Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Nogometaši beogradske Crvene zvezde pobjednici dvadesetog turnira Međimurec U-13

Objavljeno:

- dana

Nogometaši do 13 godina beogradske Crvene zvezde pobjednici su jubilarnog 20. turnira Međimurec U-13.

Beograđani su u finalu s uvjerljivih 5:0 nadigrali poljsku Legiu Varšava. Osim finala, crveno-bijeli prikazali su tijekom cijelog turnira najbolju formu i potpuno zasluženo osvojili titulu prvaka. Ovo je prvi puta da turnir nije osvojila hrvatska momčad. Treće mjesto osvojio je Hajduk nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Sturma iz Graza. Prijelazni trofej pobjedniku uručio je međimurski župan Matija Posavec, koji je nije krio oduševljenje načinom na koji ovaj turnir, koji slovi za jedan od najboljih u Europi, promovira Međimurje. – Treba pohvaliti sve ono što ljudi iz NK-a Međimurec rade, jer ovo je jedna nevjerojatna priča koja ima, ali i u budućnosti će imati, podršku županije. Dokazali smo da smo najnogometniji hrvatski kraj, imamo najviše klubova u odnosu na broj stanovnika, najviše registriranih igrača, a ovaj turnir pokazuje da možemo organizirati i najzahtjevnije nogometne događaje – rekao je Posavec. Predsjednik Nogometnog kluba Međimurec iz Dunjkovca/Pretetinca Mišel Ganzer zahvalio se svima koji su na bilo koji način pomogli da turnir uspije.

Pohvale

– Sponzori, pokrovitelji, Hrvatski nogometni savez, Međimurski nogometni savez, Međimurska županija, Općina Nedelišće, Zbor nogometnih sudaca, delegati i jedna prava vojska volontera pripomogli su ljudima iz i oko kluba da ovo uspije – poručio je Ganzer, i istaknuo da prima pohvale sa svih strana. – Svi su oduševljeni organizacijom, ali ponajviše našim pristupom. Mi smo jedna mala sredina, ali imamo veliko srce i svima smo dobri domaćini, te sa svima uspijemo ostvariti prijateljske odnose. No, ne zadovoljavamo se time: već planiramo kako ćemo odraditi sljedeći turnir. Naša priča ide dalje; jedan mali kraj stavljamo na svjetsku nogometnu kartu – izjavio je. Osim ekipnih, podijeljene su i individualne nagrade. Crvena zvezda imala je najboljeg igrača i najboljeg strijelca: Petra Kraljevića i Luku Đorđevića. Najbolji vratar bio je iz redova drugoplasirane Legie, Aleksander Mickielewicz.

Mlade snage

Dvadeseti međunarodni turnir bio je najveći do sad. Šesnaest ekipa iz deset zemalja u tri dana je odigralo 45 utakmica na terenima u Dunjkovcu/Pretetincu i Nedelišću. Pokrovitelj, Hrvatski nogometni savez, može biti ponosan na sve ono što je učinio jedan mali, ali vrhunski organiziran klub iz Međimurja. Nakon 20 godina sudjelovanja, predsjednik Organzacijskog odbora Ivan Ganzer najavio je svoj odlazak u mirovinu, jer su u klubu stasale mlade snage koje mogu turnir podići na još višu razinu.  

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje