Povežite se s nama

Sport

Nova “berba” medalja za Karate klub Varaždin

Objavljeno:

- dana

KARATE

Dvije zlatne i isto toliko brončanih medalja uspjeh su  članica i članova Karate kluba Varaždin na međunarodnom karate turniru Darfest 2016.  održanom ovog vikenda u Daruvaru.

Zlatne medalje osvojili su Lovro Rozman i Dorian Kalajdžija u uzrastu mlađih kadeta. Rozman je u kategoriji do 57 kg u finalu bio bolji od Tina Moškuna iz Karate kluba Karlovac 1969. Rozman je u finalnoj borbi slavio odlukom sudaca. Kalajdžija je do zlata stigao u kategoriji do 52 kg. On je u finalu bio bolji od domaćeg natjecatelja Jure Čosića člana Karate kluba Slavko Krivski – Termal. Dominaciju Varaždinaca u toj kategoriji potvrdio je i Mateo Jakopanec koji je stigao do bronce. Jakopanca je u polufinalu zaustavio Čosić.

 

Broncu je na turniru osvojila i Leona Gulija u kategoriji učenica do 44 kg. Bolja od nje u polufinalu je bila Sara Tomić iz zagrebačkog Bushida. Nadomak bronce stigao je i Luka Salihović u kategoriji mlađih kadeta do 41 kg. U odlučujućoj borbi za broncu porazio ga je Mihael Štefović iz Virovitice. Alen Zagorec nastupio je u kategoriji mlađih kadeta iznad 57 kg. Zaustavljen je u prvoj borbi repasaža a bolji je bio mađarski predstavnik Gergely Szinyakovics. Turnir u Daruvaru okupio je 447 natjecatelja iz 49 klubova iz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Hrvatske.

Izvor:
Foto:

Sport

Iz Varteksa uče mlade nogometaše kako prevenirati nasilje u sportu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kroz ovu godinu održavale su se radionice psihologa Nogometnog kluba Varteks s temom “Prevencija nasilja u sportu i fair play”.

– U današnje vrijeme događa se da su roditelji preokupirani poslom i nemaju vremena baviti se vlastitom djecom te više utjecati na njihov odgoj i obrazovanje. Mladi su zato prepušteni ulici i negativnim utjecajima, a postoji i veoma jak utjecaj nasilnih i agresivnih skupina od kojih niti naše društvo nije pošteđeno. Stoga je važno organizirati odgovarajuće aktivnosti i njihovu edukaciju – ističu iz Nogometnog kluba Varteks.

Kroz projekt ‘Varteksov nogomet za svakoga’, odnosno radionice o prevenciji nasilja u sportu i fair playu koje je sufinanciralo Ministarstvom turizma i sporta jest dati doprinos vraćanju sporta pravim vrijednostima koliko je to moguće.

– U prave vrijednosti svakako ne spada nasilje, huliganizam i agresivnost, već fair-play, zdrav razvitak tijela i duha i sve drugo što to prati. Radionice su svojevrsni pokušaj sublimacije, pretvaranja nekakve negativne energije i nagona u nešto pozitivno poput bavljenja sportom- zaključuju iz Varteksa.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinske stolnotenisačice dominantne protiv Bjelovara i Požege

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlični rezultati igračica Stolnoteniskog kluba Varaždin nastavili su se prošlog vikenda s nove dvije pobjede na gostovanjima u Bjelovaru i Požegi protiv istoimenih domaćina. 

U Bjelovaru Varaždinke su slavile rezultatom 3:0. Koliko su igračice STK Varaždina u sastavu Petra Petek, Dragana Vignjević i Karla Franović bile dominantne u tim mečevima, govori činjenica da domaćinima nisu prepustile ni set.

U drugom meču u Požegi Petek, Vignjević i Franović isto tako bile su prejake za domaćina u sastavu Nikolina Raguž, Gabrijela Alviž i Ana Murat prepustivši im tek jedan set u tri odigrana meča.

Nakon devet odigranih mečeva igračice Varaždina nalaze se na 2. mjestu HEP Superlige s 8 pobjeda i s tek jednim porazom protiv ekipe STK dr. Časl.

Sada igračicama trenera Saše Suhodolčana slijedi kratak odmor od prvenstvenih utakmica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje