Povežite se s nama

Sport

Nogometaši Varaždina u 90. minuti slomili Lučko i stigli do vrlo vrijedne pobjede

Objavljeno:

- dana

2. HNL

Nogometaši Varaždina u subotu na gradskom stadionu pred 800 gledatelja odigrali su susret 16. kola 2. HNL protiv Lučkog, a završilo je 1:0. 

Najbolji igrači s obje strane bili su vratari Ivan Nevistić i Miroslav Koprić.

Prvu priliku na susretu Varaždinci su imali u četvrtoj minuti kada je Domagoj Drožđek pucao s ruba kaznenog prostora, ali vratar Lučkog Miroslav Koprić bio je na pravom mjestu. U nastavku se bitka vodila na sredini terena, no u posljednjih 15 minuta prvog dijela Varaždinci su pritisnuli.

U 30. minuti Nenad Erić je ukrao loptu, sjurio se u kazneni prostor, zavrnuo povratnu, a Dejan Glavica je pucao pored gola. U sljedećem napadu Drožđek je prošao trojicu igrača Lučkog, no njegova povratna završila je u rukama vratara Koprića.  U 36. minuti ponovno je opasno zaprijetio Drožđek, ali ponovno je Koprić lako ukrotio njegov udarac. Najbolju priliku gosti su imali u 42. minuti kada je Filip Rihtar direktno iz kornera pogodio gredu.

Drugi dio

Na startu drugog dijela Varaždinci su pritisnuli goste, no nedostajao je kvalitetan zadnji pas u završnici. U 59. minuti napadač Lučkog Josip Serdarušić u solo prodoru stigao je na deset metara od vrata. Ipak njegov pokušaj obranio je vratar Varaždina Ivan Nevistić.

U 66. minuti publika je negodovala. Ubačenu loptu u šesnaesterac boksao je na Koprić, lopta se odbila do Glavice koji je imao prazna vrata, ali glavni sudac Josip Lučić dosudio je prekršaj na gostujućem vrataru. Tri minute kasnije Jertec je opasno pucao i opet je Koprić obranio. U 75. minuti gosti su imali odličnu prigodu. Nakon gužve u domaćem kaznenom prostoru, pucao je Bruno Rihtar, a Nevistić je ponovno bio koncentriran.

Kad se već mislilo da će završiti podjelom bodova, u 90. minuti ukazao se Glavica. Jertec je nabacio, a napadač Varaždina je glavom loptu poslao u mrežu za veliko slavlje. 

Nogometaši Marija Kovačević prekinuli su tako negativan niz.

– Znali smo što nas čeka. Od prve minute smo tražili gol. Gosti su konstantno prijetili iz kontri i polukontri, ali nismo odustajali i vratilo nam se – rekao je Mario Kovačević, trener Varaždina. 

U sljedećem kolu odlaze u goste Dinamu II. 

Izvor:
Foto: rt

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Sport

Dinamo je ipak bio prejak za nogometaše Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u srijedu, 17. travnja na Maksimiru su odigrali susret odgođenog 5. kola SuperSport HNL-a protiv zagrebačkog Dinama, a slavili su Zagrepčani s 2:1.

Trener Šafarić izveo je sastav:  Zelenika, Škaričić, Jelenić, Lamine Ba, Boršić, Lusavec, Marina – Šego, Belcar, Poldrugač – Dabro.

Modri su poveli su poveli 26. minuti preko Martina Baturine i s minimalnom prednošću otišli na odmor. Na 2:0 povisio je Gabriel Vidović u 53. minuti. Od 63. minute Varaždin je igrao s igračem manje nakon što je isključen Luka Jelinić, no Varaždinci su postali opasniji.

Domagoj Drožđek u 72. minuti uspio je smanjiti na 2:1 što je bio konačni rezultat.

Bio je to 11. poraz varaždinskog sastava koji u idućem kolu odlazi u goste Rudešu, momčadi koja je već ispala iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje