Povežite se s nama

Sport

NK Međimurje nije odustalo od Druge HNL

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

NK Međimurje žalio se na odluku HNS-a o nedobivanju licence za Drugu HNL te najavljuju da će pokrenuti  hitno arbitražne i sudske postupke  kod nadležnih institucija.

Donosimo u cijelosti njihovo prioćenje:

“Dana  23.05.2017   NK „MEĐIMURJE“ ČAKOVEC  primio je Odluku  Žalbenog tijela za licenciranje  HNS-a kojom se odbija naša žalba na Odluku  komisije za licenciranje  ( od 21.04.2017 ) o neizdavanju licence za II HNL za natjecateljsku 2017/18 godinu , a u vezi čega dajemo slijedeće priopćenje:

 

NK „MEĐIMURJE“ Čakovec u utvrđenom je roku ( 30.01.2017)  podnio molbu za dobivanje licence za II HNL za natjecateljsku sezonu 2017/18.

Zajedno sa molbom dostavljen i dio dokumentacije za ispunjenje slijedećih kriterija:

sportski kriteriji

infrastrukturni kriteriji

kriteriji administracije i stručnog osoblja

pravni kriteriji

         Za financijske kriterije dokumentacija je predana u utvrđenom roku , odnosno do 01.04.2017.

 

Na zahtjev i upozorenje stručnjaka za pojedine kriterije naknadno je dostavljena dopunska dokumentacija , te dodatna očitovanja kluba.

Do sjednice Komisije za licenciranje ( 21.04.2017)  zadovoljili smo uglavnom sve  utvrđene kriterije , a što se tiče spornih pitanja  oko financija  očitovali smo se da je u  tijeku postupak preoblikovanja , te da će se ista rješavati u sklopu toga.

Obzirom da je Komisija za licenciranje HNS-a  21.04.2017  donijela Odluku o neizdavanju licence za II HNL , klub je nakon toga uputio žalbu  Žalbenom tijelu za licenciranje , te dostavio određenu dokumentaciju i dodatno očitovanje  s posebnim naglaskom da je u međuvremenu došlo do bitnih promjena oko rješavanja financijske problematike.

                   Klub je naime  zaprimio presudu Upravnog suda u Zagrebu kojim se poništava  rješenje Ministarstva financija – samostalnog sektora za drugostupanjski upravni postupak Zagreb , te je sukladno tome  FINA – Regionalni centar Zagreb  21.04.2017  donijela Zaključak o ponovnom pokretanju  postupka predstečajne nagodbe.

Dana  15.05.2017  klub je FINA –i dostavio dio dokumentacije vezane uz predstečajnu nagodbu , te o tome obavijestio Odjel za licenciranje HNS-a ( dostavljena kopija i dodatno očitovanje).

Osnovni problem ( dug prema zaposlenicima i prema državi)  rješavat će se u sklopu  predstečajne nagodbe , a u vezi čega su u HNS-u dostavljene kopije predanih izjava u FINA-u.

Unatoč svemu tome što je klub  ponudio konkretna rješenja za rješavanje financijske problematike ( kroz postupak predstečajne nagodbe ) Žalbeno tijelo to nije uvažilo , te je odbilo našu žalbu u vezi neizdavanja licence za II HNL

         Na osnovu iznijetih podataka oko poduzetih radnji za izdavanje licence za II HNL  NK „MEĐIMURJE“ Čakovec posebno ističe slijedeće:

Problemi oko dobivanja licence za II HNL  prisutni su od sezone 2013/14 , no klub je odmah nakon toga pokušao to rješavati , te je pokrenut postupak dragovoljnog preoblikovanja kluba u š.d.d.  Zbog negativne Odluke Grada  došlo je do zastoja s tim u vezi , a cijeli postupak ponovo je pokrenut nakon što je Grad promijenio Odluku ( 12.05.2016)  , te pristao da će sudjelovati u postupku preoblikovanja.

Temeljem nove Odluke Grada prišlo se izradi  ELABORATA o preoblikovanju , a o kojem je raspravljalo i Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove pri Ministarstvu znanosti , obrazovanja i sporta ( u listopadu 2016) , no suglasnost na sam elaborat nije dala uz ostalo i zbog toga što se Grad u svojoj Odluci  ogradio od pokrića bilo kakvih financijskih obaveza.

Klub je nastavio sa kompletiranjem i ažuriranjem podataka za novi ELABORAT ( i o tome obavijestio Odjel za licenciranje  HNS-a) , no kako je u međuvremenu odobreno ponovo  pokretanje postupka predstečajne nagodbe , prišlo se izradi dokumentacije s tim  u vezi ( dio je već predan u FINA-u , a kopije u HNS , a dio će se predati do utvrđenog roka  09.06.2017).

Sva sporna  financijska pitanja zbog kojih Žalbeno tijelo za licenciranje nije uvažilo našu žalbu su u postupku rješavanja ( sukladno pozitivnim zakonskim propisima) , te  je to trebalo uvažiti i Žalbeno tijelo.

Sporni kriterij za trenera mlađih pionira  smatramo također riješenim jer u Pravilniku HNS-a  o dozvolama za rad trenera ( članak 2. stavak „e“) stoji da može biti angažirana i osoba koja ima UEFA „B“ LICENCU , a što naš trener i ima.

         Iz svega gore iznijetoga jasno proizlazi da je klub  poduzeo sve da se rješe sporna pitanja , te ( obzirom da je u tijeku postupak predstečajne nagodbe) da je to trebalo uvažiti Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a , to tim više što će se  kroz predložena rješenja  podmiriti obaveze zaposlenicima i državi ( a što je kao  glavni problem  istaknuto od strane tijela za licenciranje.

         Budući da smo permanentno u nizu   već četiri  natjecateljske sezone ostvarili sportske rezultate, a što nije vrednovano od strane nadležnih tijela HNS-a ( a  da se istovremeno nekima pogoduje  koji su na ilegalan način ušli u natjecanje III HNL ISTOK  ili nemaju zadovoljene druge kriterije) , ističemo da ćemo  za ostvarenje svojih prava pod hitno poduzeti sve moguće mjere  , te pokrenuti  hitno arbitražne i sudske postupke  kod nadležnih institucija.

         Na kraju želimo se zahvaliti našim navijačima i sportskoj javnosti na pomoći i podršci , a igračima i stručnom vodstvu  čestitati na dosadašnjim sportskim uspjesima ( prvo mjesto na prvenstvenoj tablici i  plasmanom u finale KUP-a  MNS-a).”

 

Izvor:
Foto:

Sport

Mario Carević, novi trener NK Varaždina: Inzistirat ću na disciplini i profesionalizmu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni klub Varaždin u četvrtak, 17. lipnja, predstavio je novog trenera seniorske momčadi i sportskog direktora.

U novoj sezoni 2. HNL Varaždince će voditi Mario Carević kojega svakodnevno gledamo kao stručnog komentator HRT-ove emisije Europeo.

Carević je u svojoj trenerskoj karijeri bio pomoćni trener u slovenskoj Krki i Hajduku, dok je posljednje angažmane imao u hrvatskim drugoligašima, Hrvatskom dragovoljcu i Rudešu.

– Jako mi je drago što je me uprava izabrala i to mi je iznimna čast. Varaždin je za mene veliki klub u hrvatskim okvirima. Prvenstveno me privukao sportski segment – rekao je Mario Carević, novi trener Varaždina čija će ekipa igrati vrlo disciplinirano.

– Ambiciozan sam i radišan te profesionalan. Inzistirat ću na disciplini i profesionalizmu na najvišem nivou. Ja sam pobjednik i tako razmišljam, pa će takva biti i moja ekipa – dodao je Carević koji će početkom srpnja krenuti u pripreme s Varaždincima.

– Radio sam analizu. Nadam se da će većina ekipe ostati uz nadogradnju. Ono što je važno da imamo duplirane pozicije, a ako će se ukazati prilika dovest ćemo jednog kapitalca. Moramo početi s tri mlađa i nadam se da će se oni nametnuti – istaknuo je Carević koji ne skriva ambicije.

– Pričali smo da u zadnjih deset godina od ekipa koje su ispale iz 1. HNL ni jedna se iduću sezonu nije vratila. No, volim tenziju i ambiciju. Prvi smo kandidat za vratiti se u 1. HNL. Svaka utakmica bit će teška i nadam se da ćemo mi to uspjeti jer Varaždin kao grad to zaslužuje – zaključio je Carević.

Sportskim direktorom imenovan je Nikola Šafarić, koji je dosad vodio mlađe uzrasne kategorije u Akademiji Nogometnog kluba Varaždin.

– Jako puno emocija je s moje strane uneseno. Zahvalan sam upravi na povjerenju. Dat ću sve od sebe. Bit će pogrešnih odluka, no u dobroj namjeri. Želja je da klub ide uzlaznom putanjom i da sve više mladih igrača isprofiliramo – zaključio je Šafarić.

Nastavite čitati

Sport

Pogodak Filipa Holija donio Bednji naslov pobjednika u županijskom nogometnom kupu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: ŽNS Varaždin

Momčad Bednje pobjednik je županijskog nogometnog Kupa. Sastav iz Beletinca je u finalu, u utakmici igranoj u Ludbregu, s minimalnih 1:0 bio bolji od momčadi Podravine.

Pogodak vrijedan velikog pehara namijenjenog osvajačima Kupa postigao je Filip Holi u 75. minuti. Iako su Ludbrežani do kraja utakmice bacili sve karte na napad, rezultat se nije mijenjao.

Bednji je ovo drugi trijumf u županijskom Kupu, dok je Podravina ostala na šest osvojenih titula pobjednika.

Obje momčadi su plasmanom u finale ostvarile pravo nastupa u pretkolu hrvatskog Kupa sljedeće sezone.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!