Povežite se s nama

AUTOstil

Nova Mercedes A-klasa – odličan dizajn uz vrhunsku sigurnost

Objavljeno:

- dana

Nova A-klasa proizvodit će se u Aguascalientesu u Meksiku te Rastattu u Njemačkoj, a razvijena je u njemačkom Sindelfingenu. Ovaj novi model prvi put će biti predstavljen javnosti na Pariškom salonu automobila (4. do 14. listopada 2018.).

Mercedes-Benz predstavio je već model A-klase L Sedan na ovogodišnjoj izložbi Auto China u Pekingu koja je održana u travnju. Ovaj limuzinski model ekskluzivno je razvijen i kao model dužeg međuosovinskog razmaka za kinesko tržište i također se tamo ekskluzivno proizvodi.

A-klasa Sedan nudi izvrsnu iskoristivost uz iznadprosječni prostor u razini ramena, laktova te lak pristup stražnjem dijelu kabine. Nalazi se u vrhu svog segmenta što se tiče prostora za glavu (944 mm). Prtljažnik ima kapacitet od 420 litara i projektiran je za praktičnost. Otvor prtljažnika je vrlo velik sa širinom od 950 mm i dijagonalom od 462 mm između brave poklopca i donjeg ruba stražnjeg stakla što omogućuje jednostavan utovar i istovar većih komada prtljage.

S vrijednošću koeficijenta otpora zraka Cd = 0.22, novi limuzinski model izjednačava originalni svjetski rekord modela CLA Coupé, nova A-klasa Sedan ima najniži koeficijent otpora zraka od svih velikoserijskih vozila na svijetu. Dobre aerodinamične značajke bitan su faktor za nisku potrošnju goriva u stvarnim uvjetima vožnje.

Sljedeći motori bit će dostupni prilikom početka prodaje A-klase Sedan:
• A 200 (120 kW/163 KS, 250 Nm); sa 7G-DCT mjenjačem s dvije spojke (kombinirana potrošnja goriva 5,4-5,2 l/100 km, kombinirane CO2 emisije 124-119 g/km)
• A 180 d (85 kW/116 KS, 260 Nm); sa 7G-DCT mjenjačem s dvije spojke (kombinirana potrošnja goriva 4,3-4,0 l/100 km, kombinirane CO2 emisije 113-107 g/km).
Osnovni model je već bogato opremljen. Standardne značajke uključuju MBUX – Mercedes-Benz User Experience infotainment sustav s dodirnim zaslonom te sustave pomoći u vožnji kao što su Active Brake Assist i Active Lane Keeping Assist.

Usto, A-klasa Sedan može se specificirati s linijama opreme Style, Progressive i AMG Line, Night paketom, kao i dodatnom opcijskom opremom. KEYLESS-GO Convenience paket s HANDS-FREE ACCESS funkcijom bit će, na primjer, jedna od dostupnih opcija. HANDS-FREE ACCESS funkcija omogućuje potpuno automatsko otvaranje poklopca prtljažnika bez ruku, pokretom noge ispod stražnjeg branika. A-klasa Sedan će u godini početka prodaje biti dostupna u izvedbi Edition 1. Ovaj posebni model uključivat će niz istaknutih značajki u boji bakra u unutrašnjosti te u obliku vanjskih ukrasnih elemenata.

Unutrašnjost nove A-klase potpuno je redefinirana svojim modernim, avangardnim izgledom. Mercedes-Benz odlučio se za potpuno novi pristup, potaknuvši revoluciju u kompaktnoj klasi iznutra s novim osjećajem prostranosti. Jedinstvena arhitektura unutrašnjosti posebno je oblikovana avangardnom izvedbom prednje ploče: dizajneri su u potpunosti uklonili kupolu iznad kokpita. Zahvaljujući tome, glavni dio prednje ploče u obliku krila širi se od jednih do drugih vrata bez vizualnog prekida.

Široki zaslon (opcija) u potpunosti je samostojeći, a istaknutu značajku predstavljaju i ventilacijski otvori u obliku lopatica turbine. Ispod glavnog dijela prednje ploče nalazi se nisko postavljeni dio, takozvano krilo. Ovo krilo kao da lebdi, kao da nema poveznice ili prijelaza oblika na okolni prostor. Ambijentalno osvjetljenje ističe ovaj efekt s dojmom slobodno ovješene podstrukture. 64 boje opcijskog ambijentalnog osvjetljenja osiguravaju do pet puta više boja nego prije.

Ne samo da se povećala raznolikost, u ovom segmentu standarde postavlja i emotivna prezentacija: različite boje spojene su u deset paleta boja što omogućuje avangardno osvjetljenje sa spektakularnim tranzicijama.

Potpuno samostojeći kokpit dostupan je u tri izvedbe: s dva 7-inčna zaslona (17,78 cm), s jednim 7-inčnim i jednim 10,25-inčnim (26 cm) zaslonom i s dva 10,25-inčna zaslona.
Nova A-klasa uključuje najnovije sustave pomoći u vožnji s kooperativnom podrškom za vozača, osiguravajući joj najvišu razinu aktivne sigurnosti u ovom segmentu s funkcijama preuzetima iz S-klase.

Nova A-klasa je također prvi Mercedes-Benz model koji je razvijen u novom tehnološkom centru za sigurnost vozila (TFS). Dizajn strukture vozila uključuje saznanja iz istraživanja stvarnih nesreća. Svaka pojedina komponenta karoserije razvijena je u skladu s detektiranim opterećenjima i naprezanjima, u smislu geometrije, debljine materijala, tehnologije spajanja i kvalitete materijala (veći udio čeličnih limova visoke i ultra visoke čvrstoće).

AUTOstil

FOTO Varaždinska tvrtka Automobil – Lončar uložila milijun kuna u energetsku učinkovitost

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska tvrtka Automobil – Lončar d.o.o. uspješno je provela dva projekta energetske učinkovitosti.

Riječ je o projektima „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenje OIE u poslovnom objektu tvrtke AUTOMOBIL – LONČAR d.o.o.“, sufinanciranom iz fondova Europske unije, te „Gradnja punionica vozila na električnu energiju“ sufinanciranom od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Direktor prodaje Romano Puček ističe da je tvrtka, s ciljem daljnjeg razvoja, prijavila projekt „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenje OIE u poslovnom objektu tvrtke AUTOMOBIL – LONČAR d.o.o.“ na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru (turizam, trgovina)“.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se sukladno Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. u okviru prioritetne osi 4 „Promicanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije“, investicijskom prioritetu 4b „Promicanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije u poduzećima, specifičnom cilju 4b2 „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru (turizam, trgovina)“.
Ukupna vrijednost Projekta prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava iznosi 924.636,68 kuna, od čega se ukupno prihvatljivi troškovi projekta procijenjeni na 888.636,68 kuna. Dodijeljena bespovratna sredstva iznose 680.039,15 kuna te predstavljaju 76,53 % iznosa ukupno prihvatljivih troškova.
– Svrha projekta je smanjenje isporučene energije energetski troškovnoj cjelini poslovne zgrade tvrtke Automobil – Lončar d.o.o. za najmanje 41 % nakon provedbe mjera energetske obnove i uvođenje sustava obnovljivih izvora energije u svrhu proizvodnje električne energije uz smanjenje ispusta CO2 u iznosu od 10,00 tona na godišnjoj razini. Ujedno projekt doprinosi smanjenju tekućeg održavanja rasvjete u poslovnom prostoru i na vanjskim površinama te poboljšanju svjetlosno tehničkih uvjeta – rekao je Puček dodavši da se provedbom ovog projekta očekuje povećanje uštede energije, kao i povećanje količine energije proizvedene iz obnovljivih izvora energije, na razini od 27.000 kWh.
Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija postojećeg sustava unutarnje i vanjske rasvjete objekta ugradnjom nove LED rasvjete, uvođenje sustava daljinskog nadzora i upravljanja potrošnjom energenata i vode te izgradnja sunčane elektrane na krovu objekta za proizvodnju električne energije.
U nazočnosti predstavnika tvrtke Euro Consulting d.o.o. – direktora Nikole Kučiša i voditelja projekta Darijana Vintera – te Alena Kišića, direktora Centra kompetencije za obnovljive izvore energije d.o.o., naglašeno je da su u projektu u potpunosti sudjelovale varaždinske tvrtke. Kišić je rekao da je sustav nadzora i upravljanja potrošnjom energenata njihov proizvod.
– Sustav eliminira sve nepotrebne potrošnje energije i stvara uštede, a s druge strane investitor u realnom vremenu vidi potrošnju što je bitno za kontrolu troškova. Sustav je ranije bio testiran, a ovo je njegova prva komercijalna primjena – dodao je Kišić.
Rezultat drugog projekta su tri punionice za električna vozila, jedna vanjska i dvije unutarnje. Ukupna vrijednost projekta je 68.625 kuna, prihvatljivi troškovi su 49.400 kuna, dok je udio sufinanciranja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 19.760 kuna, odnosno 40 posto.
– Napravili smo još jedan iskorak u poslovanje jer nam dolaze električna vozila. Budućnost je u električnim i hibridnim vozilima. A mi budućnost ovim projektima koje smo napravili, dočekujemo apsolutno spremni – zaključio je Puček.

Nastavite čitati

AUTOstil

Na svojem autu više ne trebate imati zimske gume

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mnogi od vas su posljednjih nekoliko tjedana zbog pandemije koronavirusa uglavnom kod kuće, a vaš osobni automobil većinu vremena stoji parkiran ispred kuće ili u garaži. No ipak treba reći da 15. travnja prestaje vrijediti Odluka o obaveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Hrvatskoj.

Od srijede dakle niste više u obvezi imati zimske gume na svom automobilu i u neka sretnija vremena mnogi od vas odmah bi pohrlili u vulkanizerske radionice skinuti često neudobne zimske i staviti ‘glatke’ ljetne gume. No vjerujemo da mnogi od vas neće to odmah učiniti, a za to u ovom trenutku ima više razloga.

Jedan od razloga je i malo drugačije radno vrijeme vulkanizerskih radionica od onog na koje ste uglavnom naviknuli. Drugi razlog leži u činjenici da ukoliko baš ne morate izlaziti bez prijeke potrebe iz svojih domova, to vjerojatno i nećete napraviti. Uostalom, probajte malo izračunati koliko ćete uopće kilometara odvoziti svojim vozilom u ovo doba ograničenog kretanja.

Neki su i u ovim vremenima prilično ovisni o svom automobilu, najviše zbog prirode njihovog posla koji zahtijeva stalnu mobilnost, pa će 15. travnja jedva dočekati i požuriti na promjenu guma. I to je sasvim razumljivo. Uostalom, sezonska promjena guma često donosi dodatne pogodnosti, a to se svakako odnosi na balansiranje kotača kod ovlaštenih osoba u vulkanizerskoj radionici. Osim toga, bit će to dobra prilika da date pregledati felge, kočnice i dijelove ovjesa svog automobila te naravno same gume na kojima ste se do danas vozili i na taj način bit ćete sigurniji i vi, ali i ostali sudionici u prometu.

Izvor: tportal

Nastavite čitati