Nakon tri mjeseca prvoligaški nogomet se igrao u Varaždinu. Bez gledatelja odigran je susret 27. kola 1. HNL između Varaždina i Dinama. Završilo je 3:1 za Zagrepčane.

Trener Samir Toplak izveo je sastav: Nevistić-Novoselec, Stolnik, Rodin, Mamić-Jessie, De. Glavina, Đurasek-Petković, Benko, Drožđek.

Već u prvoj minuti Varaždinci su zaprijetili preko Nevena Đuraseka koji je tukao preko gola nakon lijepe akcije.

U osmoj minuti prva prilika za goste. Odlično se u šesnaesterac ubacio Bruno Petković, dao za Damiana Kadziora koji je s deset metara pucao pored gola. U 13. minuti Dinamo je kaznio Varaždince. Kadzior je dao za Arijana Ademija koji je hladno matirao Ivana Nevistića.

2:0

Varaždinsko bunilo nastavilo se dvije minute kasnije. Vinko Petković nesmotreno je uklizao u Ademija i sudac Ivan Župan pokazao je na bijelu točku. Nepogrešiv je bio Bruno Petković s bijele točke za 2:0.

U 34. minuti najbolja prilika za Varaždince. Imali su slobodni udarac na 18 metara. Odlično je preko živog zida pucao Domagoj Drožđek, no Dominik Livaković još je ljepše obranio. Na drugoj strani zabljesnuo je Nevistić odlično obranivši pokušaj glavom Joška Gvardiola.

Indisponirani Jessie napravio je veliku pogrešku u prvom minuti sudačke nadoknade. Malo se zaigrao, loptu mu je uzeo Amer Gojak i išao sam na Nevistića, koji je pročitao njegov pokušaj.

U drugom dijelu mnogo bolji Varaždin. Toplak je uveo Teklića, Obregona i Mehdikhani te pogodio. Oni su bili smetnja Dinamovoj obrani, a Obregon se upisao u strijelce u 79. minuti. Odlično se oslobodio čuvara i pogodio s dvadesetak metara.

Varaždinci su jurnuli po izjednačenje, no primili su treći gol. Postigao ga je Antonio Marin u sudačkoj nadoknadi.

Varaždinski nogometaši u sljedećem kolu ugošćuju Rijeku.

Komentari

Komentara