Povežite se s nama

Sport

NK Međimurje nije odustalo od Druge HNL

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

NK Međimurje žalio se na odluku HNS-a o nedobivanju licence za Drugu HNL te najavljuju da će pokrenuti  hitno arbitražne i sudske postupke  kod nadležnih institucija.

Donosimo u cijelosti njihovo prioćenje:

“Dana  23.05.2017   NK „MEĐIMURJE“ ČAKOVEC  primio je Odluku  Žalbenog tijela za licenciranje  HNS-a kojom se odbija naša žalba na Odluku  komisije za licenciranje  ( od 21.04.2017 ) o neizdavanju licence za II HNL za natjecateljsku 2017/18 godinu , a u vezi čega dajemo slijedeće priopćenje:

 

NK „MEĐIMURJE“ Čakovec u utvrđenom je roku ( 30.01.2017)  podnio molbu za dobivanje licence za II HNL za natjecateljsku sezonu 2017/18.

Zajedno sa molbom dostavljen i dio dokumentacije za ispunjenje slijedećih kriterija:

sportski kriteriji

infrastrukturni kriteriji

kriteriji administracije i stručnog osoblja

pravni kriteriji

         Za financijske kriterije dokumentacija je predana u utvrđenom roku , odnosno do 01.04.2017.

 

Na zahtjev i upozorenje stručnjaka za pojedine kriterije naknadno je dostavljena dopunska dokumentacija , te dodatna očitovanja kluba.

Do sjednice Komisije za licenciranje ( 21.04.2017)  zadovoljili smo uglavnom sve  utvrđene kriterije , a što se tiče spornih pitanja  oko financija  očitovali smo se da je u  tijeku postupak preoblikovanja , te da će se ista rješavati u sklopu toga.

Obzirom da je Komisija za licenciranje HNS-a  21.04.2017  donijela Odluku o neizdavanju licence za II HNL , klub je nakon toga uputio žalbu  Žalbenom tijelu za licenciranje , te dostavio određenu dokumentaciju i dodatno očitovanje  s posebnim naglaskom da je u međuvremenu došlo do bitnih promjena oko rješavanja financijske problematike.

                   Klub je naime  zaprimio presudu Upravnog suda u Zagrebu kojim se poništava  rješenje Ministarstva financija – samostalnog sektora za drugostupanjski upravni postupak Zagreb , te je sukladno tome  FINA – Regionalni centar Zagreb  21.04.2017  donijela Zaključak o ponovnom pokretanju  postupka predstečajne nagodbe.

Dana  15.05.2017  klub je FINA –i dostavio dio dokumentacije vezane uz predstečajnu nagodbu , te o tome obavijestio Odjel za licenciranje HNS-a ( dostavljena kopija i dodatno očitovanje).

Osnovni problem ( dug prema zaposlenicima i prema državi)  rješavat će se u sklopu  predstečajne nagodbe , a u vezi čega su u HNS-u dostavljene kopije predanih izjava u FINA-u.

Unatoč svemu tome što je klub  ponudio konkretna rješenja za rješavanje financijske problematike ( kroz postupak predstečajne nagodbe ) Žalbeno tijelo to nije uvažilo , te je odbilo našu žalbu u vezi neizdavanja licence za II HNL

         Na osnovu iznijetih podataka oko poduzetih radnji za izdavanje licence za II HNL  NK „MEĐIMURJE“ Čakovec posebno ističe slijedeće:

Problemi oko dobivanja licence za II HNL  prisutni su od sezone 2013/14 , no klub je odmah nakon toga pokušao to rješavati , te je pokrenut postupak dragovoljnog preoblikovanja kluba u š.d.d.  Zbog negativne Odluke Grada  došlo je do zastoja s tim u vezi , a cijeli postupak ponovo je pokrenut nakon što je Grad promijenio Odluku ( 12.05.2016)  , te pristao da će sudjelovati u postupku preoblikovanja.

Temeljem nove Odluke Grada prišlo se izradi  ELABORATA o preoblikovanju , a o kojem je raspravljalo i Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove pri Ministarstvu znanosti , obrazovanja i sporta ( u listopadu 2016) , no suglasnost na sam elaborat nije dala uz ostalo i zbog toga što se Grad u svojoj Odluci  ogradio od pokrića bilo kakvih financijskih obaveza.

