Povežite se s nama

Sport

NK Međimurje nije odustalo od Druge HNL

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

NK Međimurje žalio se na odluku HNS-a o nedobivanju licence za Drugu HNL te najavljuju da će pokrenuti  hitno arbitražne i sudske postupke  kod nadležnih institucija.

Donosimo u cijelosti njihovo prioćenje:

“Dana  23.05.2017   NK „MEĐIMURJE“ ČAKOVEC  primio je Odluku  Žalbenog tijela za licenciranje  HNS-a kojom se odbija naša žalba na Odluku  komisije za licenciranje  ( od 21.04.2017 ) o neizdavanju licence za II HNL za natjecateljsku 2017/18 godinu , a u vezi čega dajemo slijedeće priopćenje:

 

NK „MEĐIMURJE“ Čakovec u utvrđenom je roku ( 30.01.2017)  podnio molbu za dobivanje licence za II HNL za natjecateljsku sezonu 2017/18.

Zajedno sa molbom dostavljen i dio dokumentacije za ispunjenje slijedećih kriterija:

sportski kriteriji

infrastrukturni kriteriji

kriteriji administracije i stručnog osoblja

pravni kriteriji

         Za financijske kriterije dokumentacija je predana u utvrđenom roku , odnosno do 01.04.2017.

 

Na zahtjev i upozorenje stručnjaka za pojedine kriterije naknadno je dostavljena dopunska dokumentacija , te dodatna očitovanja kluba.

Do sjednice Komisije za licenciranje ( 21.04.2017)  zadovoljili smo uglavnom sve  utvrđene kriterije , a što se tiče spornih pitanja  oko financija  očitovali smo se da je u  tijeku postupak preoblikovanja , te da će se ista rješavati u sklopu toga.

Obzirom da je Komisija za licenciranje HNS-a  21.04.2017  donijela Odluku o neizdavanju licence za II HNL , klub je nakon toga uputio žalbu  Žalbenom tijelu za licenciranje , te dostavio određenu dokumentaciju i dodatno očitovanje  s posebnim naglaskom da je u međuvremenu došlo do bitnih promjena oko rješavanja financijske problematike.

                   Klub je naime  zaprimio presudu Upravnog suda u Zagrebu kojim se poništava  rješenje Ministarstva financija – samostalnog sektora za drugostupanjski upravni postupak Zagreb , te je sukladno tome  FINA – Regionalni centar Zagreb  21.04.2017  donijela Zaključak o ponovnom pokretanju  postupka predstečajne nagodbe.

Dana  15.05.2017  klub je FINA –i dostavio dio dokumentacije vezane uz predstečajnu nagodbu , te o tome obavijestio Odjel za licenciranje HNS-a ( dostavljena kopija i dodatno očitovanje).

Osnovni problem ( dug prema zaposlenicima i prema državi)  rješavat će se u sklopu  predstečajne nagodbe , a u vezi čega su u HNS-u dostavljene kopije predanih izjava u FINA-u.

Unatoč svemu tome što je klub  ponudio konkretna rješenja za rješavanje financijske problematike ( kroz postupak predstečajne nagodbe ) Žalbeno tijelo to nije uvažilo , te je odbilo našu žalbu u vezi neizdavanja licence za II HNL

         Na osnovu iznijetih podataka oko poduzetih radnji za izdavanje licence za II HNL  NK „MEĐIMURJE“ Čakovec posebno ističe slijedeće:

Problemi oko dobivanja licence za II HNL  prisutni su od sezone 2013/14 , no klub je odmah nakon toga pokušao to rješavati , te je pokrenut postupak dragovoljnog preoblikovanja kluba u š.d.d.  Zbog negativne Odluke Grada  došlo je do zastoja s tim u vezi , a cijeli postupak ponovo je pokrenut nakon što je Grad promijenio Odluku ( 12.05.2016)  , te pristao da će sudjelovati u postupku preoblikovanja.

Temeljem nove Odluke Grada prišlo se izradi  ELABORATA o preoblikovanju , a o kojem je raspravljalo i Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove pri Ministarstvu znanosti , obrazovanja i sporta ( u listopadu 2016) , no suglasnost na sam elaborat nije dala uz ostalo i zbog toga što se Grad u svojoj Odluci  ogradio od pokrića bilo kakvih financijskih obaveza.

Klub je nastavio sa kompletiranjem i ažuriranjem podataka za novi ELABORAT ( i o tome obavijestio Odjel za licenciranje  HNS-a) , no kako je u međuvremenu odobreno ponovo  pokretanje postupka predstečajne nagodbe , prišlo se izradi dokumentacije s tim  u vezi ( dio je već predan u FINA-u , a kopije u HNS , a dio će se predati do utvrđenog roka  09.06.2017).

Sva sporna  financijska pitanja zbog kojih Žalbeno tijelo za licenciranje nije uvažilo našu žalbu su u postupku rješavanja ( sukladno pozitivnim zakonskim propisima) , te  je to trebalo uvažiti i Žalbeno tijelo.

Sporni kriterij za trenera mlađih pionira  smatramo također riješenim jer u Pravilniku HNS-a  o dozvolama za rad trenera ( članak 2. stavak „e“) stoji da može biti angažirana i osoba koja ima UEFA „B“ LICENCU , a što naš trener i ima.

         Iz svega gore iznijetoga jasno proizlazi da je klub  poduzeo sve da se rješe sporna pitanja , te ( obzirom da je u tijeku postupak predstečajne nagodbe) da je to trebalo uvažiti Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a , to tim više što će se  kroz predložena rješenja  podmiriti obaveze zaposlenicima i državi ( a što je kao  glavni problem  istaknuto od strane tijela za licenciranje.

         Budući da smo permanentno u nizu   već četiri  natjecateljske sezone ostvarili sportske rezultate, a što nije vrednovano od strane nadležnih tijela HNS-a ( a  da se istovremeno nekima pogoduje  koji su na ilegalan način ušli u natjecanje III HNL ISTOK  ili nemaju zadovoljene druge kriterije) , ističemo da ćemo  za ostvarenje svojih prava pod hitno poduzeti sve moguće mjere  , te pokrenuti  hitno arbitražne i sudske postupke  kod nadležnih institucija.

         Na kraju želimo se zahvaliti našim navijačima i sportskoj javnosti na pomoći i podršci , a igračima i stručnom vodstvu  čestitati na dosadašnjim sportskim uspjesima ( prvo mjesto na prvenstvenoj tablici i  plasmanom u finale KUP-a  MNS-a).”

 

Izvor:
Foto:

Sport

Zoran Jeftić pobjedom startao na klupi Koke, pobijedili i Dabrovi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Trener Zoran Jeftić pobjedom je startao na klupi Koke u prvoj službenoj utakmici. Kokice su u prvom kolu 1. hrvatske rukometne lige za žene pobijedile Trešnjevku u gostima s 30:23.

Varaždinke su u 7. minuti stigle do izjednačenja 3:3, pa dvije minute kasnije i prvog vodstva te ga više nisu ispuštale do kraja. Do poluvremena su uspjele izgraditi plus pet (12:17). 

U nastavku su se domaće rukometašice uspjele približiti na dva pogotka zaostatka (18:20). Uslijedila je serija od tri pogotka zaredom varaždinske ekipe, kojom su na kratko kupile mir.

Trešnjevka je uzvratila s četiri pogotka u nizu i u 51. minuti bilo je 22:22. I to je bilo sve od domaćih. Koka je nevjerojatnim nizom od 1:8 u posljednjih devet minuta došla do uvjerljive pobjede 23:30. Najbolja u redovima Koke bila je Ivana Dežić s osam golova.

Istaknimo da su do slavlja za vikend stigli i varaždinski rukometaši pobijedivši Dubrovnik 33:29 u sklopu Premijer lige B skupine.

Nastavite čitati

Sport

Mario Kovačević novi-stari trener NK Varaždin: Ponovno sam dobio priliku u svojem najdražem klubu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mario Kovačević novi je trener varaždinskog nogometnog drugoligaša.

Kovačević je Varaždince vodio u sezoni 2017./2018. kada je s njima stigao do 2. mjesta 2. HNL izborivši kvalifikacije za 1. HNL. U kvalifikacijama je slavila Istra 1961 (ukupno 3:2), zadržavši prvoligaški status.

Na ljeto, odnosno iduću sezonu uprava se zahvalila Kovačeviću na suradnji. Baš iduće sezone varaždinski nogometaši uspjeli su stići do naslova u 2. HNL i izboriti ulazak u 1. HNL.

– Drago mi je što sam ponovno dobio priliku voditi svoj najdraži klub. Nikad se nisam bojao posla. Mjesec dana sam bio slobodan i sada je vrijeme za nove radne pobjede. Drago mi je da su ambicije klub i dalje ulazak u 1. HNL. Vjerujem da to možemo i ostvariti – rekao je Kovačević koji je osim Varaždina vodio i Međimurje, Poleta iz Sv. Martina na Muri, Podravinu, a zadnji angažman imao je u Mladosti iz Ždralova.

Prošli put kad je Kovačević stigao na klupu Varaždina, klub je bio na 9. mjestu 2. HNL. Na kraju je kao što smo već spomenuli završio na 2. mjestu.

Ovaj put Varaždinci su na 12. mjestu sa šest osvojenih bodova iz šest kola.

– Moram razbuditi ekipu. Imamo dobar igrački kadar i kvaliteta postoji. Vidio sam puno dobrih stvari i nedostajao je faktor sreće u nekim trenucima. Također, dečki moraju biti prgaviji u nekim trenucima, a na meni je da pogodim s početnom postavom jer stvarno imamo široki kadar – dodao je Kovačević kojem će pomoćni trener biti Robert Težački.

Da će Kovačević prodrmati ekipu, vjeruje i Dražen Vitez, predsjednik NK Varaždin.

– Zahvaljujemo gospodinu Careviću na suradnji. Naravno je mnogo dobrih stvari napravio, no od mogućih 18 bodova mi smo osvojili šest i to je bio alarm za uzbunu. Nedostajao je detaljčić zbog kojeg nismo pobjeđivali i nadam se da će trener Kovačević biti taj detaljčić te da ćemo se na kraju sezone svi veseliti ulasku u 1. HNL – zaključio je Vitez.

Kovačević debi na klupi Varaždina ima već u srijedu, 22. rujna, kada Varaždinci gostuju kod Sesveta u sklopu šesnaestine finala Hrvatskog kupa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje