Povežite se s nama

Crna kronika

Nogometne navijače naoružane bengalkama i palicama varaždinska policija poslala „na hlađenje“

Objavljeno:

- dana

U srijedu, 2. lipnja, u 16.40 sati u Podravskoj ulici u Varaždinu policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 26-godišnjak, dok su se u vozilo nalazila još četvorica putnika starosti 22, 26, 28 i 38 godina, za koje je utvrđeno da su pripadnici navijačke skupine jednog nogometnog kluba, izvijestila je PU varaždinska.

Dvojica od njih su tom prilikom policijskim službenicima dragovoljno predali nekoliko bengalskih baklji, metalnu teleskopsku palicu, nadražujuće sredstvo te dvije drvene palice.

Isti su dovedeni u Policijsku upravo varaždinsku, gdje su im privremeno oduzeti spomenuti predmeti i gdje su zadržani do završetka nogometne utakmice na koju su se uputili.

Protiv dvojice koji su predali nabrojene predmete, policijski službenici podnose optužni prijedlog nadležnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Crna kronika

Lepoglava: lampion na prozoru zapalio zavjese te uzrokovao požar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ulici Ante Kovačića u Lepoglavi, jučer, 27. srpnja, izbio je požar u potkrovlju kuće u vlasništvu 43-godišnjaka.

Očevidom je utvrđeno kako je požar izbio uslijed djelovanja upaljenog lampiona na prozoru kuće bez nadzora, kojom prilikom se zapalila tkanina zavjese, te se požar proširio na drvenu masu prozora, kojom prilikom je došlo do zapaljenja plastične cijevi dovoda vode i istjecanja vode iz cijevi, kojom prilikom se požar pogasio.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci DVD Lepoglava koji nisu uredovali jer se požar sam ugasio.

Ozlijeđenih osoba nije bilo, već je nastupila materijalna šteta koja će se utvrditi naknadno, javlja PU varaždinska.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijan biciklist u Ludbregu po mraku pedalirao bez upaljenog svjetla i prsluka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 27. srpnja u 22.40 sati u Ulici bana Jelačića u Ludbregu, policijski službenici tamošnje Policijske postaje zaustavili su vozača bicikla kojim je upravljao 52-godišnjak.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.86 g/kg i bez reflektirajućeg prsluka i bez upaljenih svjetala.

Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Protiv okrivljenika policijski službenici podnijeli su Optužni prijedlog.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje