Povežite se s nama

Sport

NK Međimurje nije odustalo od Druge HNL

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

NK Međimurje žalio se na odluku HNS-a o nedobivanju licence za Drugu HNL te najavljuju da će pokrenuti  hitno arbitražne i sudske postupke  kod nadležnih institucija.

Donosimo u cijelosti njihovo prioćenje:

“Dana  23.05.2017   NK „MEĐIMURJE“ ČAKOVEC  primio je Odluku  Žalbenog tijela za licenciranje  HNS-a kojom se odbija naša žalba na Odluku  komisije za licenciranje  ( od 21.04.2017 ) o neizdavanju licence za II HNL za natjecateljsku 2017/18 godinu , a u vezi čega dajemo slijedeće priopćenje:

 

NK „MEĐIMURJE“ Čakovec u utvrđenom je roku ( 30.01.2017)  podnio molbu za dobivanje licence za II HNL za natjecateljsku sezonu 2017/18.

Zajedno sa molbom dostavljen i dio dokumentacije za ispunjenje slijedećih kriterija:

sportski kriteriji

infrastrukturni kriteriji

kriteriji administracije i stručnog osoblja

pravni kriteriji

         Za financijske kriterije dokumentacija je predana u utvrđenom roku , odnosno do 01.04.2017.

 

Na zahtjev i upozorenje stručnjaka za pojedine kriterije naknadno je dostavljena dopunska dokumentacija , te dodatna očitovanja kluba.

Do sjednice Komisije za licenciranje ( 21.04.2017)  zadovoljili smo uglavnom sve  utvrđene kriterije , a što se tiče spornih pitanja  oko financija  očitovali smo se da je u  tijeku postupak preoblikovanja , te da će se ista rješavati u sklopu toga.

Obzirom da je Komisija za licenciranje HNS-a  21.04.2017  donijela Odluku o neizdavanju licence za II HNL , klub je nakon toga uputio žalbu  Žalbenom tijelu za licenciranje , te dostavio određenu dokumentaciju i dodatno očitovanje  s posebnim naglaskom da je u međuvremenu došlo do bitnih promjena oko rješavanja financijske problematike.

                   Klub je naime  zaprimio presudu Upravnog suda u Zagrebu kojim se poništava  rješenje Ministarstva financija – samostalnog sektora za drugostupanjski upravni postupak Zagreb , te je sukladno tome  FINA – Regionalni centar Zagreb  21.04.2017  donijela Zaključak o ponovnom pokretanju  postupka predstečajne nagodbe.

Dana  15.05.2017  klub je FINA –i dostavio dio dokumentacije vezane uz predstečajnu nagodbu , te o tome obavijestio Odjel za licenciranje HNS-a ( dostavljena kopija i dodatno očitovanje).

Osnovni problem ( dug prema zaposlenicima i prema državi)  rješavat će se u sklopu  predstečajne nagodbe , a u vezi čega su u HNS-u dostavljene kopije predanih izjava u FINA-u.

Unatoč svemu tome što je klub  ponudio konkretna rješenja za rješavanje financijske problematike ( kroz postupak predstečajne nagodbe ) Žalbeno tijelo to nije uvažilo , te je odbilo našu žalbu u vezi neizdavanja licence za II HNL

         Na osnovu iznijetih podataka oko poduzetih radnji za izdavanje licence za II HNL  NK „MEĐIMURJE“ Čakovec posebno ističe slijedeće:

Problemi oko dobivanja licence za II HNL  prisutni su od sezone 2013/14 , no klub je odmah nakon toga pokušao to rješavati , te je pokrenut postupak dragovoljnog preoblikovanja kluba u š.d.d.  Zbog negativne Odluke Grada  došlo je do zastoja s tim u vezi , a cijeli postupak ponovo je pokrenut nakon što je Grad promijenio Odluku ( 12.05.2016)  , te pristao da će sudjelovati u postupku preoblikovanja.

Temeljem nove Odluke Grada prišlo se izradi  ELABORATA o preoblikovanju , a o kojem je raspravljalo i Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove pri Ministarstvu znanosti , obrazovanja i sporta ( u listopadu 2016) , no suglasnost na sam elaborat nije dala uz ostalo i zbog toga što se Grad u svojoj Odluci  ogradio od pokrića bilo kakvih financijskih obaveza.

Klub je nastavio sa kompletiranjem i ažuriranjem podataka za novi ELABORAT ( i o tome obavijestio Odjel za licenciranje  HNS-a) , no kako je u međuvremenu odobreno ponovo  pokretanje postupka predstečajne nagodbe , prišlo se izradi dokumentacije s tim  u vezi ( dio je već predan u FINA-u , a kopije u HNS , a dio će se predati do utvrđenog roka  09.06.2017).

Sva sporna  financijska pitanja zbog kojih Žalbeno tijelo za licenciranje nije uvažilo našu žalbu su u postupku rješavanja ( sukladno pozitivnim zakonskim propisima) , te  je to trebalo uvažiti i Žalbeno tijelo.

Sporni kriterij za trenera mlađih pionira  smatramo također riješenim jer u Pravilniku HNS-a  o dozvolama za rad trenera ( članak 2. stavak „e“) stoji da može biti angažirana i osoba koja ima UEFA „B“ LICENCU , a što naš trener i ima.

         Iz svega gore iznijetoga jasno proizlazi da je klub  poduzeo sve da se rješe sporna pitanja , te ( obzirom da je u tijeku postupak predstečajne nagodbe) da je to trebalo uvažiti Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a , to tim više što će se  kroz predložena rješenja  podmiriti obaveze zaposlenicima i državi ( a što je kao  glavni problem  istaknuto od strane tijela za licenciranje.

         Budući da smo permanentno u nizu   već četiri  natjecateljske sezone ostvarili sportske rezultate, a što nije vrednovano od strane nadležnih tijela HNS-a ( a  da se istovremeno nekima pogoduje  koji su na ilegalan način ušli u natjecanje III HNL ISTOK  ili nemaju zadovoljene druge kriterije) , ističemo da ćemo  za ostvarenje svojih prava pod hitno poduzeti sve moguće mjere  , te pokrenuti  hitno arbitražne i sudske postupke  kod nadležnih institucija.

         Na kraju želimo se zahvaliti našim navijačima i sportskoj javnosti na pomoći i podršci , a igračima i stručnom vodstvu  čestitati na dosadašnjim sportskim uspjesima ( prvo mjesto na prvenstvenoj tablici i  plasmanom u finale KUP-a  MNS-a).”

 

Izvor:
Foto:

Sport

NK Nedeljanec: ekipa i trener godinama su na okupu, a sad je došlo vrijeme za titulu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

”Nedeljanec nas veže i spaja”, pjevaju navijači jesenskog prvaka Elitne ŽNL i s nestrpljenjem čekaju proljetni dio.

Naime, njihovi ljubimci prvi dio sezone u petom rangu hrvatskog nogometa odradili su besprijekorno. U 13 odigranih utakmica upisali su devet pobjeda, tri remija i samo jedan poraz osvojivši pritom 30 bodova, pet više od prvih pratitelja Bednje i tuhovečkog Poleta.

– Jesam li se nadao takvoj polusezoni – jesam. No, jesenski prvak – to ništa ne znači, to se nigdje ne zapisuje, ne ostaje. Bila je i Ivančica prošle sezone jesenski prvak pa smo se mi i Bednja do zadnjeg kola bodrili za naslov, tako da to ništa ne znači – ističe Damir Maretić, iskusno trenersko lice.

Zajedništvo

Naime, ovo mu je već 13-ta sezona u Nedeljancu. Osvajao je Maretić s Nedeljančanima prije desetak godina 1. ŽNL, nekadašnju Međužupanijsku i igrao 3. HNL Sjever, a kasnije je vodio Podravinu, Nedelišće, Varteks, Sračinec i Dubrovčan, da bi se u ožujku 2015. godine opet vratio u Nedeljanec.

Odlaskom Saše Paske s kormila Bednje, Maretić je postao najdugovječniji trener u niželigaškom nogometu Varaždinske županije.

Kakva je to tajna veza između 54-godišnjaka rodom s otoka Visa i Nedeljanca.

– Nevjerojatna sinergija mene, igrača i uprave. To je tajna uspjeha. Igrači su prava klapa na terenu i izvan njega. Već godinama je ekipa na okupu i svi se poznajemo u dušu – dodao je Maretić koji je bio i pomoćnik Draženu Beseku u nekadašnjem Varteksu, a radio je i u Varteksovoj nogometnoj školi, a vodio je i nekadašnjeg trećeligaša Slobodu iz Tužnog.

U svojoj nogometnoj karijeri nastupao je za Zadar, Varteks, Belišće, Dinaru iz Knina, poljski Pogon Szczecin i slovenske Domžale.

Razlika

Maretiću uvelike na ruku ide što u svojim redovima ima jednog drugoligaškog igrača Tomislava Medveda koji je trenutno drugi strijelac Elitne županijske nogometne lige s 13 postignutih golova, samo jedan manje od Renata Sakača iz tuhovečkog Poleta.

– To je igrač koji radi razliku i stvarno je velika stvar imati ga u ekipi. Svojim igrama na terenu i ponašanjem izvan terena primjer je mlađim igračima – dodao je Maretić.

Nedeljanec će uskoro dobiti i novi sportski centar, pa će sigurno i klupske ambicije biti više. Sve to dobro bi se upotpunilo naslovom prvaka u Elitnoj ŽNL i promocijom u ligu više.

– To je na upravi da odluči. Čeka nas teška borba na proljeće. Glavni konkurenti su Bednja i tuhovečki Polet, no vrlo su opasni Novi Marof i Jalžabet – zaključio je Maretić.

Nastavite čitati

Sport

Malonogometaši Novog Marofa ušli među osam u Hrvatskom kupu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Malonogometaši Novog Marofa koji se natječu u drugom rangu hrvatskog futsala izborili su četvrtfinale Hrvatskog kupa. Novomarofčani su nakon penala pobijedili ekipu Heroji 2007.

Domaćin u Čistoj Mlaki je dvaput vodio, no gosti su izborili remi i na koncu kroz rulet penala izborili plasman na završnom turniru kupa.

Bugarija je u 11. minuti doveo domaćina u vodstvo, a gosti su izjednačili u 19. minuti autogolom Rakića. U 24. minuti kod domaćina je zbog udaranja isključen Babac, no gosti ne uspijevaju zabiti s igračem više. U 28. minuti Brajković iz penala donosi novu prednost domaćinu, no Merkaš u 32. minuti zabija za novo izjednačenje. Rezultat se do kraja nije mijenjao, te se pristupilo izvođenju penala. Tu su se znatno boljima pokazali gosti za koje su bili sigurni Matković, Dragaš Selaković i Kovačić, dok je tek Merkaš promašio. S druge strane, za domaćine je u prvoj serije bio siguran Brajković, no promašaji Zekonjića, Junakovića i Bugarije odvode goste do pobjede vrijedne plasmana na završni turnir osam najboljih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje