Rasterećeni nogometaši Varaždina stigli su do slavlja kod Gorice u 34. kolu 1. HNL. Slavili su s 1:0 i potvrdili ostanak u 1. HNL.

Već u sedmoj minuti momčad Samira Toplaka imala je dobru prigodu. Varaždinski stoper Rodin našao se u vrlo izglednoj šansi, no njegov udarac s tri metra završio je ravno u goričkom vrataru Kahlini.

Samo četiri minute kasnije Goričani su pogodili gredu, točnije Babec iz blizine. Blizu pogotka bio je Kolarić u 36. minuti koji je ipak bio prekratak na ubacivanje Tkalčića.

U drugi dio Varaždinci su opet ušli vrlo dobro i trud im se isplatio u 76. minuti. U 72. minuti Mamić je želio ubaciti loptu u kazneni prostor Gorice, Ndiaye je to blokirao rukom. Međutim, sudac Župan pustio je da se igra nastavi, a onda je Suk u kaznenom prostoru ponovno igrao rukom.

Župan je tek nakon toga prekinuo igru da bi bio slobodan udarac za goste. No, na intervenciju VAR-a shvatio je da nije vidio i Sukovo igranje rukom pa je nakon više od pet minuta čekanja pokazao na 11 metara. Drožđek je bio siguran za 1:0 u 76. minuti.

Sudac Župan samo nekoliko minuta kasnije svirao je kazneni udarac za domaće, no nakon reakcije VAR-a, poništio je istu odluku. Imali su potom domaći i gredu, no do izjednačenja nisu uspjeli stići.

Varaždinci su tako stigli do 33 boda i uspjeli su dva kola prije kraja osigurati ostanak.

Komentari

Komentara