Povežite se s nama

Nogomet

NK Plitvica Gojanec prvak 1. ŽNL

Objavljeno:

- dana

ŽUPANIJSKE NOGOMETNE LIGE

Drago Posavec, trener NK Plitvica Gojanec,ove je sezone zajedno s perspektivnim igračkim kadrom ispisao značajnu stranicu u povijesti kluba.

Ekipa
Posavec se nakon nogometne karijere, koju je okončao u Austriji, obrazovao za nogometnog trenera u Ljubljani kod poznatog slovenskog stručnjaka Branka Elznera. Posjeduje trenersku licencu Pro A, a vodio je najprije nekoliko ekipa u Sloveniji, od čega treba izdvojiti Murine kadete i juniore koji su dvije godine zaredom bili prvaci Slovenije, iz te generacije od 24 igrača 18 ih je igralo u prvoj ili drugoj ligi, a neki su napravili i internacionalnu karijeru. Od seniorskih ekipa izdvaja se period kada je trenirao Naftu te prvoligaša Potrošnik i druge. Nakon povratka u Varaždin uključio se u rad trenerske organizacije, a prvi klub bio je Plitvica Gojanec i 2009. godine osvojili su županijski kup, nakon toga igrali su povijesnu utakmicu sa zagrebačkim Dinamom koja je dodatno ojačala pozitivnu klimu u klubu i oko njega. Kontinuirani rad sa sve boljim igračkim kadrom doveo je do toga da klub stalno napreduje. U međuvremenu jednu sezonu bio je trener u varaždinskoj Slobodi, a zatim se ponovo vraća u Gojanec s kojim ove godine ponovo osvaja županijski kup. – Ovo je karakterna ekipa s karakternim igračima koji su tehnički dobro potkovani i mogu napraviti još bolji rezultat uz podršku svih mještana i onih koji vode klub. Tako smo ove godine uzeli sve trofeje u natjecanjima koje je organizirao ŽNS Varaždin. Osvojili smo Zimsko prvenstvo Varaždina u malom nogometu, prvaci smo 1. ŽNL-a i na kraju kup – naglasio je Drago Posavec.
Kakvi su trenutni planovi i planovi za narednu sezonu, eventualni nastup Plitvice u 3. HNL-u?
Nismo još u klubu konkretno razgovarali oko toga odnosno da su u tijeku kvalifikacije za ulazak u 3. HNL. Puno ovisi o tome kakve ćemo rezultat tu postići. Ukoliko izborimo 3. ligu, ja se nadam da ću ostati, ali sve je još otvoreno.
Ima li NK Plitvica Gojanec uvjete za nastup u 3. HNL-u?
Što se tiče infrastrukture, neposredno prije kvalifikacija odrađeno je licenciranje i, koliko sam ja upoznat, klub je dobio licencu za nastup u 3. ligi.
Na kraju, biste li izdvojili nekoga od igrača?
Teško nekoga mogu izdvojiti jer su svi dali svoj puni doprinos. Bilo bi nepravedno kada bih nekoga izdvojio da je dao više, a nekoga da je dao manje. Mogu samo reći da smo igrali napadački nogomet i dali smo 90 golova. Na popisu strijelaca Nino Melnjak je prvi s 26 golova, a Buhin treći s 20 postignutih golova. Međutim, ekipa je toliko kompaktna i svi su međusobno prijatelji, pa mislim da su svi zaslužili pohvalu.

Izvor:
Foto:

Nogomet

Odlična Lara Hraščanec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

TENIS

Mlada tenisačica TK Varaždin 1181 Lara Hraščanec odlično je počela ovogodišnje nastupe. 

Na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske za tenisačice do 12 godina osvojila je visoko 3. mjesto. Nakon pobjeda nad Zagrepčankama Sokolović, Kasalo i Kos u finalu je izgubila od državne prvakinje do 12 godina Noe Krznarić.
Lara je nastupila i u igri parova zajedno s Kornelijom Hunčak. U toj kategoriji osvojila je 2. mjesto.
Odličnim nastupima na ovom, ali i prijašnjim turnirima, Lara se kandidarala za jedno od mjesta u reprezentaciji za taj uzrast.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Nogomet

Vrijedna pobjeda Varaždinaca u Rijeci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

RUKOMET

U 11. kolu Premijer lige rukometaši GRK Varaždin 1930 izborili su pobjedu nad ekipom Zameta u Rijeci rezultatom 26:24, nakon vodstva Riječana na poluvremenu 14:11.

“Teško izborena pobjeda.”  zajednička je izjava i i grača i trenera nakon utakmice sa ekipom Zameta. Varaždinci nisu ušli dovoljno koncentrirano u susret i domaćin je to odmah iskoristio. Mlada ekipa Zameta s nekoliko iskusnijih igrača pokazala je da je željna igre i nadmetanja, te su s puno htijenja natjecari Varaždince na pogreške. U drugom dijelu varaždinski redovi su se posložili, obrana je počela funkcionirati na visokom nivou i rezultat se polagano okretao, opet zahvaljujući sve boljem napadu. Na kraju je dobra igra cijelog kolektiva donijela prevagu i nove bodove na kontu Varaždinaca koji i dalje drže vrh prvenstvene ljestvice s 20 osvojenih bodova.

U sljedećem kolu u Varaždin dolazi petoplasirana ekipa Gorice.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje