Povežite se s nama

Zabava & Stil

Nova predstava Plesnog studija Vindi “Sa svih strana svijeta” za vikend u HNK

Objavljeno:

- dana

I ove godine u okviru Zimske završne produkcije Plesni studio Vindi pripremio je novi projekt kojeg izvode 17. i 18. veljače u gledalištu HNK u Varaždinu s početkom u 18 sati.

Ovaj puta inspiraciju potražili su u glazbi i pokretu koja dolazi sa svih kontinenata. Australijski Aboriđini, Sjevernoamerički Indijanci,Kinezi, Japanci i njihovi plesovi poslužili su kao predložak koreografije suvremenog plesa. Tu su i Afrika, Južna Amerika,Irska, Španjolska, Indija. Inspiraciju su potražili i u plesovima Roma, Portugala, Grčke, Rusije, Francuske i Arapskih plesova.

U programu sudjeluje 145 plesača uzrasta od 4 do 18 godina koji su zajedno sa voditeljicama Davorkom Čorko Rodeš i Sanjom Bošnjak osmislili i izradili dio koreografije. Uz njih u koreografskom timu ovog programa pojavljuju se i Ilijana Lončar, Maša Kolar i Petra Hraščanec.

Kostimografiju ovog projekta potpisuju: Melanija Rusak, Ana Kraš Šoštarić, Dubravka Kranjc-Rak i Monika Marić Tepšić. Glazbenu matricu izradio je Marin Kereša, a programsku knjižicu Ana Sever. Ton majstor je Zlatko Milec, a majstor rasvjete Marijan Štrlek.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni kazališta.

 

Zabava & Stil

Advent u Varaždinu trebao bi početi 26. studenog, a lokacija klizališta je Kapucinski trg

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ako će epidemiloška situacija to dopuštati Advent u Varaždinu 2021. trebao bi se održati od 26. studenog 2021. do 6. siječnja 2022. godine i to uz prigodnu prodaju i ugostiteljstvo na Trgu kralja Tomislava, Trgu slobode, Trgu Miljenka Stančića i na Franjevačkom trgu.

Naime, ovo su podaci iz poziva zainteresiranim poslovnim subjektima za zakup kućica za prigodnu prodaju i ugostiteljstvo, koji je objavila Turistička zajednica grada Varaždina. Odabir izlagača trebao bi se održati sutra, 28. listopada. Također, Grad Varaždin objavio je Javni poziv za sufinanciranje troškova izlagačima s područja Grada Varaždina na manifestaciji Advent u Varaždinu 2021.

Iz prijašnjih natječaja za ovu manifestaciju poznato je da bi na Kapucinskom trebao biti ledeni park i klizalište ukupne površine 800 m2 te ledenih staza minimalno 200 m2 i kapaciteta klizališta s ledenim stazama 350 ljudi. Trebao bi se postaviti i ledeni tobogan maksimalne dužine 30 metara, te površine 120 m2. Spuštanje na toboganu je na tzv. gumenim šlaufovima. Turistička zajednica grada Varaždina sufinancirat će postavu klizališta i ledenog tobogana na prostoru Kapucinskog trga s 300.000 kuna bruto.

Sve ovo znači za pripreme za popularnu manifestaciju traju, ali sve će ovisiti o epidemiji koronavirusa.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Novouređeni Frizerski salon Gloss otvorio vrata na novoj lokaciji u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Frizerski salon Gloss prošlog je tjedna otvorio svoja vrata na novoj lokaciji u Varaždinu – u Ulici braće Radić 18a. Tim povodom salon je ujedno proslavio velikih 15 godina rada.

Vlasnica Frizerskog salona Gloss je talentirana i iskusna frizerka Marijana Gregurić s 21 godinom radnog iskustva koja, osim što vodi salon, piše kolumne te je angažirana na modnim revijama i snimanjima tutorijala s poznatim hrvatskim bendovima.

Isto toliko godina radnog iskustva ima i talentirana zaposlenica Glossa Kristina Božićević. Frizerka Kristina Božićević u Glossu radi godinu dana, a svoj je talent prije toga obogaćivala i razvijala u Norveškoj, gdje je pet godina vodila frizerski salon.

– Zahvalila bih svojim dragim prijateljima na odazivu i pomoći, a posebno bih zahvalila svojoj obitelji za najveću podršku. Bez vas ovaj moj san ne bi se ostvario – rekla je vlasnica Glossa Marijana Gregurić prilikom otvorenja prekrasnoga frizerskog salona.

U Frizerskom salonu Gloss svi su dobrodošli, a u ponudi su frizure za žene i muškarce za sve prigode, od onih jednostavnih do najsloženijih.

– Odaberite frizerski tretman po želji, dođite, opustite se i zablistajte u našem novom salonu Gloss. Veselimo se vašem dolasku! – poručila je vlasnica Gregurić.

Radno vrijeme salona je ponedjeljkom, srijedom i petkom u popodnevnim satima, odnosno od 12 do 19 sati, utorkom i četvrtkom od 9 do 16 sati te subotom od 8 do 14 sati. Nedjeljom salon ne radi.

Svoj termin možete dogovoriti pozivom na broj telefona 042/200-420.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje