Nogometaši Varaždina prozivkom i treningom započeli s pripremama za novu sezonu u 1. HNL.

Na prozivku je stigao Branko Karačić, sada bivši trener, koji se zahvalio svim igračima te upravi Kluba.

– Imao sam težak tjedan. Sve sam izdržao. Otišao sam u nedjelju s uvjerenjem da ćemo se družili u prvoj ligi. Poštujem odluku kluba. Da sam očekivao takav rasplet, nisam. To je cijena trenerskoga posla i bit ću veliki navijača Varaždina. Žao mi je, ali to je život – naglasio je Branko Karačić oprostivši se sa svima.

Razloge razlaska s Karačićem, objasnio nam je Stjepan Cvek, predsjednik NK Varaždina.

– Jednostavno smo se razišli u nekim stvarima i ne bih ulazio u detalje– naglasio je Stjepan Cvek.

Tako Varaždinci u pripreme kreću s kadrom od prošle sezone, s time da je otišao Maks Juraj Čelić u Goricu, dok je jedino pojačanje je Stjepan Oštrek, koji je prošlu sezonu igrao u slovenskom drugoligašu Nafti iz Lendave.

– Benko je dobio malo slobodno zbog ozljede. Klub pregovara s nekim imenima i ne želimo s njima izlaziti u javnost. Puno imena nam se nudi, NK Varaždin ipak nije mali klub – naglasio je Cvek koji se dotaknuo i novog trenera.

Neslužbeno doznajemo da se pregovora s nekadašnjim nogometašima Varaždina Glavinom, Tkalčićem i Dinom Škvorcom.

Naime, pripreme će započeti Zoran Kastel, koji je Varaždince već vodio pretprošle sezone u 2. HNL. U tom periodu odradit će 29 treninga i odigrati šest pripremnih utakmica. Idu i na pripreme u Kupres 27. lipnja gdje će ostati osam dana.

– Postoji mogućnost da i Kastel ostane trener. Ipak je on domaći kadar – dodao je Cvek.

Na prozivci je bio i kapetan Dario Jertec, neumorni 33-godišnjak koji je bio jedan od najboljih prošle sezone.

– Vjerujem da ćemo se uspjeti skupiti. Nedostaju nam četiri do pet igrača koji će imati svoje mjesto u prvih 11. Bit će teška sezona. Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek odskaču, a mislim da će se cijeniti svaki bod – rekao je Jertec.

Što se tiče financijske konstrukcije za novu sezonu, ona još nije zaokružena.

– Bez Grada i Županije teško da ćemo moći zatvoriti financijsku konstrukciju. Nikakva injekcija još nije pristigla. Sigurno je da se nećemo zaduživati – zaključio je Cvek.

Komentari

Komentara