Nakon dvije uzastopne pobjede, nogometaši Samir Toplaka stigli su i do treće pobjede. Na stadionu Varteksa pred 2000 gledatelja pobijedili su Inter s 1:0.

Trener Samir Toplak izveo je sastav: Nevistić-Tkalčić, Stolnik, Rodin, Mamić – Kolarić, Đurasek – Posavec, Teklić, Drožđek – Obregon.

Već na samom početku Varaždinci su zagospodarili terenom. Prvu priliku imali su u 6. minuti. Nabacio je Petar Mamić, a pokušaj Ivana Posavca glavom završio je pored gola. Nakon varaždinske inicijative, opasno su zaprijetili Zaprešićani. Lijepo je s 20 metara potegnuo Igor Postonjski, no bio je zamalo neprecizan.

U 26. minuti Varaždinci su bili blizu pogotka. Iz kornera je ubacio Domagoj Drožđek, lopta je preletjela sve, a kapetan Marko Stolnik bio je prekratak. Dobro su nogometaši Samira Toplaka povukli kontru i odlično je pucao Mamić čiji je udarac završio u korneru samo par minuta kasnije.

U 33. minuti Varaždinci su uspjeli probiti gostujući bunker. Nabacio je Mamić, a Obregon je majstorski ljevicom s desetak pogodio za vodstvo.

U 45. Mamić je probao još jednom izvana i njegov pokušaj u korner je odbio Interov vratar Mladen Matković.

Uspavanka

U drugom dijelu igrala se lagana uspavanka bez mnogo prilika. Zabilježili smo dalekometni pokušaj stopera Zaprešićana Van Bruggena u 70. minuti koji je završio preko gola. Samo minutu kasnije dvije odlične prilike imao je Varaždin. Prvo je Obregon umjesto da je pucao dodavao, a onda je Posavec ušao u šesnaesterac i pucao preko gola.

U 80. minuti nemoguće je promašio Obregon. Sam je bio na desetak metara od gola, ali krivo je zahvatio loptu koja je otišla pokraj gola.

Sedam minuta kasnije opet su Varaždinci imali priliku za drugi gol. Dominik Glavina, samo par sekundi otkako je ušao u igru, dao je za Iranca Mehdikhanija koji sve zakomplicirao umjesto da je loptu dao za Glavinu koji je ipak bio u boljoj poziciji. U drugoj minuti sudačke nadoknade Komnen Andrić mogao je izjednačiti, no njegov udarac s pet metara odbijen je u korner.

Na kraju je ostalo minimalnih 1:0. Važna je to pobjeda varaždinskog sastava protiv izravnog konkurenta za ostanak u 1. HNL.

 

Komentari

Komentara