Povežite se s nama

Sport

Nogometaši Varaždina krenuli s pripremama za drugi dio 1. HNL

FOTO: ilustracija

Objavljeno:

- dana

Okupljanjem i kondicijskim testiranjem pod nadzorom kondicijskog trenera Bojana Goluba u nedjelju, 3. siječnja započele su pripreme nogometaša Varaždina za nastavak natjecanja u HT Prvoj HNL.

Prvenstvo će se nastaviti 23. siječnja, kada će Varaždin na svom stadionu ugostiti momčad Rijeke. Prvi trening nogometaši Varaždina odradit će u ponedjeljak.

Što se promjena unutar momčadi tiče, Neven Đurasek započet će pripreme sa momčadi Dinama nakon kojih će se znati da li će biti nastavljena njegova posudba. Od povratnika u klub, s posudbe je vraćen Vuk iz Međimurja, dok su iz Podravine vraćeni Golub i Crnčec koji će konkurirati za mjesto unutar ekipe. Par dana duži dopust dobili su Jorge Obregon koji se na treninge prve momčadi vraća iz rodne Kolumbije sredinom tjedna te kamerunac Guerra Djou koji je do sada prolazio proces rehabilitacije nakon ozlijede. Uskoro će iz kluba biti objavljene novosti oko novih dolazaka.

– Nakon završetka jesenskog dijela prvenstva igrači su dobili šest slobodnih dana, a od 26. su radili po planu i programu kojeg su dobili i igrači su došli solidno kondicijski pripremljeni jer nemamo vremena početi pripreme od nule. U ovom, prvom tjednu priprema u ponedjeljak i utorak odradit ćemo po dva treninga, u srijedu jedan trening, u četvrtak i petak imat ćemo opet po dva treninga, u subotu jedan trening, dok će nedjelja biti dan odmora. U drugom tjednu u ponedjeljak i utorak odradit ćemo po dva treninga, u srijedu jedan trening i prva pripremna utakmica utakmicu i to protiv Rudeša. Nakon te utakmice imali bi po jedan trening dnevno, a u subotu bi odigrali i posljednju provjeru pred nastavak prvenstva, u kojoj će nam suparnik biti Hrvatski Dragovoljac – rekao je trener momčadi Zoran Kastel za klupske stranice.

Sport

Koka i većina klubova traži da se prvenstvo nastavi 24. travnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatski rukometni savez odgodio je natjecanje u svim ligama hrvatskog ženskog i muškog rukometa na više od mjesec dana.

No, ženski klubovi su ogorčeni zbog toga na Savez. Većina ženskih klubova potpisala je inicijativu i traže da se prvenstvo nastavi 24. travnja.

– Valja voditi računa da su tijekom lipnja srednjoškolke opterećene državnom maturom, a studentice ispitnim rokovima, tako da im je rukomet u tom vremenskom periodu van prioriteta što je apsolutno opravdano. Ispada da prema Odluci odigravanjem utakmica u lipnju UO HRS uopće ne vodi računa o školovanju igračica – ističu klubovi potpisnici inicijative da se prvenstvo nastavi.

Varaždinska Koka također je potpisnica inicijative, ali i jedna od inicijatora.

– Ovakvom Odlukom UO HRS-a nameću se klubovima dodatni neplanirani troškovi za mjesec lipanj za koji klubovi nemaju osigurana financijska sredstva. Hoće li te neplanirane troškove, u ovim itekako teškim vremenima, klubovima podmiriti HRS? Klubovi smatraju da se odluka ne može opravdati ni epidemiološkim razlozima budući da nije donesena na temelju odluke Stožera civilne zaštite RH o zabrani natjecanja, nema ubrzanog i nekontroliranog širenja zaraze koje onemogućava ili u znatnoj mjeri otežava odigravanje većeg broja utakmica (što argumentiraju i visokim postotkom odigranih utakmica), a upozoravaju da niti jedan drugi sportski savez u Hrvatskoj nije prekinuo natjecanja – ističu i odgovor HRS-a očekuju do ponedjeljka, 19. travnja.

Nastavite čitati

Sport

Kastel prije Šibenika: Idemo se nadigravati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u petak, 16. travnja, u 16 sati igraju utakmicu 29. kola 1. HNL protiv Šibenika.

Riječ je o susretu sedmoplasirane i predzadnje ekipe lige.

– Očekujemo tvrdi, organizirani Šibenik, no idemo se nadigravati. Imamo sitnih problema oko sastava, ali vjerujem ćemo biti kompletni i spremni – ističe Zoran Kastel, trener Varaždina.

Zadnji susret istih momčadi u Šibeniku završio je 0:0.

– Sigurno je to sada nešto drugačiji Šibenik. Vrlo su opasni prema naprijed, no tu je mladi Bulat koji je stvarno izrastao u vrhunskog veznjaka – dodao je Kastel koji protiv Šibenčana neće moći računati na ozlijeđene Grgeca i Uratu.

Nastavite čitati