Povežite se s nama

Život i društvo

NK Lunjkovec prvak treće lige – u obnovi igrališta i inovativna, domaća poduzetnička inicijativa

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Lunjkovca prvaci su 3. županijske nogometne lige skupine Ludbreg.

U 27 utakmica 20 su puta ostvarili maksimalan učinak, tri puta je susret završen bez pobjednika, a samo su četiri puta poraženi. Sve su to ostvarili uz impresivnu gol razliku +76, dali su 114, a primili 38 golova.

Najbolji strijelac kluba je Senad Sobota s 32 pogotka, a s tim je učinkom i drugi strijelac lige. Naslov su osvojili sa 63 boda, pet više od prvih pratitelja Poljanca i Poljoprivrednika iz Kapele Podravske.

Dodajmo da je Bukovčan 27 iz Malog Bukovca na kraju četvrti s 53 boda, a Mladost iz Svetog Petra šesta s 31 bodom.

Uz osvajanje naslova u 3. ŽNL skupina Ludbreg nagradu za športsko i korektno ponašanje dobio je upravo NK Lunjkovec. U Kupu Županijskog nogometnog saveza Varaždin Lunjkovec je u prvom kolu poražen 2:1 od varaždinske Mladosti, člana 1. ŽNL.

Ovosezonski sportski rezultat bio je povod za susret s predsjednikom kluba. Dominik Balija istaknuo je da će ovaj uspjeh biti upisan u povijest kluba jer je tek jedan od nekoliko takvih kluba koji je osnovan 1974. godine.

– Zahvaljujem svima koji su nas podržavali, posebnu zahvalu upućujem treneru i igračima koji su uložili dosta truda, i na treninzima. Kada smo vidjeli da imamo kvalitetu i vidjeli da mi to stvarno možemo, zaigrali smo još jače – kazao je predsjednik kluba.

Ušlo se u sezonu za koju se ni nije znalo kakva će biti, obzirom na pandemiju.

– Na početku sezone razgovarali smo da budemo u top 5 ekipa, nismo ciljali na prvo mjesto. To je dolazilo iz utakmice u utakmicu. Vidjeli smo da to možemo. Ključne su bile dvije-tri utakmice u drugoj polusezoni, kada smo igrali u općinskom derbiju u Malom Bukovcu i prelomili utakmicu, u prvom poluvremenu s negativnim rezultatom, u drugom pozitivan rezultat. U prvom poluvremenu gubili smo 2:0, a u drugom poluvremenu prelomili smo utakmicu s 4 pogotka. Motor ove momčadi je napad, naša najjača karika, a tu imamo domaćeg igrača Domagoja Šarca koji svaku utakmicu daje sto posto od sebe. Na polusezoni smo dodali, sada bi se reklo domaćeg dečka, Senada Sobotu koji je dao 32 gola. Špic igrači su i Vedran Zdelar i Zoran Šafarek. To su najjače karike u napadu – dodao je Balija.

– Klub trenutno čini 46 igrača. Tu je 26 seniora, od kojih nas je oko 20 aktivno. Počela su trenirati i djeca što je bitno u ovo vrijeme. Sezona je dugo trajala zbog covida, za mjesec dana već počinje kup i zato počinjemo s prvim treningom. Imali smo sastanak sa svim igračima, želja je da svi ostanu, a da jednog ili dva dovedemo, u prvom dijelu sezone da vidimo gdje smo u 2. ŽNL – najavio je predsjednik NK Lunjkovec novu ligašku sezonu koja bi trebala početi u drugoj polovici kolovoza.

S natjecateljskim rangom više rastu i troškovi, bit će financijski zahtjevnije, ali se nastavlja i podrška Općine Mali Bukovce, koja prati aktivnosti NK Lunjkovec.

Načelnik Darko Marković čestitao je klubu na naslovu prvaka 3. ŽNL skupina Ludbreg.

– Imamo tri nogometna kluba u općini. Po teritorijalnoj zastupljenosti NK Lunjkovec pokriva dva naselja, Lunjkovec i Martinić, s najmanje stanovnika, ali s najvećom, a vidjeli smo, i najjačom ekipom. Čestitam im na trudu, organizaciji, ekipiranosti, kolegijalnosti. Uspjeli su zbog svega toga nabrojanoga i ostvarili ono čega do sada u povijesti kluba nije bilo. To je iziskivalo i ulaganje Općine. Krenuli smo s objektom, zamjenom krovišta koju smo završili. Čekali smo da sezona završi da možemo i unutrašnjost obnoviti, sa zamjenom kompletnih instalacija. Tu je i zamjena vanjske stolarije i djelomično unutarnje. Na kraju ide fasada da bi u prekrasnoj prirodi šume Križančije imali dostojni objekt koji će NK Lunjkovec pratiti u višoj ligi – rekao je načelnik.

Uloženo je i u okoliš i samo igralište.

– Uz pomoć Stolarije i pilane Jakopčin iz Malog Bukovca, koja je jedina takva na području općine Mali Bukovec, njihovim dizajnom i projektiranjem, na najnovijim strojevima, osmišljene su i napravljene kućice za gostujuću i domaću ekipu te delegate. NK Lunjkovec je zavrijedio da bude jedan od prvih klubova u županiji, a možda i šire, koji ima tako projektirane kućice, građene doslovno od drvenih cigli. To je novost u području gradnje kuća od drveta, a ovo je bio pilot projekt. Ove kućice za nogometaše su reklama i NK Lunjkovcu i Općini Mali Bukovec koja ima poduzetnika koji može nešto takvo napraviti – naglasio je Marković i dodao da su dosadašnja ulaganja u objekt kluba na razini 200.000 kuna.

– Još će se više uložiti u uređenje unutrašnjosti objekta i fasadu. I na kraju, troškovi natjecanja u višoj ligi su veći. U dogovoru ćemo pratiti i taj dio. Sigurno je da NK Lunjkovec može računati na našu pomoć – zaključio je načelnik Općine Mali Bukovec.

Život i društvo

U Novom Marofu novo ulaganje u modernizaciju nerazvrstanih cesta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I u 2022. godini na području Grada Novog Marofa nastavit će se modernizacija nerazvrstanih cesta.

Gradonačelnik Siniša Jenkač ističe da je cestovna infrastruktura jedan od osnovnih preduvjeta podizanja kvalitete života na području ove površinom velike jedinice lokalne samouprave.

– Za nastavak asfaltiranja nerazvrstanih cesta potpisali smo ugovor o izvođenju radova. Imali smo pet ponuđača i izabrali smo najjeftinijeg te tako uštedjeli 1,3 milijuna kuna plus PDV u odnosnu na najskuplju ponudu. I to je jedan od značajki ulaganja gradske uprave – kvalitetni projekti s najprihvatljivijim iznosima. Asfaltirat će se 11 dionica, oko 3,5 kilometara cesta, a uz to i popravci na nekih 20-ak raznih točaka. Svi bi radovi trebali biti gotovi do svibnja. Pripremamo i novi natječaj s oko 3 milijuna kuna za asfaltiranja u 2022. godini – kazao je gradonačelnik Jenkač.

Izvođač radova na modernizaciji nerazvrstanih cesta na području Grada Novog Marofa je tvrtka Swietelsky d.o.o. iz Zagreba. Vrijednost radova s PDV-om iznosi 2.720.335,63 kune. Radovi će se izvoditi u naseljima Gornje Makojišće, Krč, Mađarevo, Možđenec, Novi Marof, Orehovec, Oštrice, Podrute, Presečno, Remetinec, Strmec Remetinečki i Završje Podbelsko.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Varaždinskim Toplicama obilježena 30. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranka Varaždinske Toplice i Kluba varaždinskih branitelja 1991-1995 u Varaždinskim je Toplicama u subotu, 15. siječnja 2022. godine obilježena 30. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Jedan od najvažnijih dana u bližoj hrvatskoj povijesti obilježen je paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu “Bijela golubica” i projekcijom filma „Ivan Sokač – život za Hrvatsku”.

Gradonačelnica Dragica Ratković naglasila je važnost sjećanja na sve koji su za hrvatsku slobodu i neovisnost dali ono najvrednije što su imali, svoj život.

– Na jedan od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti odajemo počast svim našim braniteljima koji su prije 30 godina krenuli u obranu naše domovine i podnijeli najveću žrtvu u stvaranju samostalne i neovisne Hrvatske. Mnogi od njih na tom su putu na oltar domovine položili i ono najvrednije što su imali, svoje živote. Sjećanja na njih nikad neće izblijediti, a dužnost svih nas je stvarati bolju i ljepšu Hrvatsku u kojoj će naši građani, pogotovo naši mladi imati svjetlu budućnost – poručila je Ratković.

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranka Varaždinske Toplice Slavko Čečura istaknuo je kako je Hrvatska prije 30 godina postigla sve ono što jedna država može postići – postala je neovisna država punog suvereniteta.

Džoni Šinjori, tajnik Kluba varaždinskih branitelja 1991-1995 pojasnio je kako se film „Ivan Sokač – život za Hrvatsku” prikazuje u gradovima i općinama diljem Varaždinske županije, a u suradnji s Gradom, u Varaždinskim se Toplicama prikazao upravo na 30. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Ovaj dokumentarno – ratni film prikazuje početak Domovinskog rata i naoružanje Hrvatske vojske.

– Ovim projekcijama želimo potaknuti i mlade kako bi posvetili više pažnje svemu onome što se događalo u hrvatskoj povijesti i kako bi sjećanja na naše branitelje uvijek ostala živa – naglasio je Šinjori.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje