Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su tijekom noći sa subote na nedjelju od 10. do 11. kolovoza od 21 do 5 sati proveli operativnu akciju „Alkohol“.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je utvrđeno 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, te 8 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Od zatečenih vozača u vožnji pod utjecajem alkohola, 11 vozača bilo je u svojstvu vozača osobnog automobila i jedan u svojstvu vozača bicikla.

Najviša koncentracija alkohola utvrđena je u Varaždinu, 10. kolovoza u 23.40 sati kod vozača bicikla starosti 57 godina, a iznosi 2.37 g/kg.

Prilikom provođenja akcije zatečene su dvije žene u vožnji pod utjecajem alkohola, i to mlada vozačica kod koje je na području Ivanca utvrđena koncentracija od 0,10 g/kg i žena starosti 30 godina na području Varaždina, kod koje je utvrđena koncentracija od 0,68 g/kg.

Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je zadržan u posebnoj prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Komentari

Komentara

loading...