Klub je nastavio sa kompletiranjem i ažuriranjem podataka za novi ELABORAT ( i o tome obavijestio Odjel za licenciranje  HNS-a) , no kako je u međuvremenu odobreno ponovo  pokretanje postupka predstečajne nagodbe , prišlo se izradi dokumentacije s tim  u vezi ( dio je već predan u FINA-u , a kopije u HNS , a dio će se predati do utvrđenog roka  09.06.2017).

Sva sporna  financijska pitanja zbog kojih Žalbeno tijelo za licenciranje nije uvažilo našu žalbu su u postupku rješavanja ( sukladno pozitivnim zakonskim propisima) , te  je to trebalo uvažiti i Žalbeno tijelo.

Sporni kriterij za trenera mlađih pionira  smatramo također riješenim jer u Pravilniku HNS-a  o dozvolama za rad trenera ( članak 2. stavak „e“) stoji da može biti angažirana i osoba koja ima UEFA „B“ LICENCU , a što naš trener i ima.

         Iz svega gore iznijetoga jasno proizlazi da je klub  poduzeo sve da se rješe sporna pitanja , te ( obzirom da je u tijeku postupak predstečajne nagodbe) da je to trebalo uvažiti Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a , to tim više što će se  kroz predložena rješenja  podmiriti obaveze zaposlenicima i državi ( a što je kao  glavni problem  istaknuto od strane tijela za licenciranje.

         Budući da smo permanentno u nizu   već četiri  natjecateljske sezone ostvarili sportske rezultate, a što nije vrednovano od strane nadležnih tijela HNS-a ( a  da se istovremeno nekima pogoduje  koji su na ilegalan način ušli u natjecanje III HNL ISTOK  ili nemaju zadovoljene druge kriterije) , ističemo da ćemo  za ostvarenje svojih prava pod hitno poduzeti sve moguće mjere  , te pokrenuti  hitno arbitražne i sudske postupke  kod nadležnih institucija.

         Na kraju želimo se zahvaliti našim navijačima i sportskoj javnosti na pomoći i podršci , a igračima i stručnom vodstvu  čestitati na dosadašnjim sportskim uspjesima ( prvo mjesto na prvenstvenoj tablici i  plasmanom u finale KUP-a  MNS-a).”

 

Izvor:
Foto:

Sport

Započeo je WRC Croatia Rally, u nedjelju jurilice u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: WRC Croatia Rally

WRC Croatia Rally započeo je u četvrtak, 18. travnja uz veliki spektakl u Zagrebu, gdje je 68 posada krenulo s intenzivnim pripremama automobila.

U predstojećim danima Rally će se održati kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku te Grad Zagreb. Veliki se finalni spektakl očekuje u nedjelju, kada će posljednja četiri brzinska ispita vozači voziti cestama u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Prijavljeno je 68 posada iz 35 zemalja, a u najboljoj WRC kategoriji nastupit će čak 8 posada. U najjačoj, Rally1 klasi će tako naslov braniti Velšanin Elfyn Evans, kao i osmerostruki svjetski prvak, Francuz Sebastien Ogier, trenutačno vodeći u ovogodišnjem prvenstvu, Belgijanac Thierry Neuville te brojne druge zvijezde.

Hrvatski vozači koji će također voziti na ovogodišnjem Croatia Rallyju su: Tomas Hrvatin, Željko Magličić, Jan Pokos, Slaven Šekuljica, Igor Tomljanović, Viliam Prodan te Igor Mandić.

NEDJELJA, 21. travnja

BI/SS 17Trakošćan – Vrbno 1 – 13,15 km – 7:08

BI/SS 18Zagorska Sela – Kumrovec 1 (Live TV) – 14,24 km – 8:35

BI/SS 19Trakošćan – Vrbno 2 – 13,15 km – 10:23

BI/SS 20Zagorska Sela – Kumrovec 2 (Wolf Power Stage) – 14,24 km – 13:15

Proglašenje pobjednika – INA Zagreb – 16 sati

Nastavite čitati

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje