Povežite se s nama

Crna kronika

Uplatio novac za auto, dolaskom na adresu u Njemačkoj shvatio da je prevaren!

Objavljeno:

- dana

U srijedu, 29. kolovoza policijskim službenicima Policijske postaje Čakovec 44-godišnjak prijavio je prijevaru prilikom kupnje putem interneta.

Prilikom podnošenja kaznene prijave naveo je da je sredinom ovog mjeseca na jednoj internetskoj stranici pronašao oglas privatnog poduzeća sa sjedištem u Njemačkoj, o prodaji osobnog vozila za nekoliko stotina tisuća kuna. Putem internetske pošte navedene u oglasu stupio je u kontakt s predstavnicima poduzeća i dogovorio kupnju. Ne sluteći da bi se moglo raditi o prijevari, novac je uplatio na njihov račun.

Nakon toga vozilo je morao preuzeti u Njemačkoj, ali dolaskom na dogovorenu adresu nije zatekao nikoga. Više puta pokušao je stupiti u kontakt s predstavnicima poduzeća. Zaključio je da je prevaren, pa je odlučio događaj prijaviti policiji.

Od 44-godišnjaka zaprimljena je kaznena prijava te se kriminalistička istraživanja u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog slučaja, kao i identiteta nepoznatog prodavatelja nastavljaju.

Građani budite oprezni prilikom kupovine putem interneta!

S obzirom na činjenicu da se na pojedinim internetskim stranicama objavljuju razni oglasi čiji je cilj prijevara kupaca, Policijska uprava vas upozorava da budete oprezniji i ne nasjedate na povoljne i primamljive oglase, posebno ako kupujete skuplje stvari od osobe koja ne živi u vašoj blizini te ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja i pregleda kupljene robe.

Nesrazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na tržišnu svakako bi trebala biti upozorenje da se radi o mogućoj prijevari. Budući da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji, koja će poduzeti sve mjere i radnje da se počinitelj otkrije. Ovisno o nastaloj šteti pokrenut će se odgovarajući postupak. O prijevari bi svakako trebalo obavijestiti i administratora internetskih stranica, koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje.

Crna kronika

Dva mladića upala u kuću trećega u Varaždinu pa ga zbog duga napali

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

šaka tučnjava razbojništvo

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića starosti 20 i 22 godine.

Sumnja se da su 4. travnja oko 10 sati u Preloškoj ulici u Varaždinu ušli u kuću 21-godišnjaka, gdje su osumnjičeni povremeno boravili. Tom prilikom su ušli 21-godišnjaku u sobu gdje su mu prijetili i tražili povrat novčanog dugovanja. Također su ga fizički napali i otuđili mu televizor i mobitel.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičenih podnijeli kaznene prijave za kaznena djela razbojništva i iznude nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozila izrazito pijana dok joj je bila ukinuta vozačka pa izletjela s ceste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nedjelju, 18. travnja, oko 12.15, vozačica (53) s područja Općine Gornji Mihaljevec upravljala je osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u količini od 1,69 g/kg alkohola i u vrijeme dok joj je zbog nakupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova u razdoblju od dvije godine rješenjem ukinuta vozačka dozvola.

Vozila je cestom između naselja Pušćine i Gornji Hrašćan, pri čemu brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama i stanju ceste (zavoj, kolnik mokar). Zbog toga je u zavoju izgubila nadzor nad upravljanjem vozila te u zanošenju sišla izvan kolnika, gdje je vozilom udarila u drveće.

Vozačica je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje je utvrđeno da je zadobila lake tjelesne ozljede te je zadržana na liječenju.

Protiv vozačice je zbog više počinjenih prekršaja pokrenut prekršajni postupak.

Nastavite čitati