvene ljestvice s 20 osvojenih bodova.

U sljedećem kolu u Varaždin dolazi petoplasirana ekipa Gorice.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje