Nogometaši Varaždin hit su 1. HNL nakon koronastanke.

U posljednjih pet kola, upisali su poraz od Dinama (2:1), remi s Rijekom (0:0) i tri pobjede. Pao je Hajduk (3:2), Istra 1961 (3:0), a u četvrtak, 25. lipnja, Inter (1:0).

Jedan od najzaslužnijih za 10 osvojenih bodova Varaždina u posljednja četiri kola je trener Samir Toplak.

– Ma nisam samo ja zaslužan. Imam fantastičan stožer i fantastične igrače. Samo je trebalo posložiti neke taktičke stvar i usmjeriti ih – dodao je Toplak koji je vrlo ponosan na svoje igrače nakon pobjede protiv Intera.

– Prije utakmice rekao sam svojim igračima „Ovo je finale Olimpijskih igara“. Baš sam ponosan jer tri utakmice zaredom mogu pobijediti samo velike momčadi. Ovo je svjetsko čudo. Moji igrači postavili su pravi natjecatelji. Moram i istaknuti publiku. Sve to dokaz je da Varaždin od svih najviše zaslužuje prvoligaša – dodao je Toplak.

Slavi li vodeći Dinamo protiv Osijeka u susretu kojim se kompletira 31. kolo, Varaždin bi se s istim ekipama izjednačio u skoru u zadnjih pet susreta. Slave li Osječani, Varaždin bi bio ekipa s drugim skorom lige nakon koronastanke, baš nakon momčadi Ivice Kuleševića.

Do kraja 1. HNL ostalo je samo pet kola, odnosno u igri je još 15 bodova. Varaždinci imaju 10 bodova više od zadnjeg Intera i četiri više od pretposljednje Istre 1961.

–  Sada smo u mirnoj luci spasa, no ne želimo tu stati. Lijepo je pobjeđivati i idemo guštati i dalje – zaključio je Toplak.

U sljedećem kolu varaždinski nogometaši odlaze u goste Lokomotivi. Susret se igra u Kranjčevićevoj u utorak, 30. lipnja u 18.55 sati.

Komentari

Komentara