Povežite se s nama

U fokusu

Nove mjere: zabranjeni treninzi u zatvorenom, ograničen rad dječjih igraonica, nova pravila o granicama

Objavljeno:

- dana

U srijedu, 31. ožujka, Nacionalni stožer civilne zaštite održao je konferenciju za medije na kojoj je, između ostalog, izložio nove epidemiološke mjere koje će vrijediti od 1. travnja.

Dinamizirao se sustav donošenja mjera na županijskim razinama, a Nacionalni stožer uvodi mjere na prijedlog županijskih stožera.

– Epidemija je zabrinjavajuća. Produžuje se primjena za tri odluke. Mi smo danas donijeli neke nove odluke na nacionalnoj i dvije na lokalnoj razini, i to u Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, oni su predložili posebne mjere. Tijekom dana ćemo razmotriti i prijedlog zagrebačkog Stožera. Stožeri po županijama su puno aktivniji i fokusiraniji – rekao je Božinović.

Nove mjere vrijedit će do 15. travnja.

Naime, u odluci koja određuje okupljanja ponovno je uvedena mjera zabrane treniranja u zatvorenim prostorima, osim za 1. i 2. rang natjecanja i vrhunske sportaše.

Teretane zasad ostaju otvorene, kao i bazeni, potvrdio je Božinović.

Ograničen je rad dječjih igraonica i radionica u zatvorenim prostorima.

Donesena je odluka o privremenoj zabrani prelaska granice. Granični prijelazi – za ulazak u RH priznavat će se i brzi antigenski testovi koje priznaju članice EU, moći će se ući s potvrdom o cijepljenju ili preboljenom COVID-u 19 koja će vrijediti 180 dana.

– Uređen je prijelaz granice zbog turizma, u izuzetke sad spadaju i digitalni nomadi te djeca do sedam godina – dodao je Božinović.

Napomenuo je da će Stožer pratiti situaciju idućih dana i da ako se nastavi takav ritam povećanja broja zaraženih, donijet će nove, strože mjere.

– Ono što je činjenica, danas imamo jedan ozbiljan skok brojki i ne možemo zanemariti da se i u nas može ponoviti scenarij koji smo vidjeli oko nas. Ovo u struci zovu treći val. Vidjeli smo kako je to naglo išlo u susjedstvu, vidimo da je stanje zabrinjavajuće i u Sloveniji. Vidimo jedan trend koji nije dobar u cijeloj Europi. S obzirom na restriktivne mjere u susjedstvu, ne očekujemo povećan ulazak ljudi u Hrvatsku. Zemlje se zatvaraju – rekao je.

U fokusu

FOTO/VIDEO Davor Patafta poručio građanima da izađu na izbore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gospodarstvenik i kandidat za gradonačelnika Varaždina Davor Patafta glasao je jutros oko 8 sati.

– Evo rano sam danas došao na biralište jer se mi poduzetni i inače rano dižemo za razliku od lijenih političara – rekao je Patafta.

Ističe da je vrijeme da Varaždin postane bolji grad.

– Varaždin treba sposobno vodstvo koje zna kako naprijed, treba vodstvo koje razumije potrebe građana. Zato pozivam sve Varaždinke i Varaždince, izađite na izbore i birajte bolji život svakog čovjeka, za svaku obitelj, birajte razvoj i sigurnost. Izađite u što većem broju jer što nas više izađe na izbore toliko ćemo više imati bolji grad i županiju – rekao je Patafta.

Nastavite čitati

U fokusu

Lokalni izbori: Varaždinska županija u top tri po izlaznosti, glasalo 17,14 % građana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jutros od 7 sati otvorena su birališta u Hrvatskoj. Glasuje se pod strogim epidemiološkim uvjetima.

U 11:30 Državno izborno povjerenstvo objavio je rezultate izlaznosti. Podjednaka je kao i prije četiri godine, točnije – izlaznost je samo pola posto manja nego u prošlim izborima prije četiri godine.

Najveći odaziv je u Ličko-senjskoj županiji sa 20,67 %, Dubrovačko-neretvanskoj sa 18.95 % i Varaždinskoj županiji sa 17,15 % (2017. godine izlaznost u Varaždinskoj županiji do 11:30 iznosila je 18.23 %). Najmanji odaziv ima Međimurska županija sa 13,52 %.

Glasuje se do 19 sati, a sljedeći rezultati izlaznosti objavit će se u 17 sati.

Dodajmo da je u gradu Ivancu izlaznost 16,69 %, Ludbregu 16,19 %, Varaždinskim Toplicama 18,87 %, Lepoglavi 18,74 % i Novom Marofu 15,18 %. U Gradu Varaždinu je 15,20 %.

Od općina, najveća je izlaznost u Petrijancu – 23,11 %, Klenovniku – 23.2 % i Svetom Iliji – 22,75 %, a najmanja izlaznost u Gornjem Knegincu – 15.09 %.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!