Povežite se s nama

Međimurje

Nove usluge u zdravstvu smanjit će liste čekanja

Objavljeno:

- dana

ULAGANJA

U četvrtak, 11. svibnja, održana je početna konferencija projekta “Povećanje broja usluga i poboljšanje uvjeta u pružanju primarne zdravstvene zaštite u Međimurskoj županiji“.

Time je službeno započela provedba projekta koji će trajati do 21. ožujka 2019. godine uz partnere koncesionare i Dom zdravlja Čakovec. Projekt je težak 7,6 milijuna kuna, a sredstva će se uložiti u 710 komada dijagnostičko-terapijske i ostale medicinsko-tehničke opreme za 20 ordinacija koncesionara i 22 ordinacije Doma zdravlja.

Liste čekanja

Nova ulaganja trebala bi poboljšati pristup primarnoj zdravstvenoj zaštiti posebice stanovnicima iz udaljenijih dijelova Županije. Kako je rečeno na konferenciji, nova će ulaganja omogućiti obavljanje većeg broja dijagnostičko-terapijskih postupaka na lokalnoj razini, uz manje upućivanje na specijalističke preglede u bolnice. Time će se smanjiti liste čekanja, uvesti 167 novih usluga za sve Međimurce, ali i smanjiti broj uputnica u Županijsku bolnicu Čakovec za osam posto.
O projektu je govorila i njegova voditeljica Mateja Hranjec Varga.

Građanima u svim dijelovima Županije bit će dostupno 167 novih zdravstvenih usluga

– Dobit ćemo najmoderniju opremu, prilagoditi se potrebama osoba s invaliditetom, adaptirati sanitarne čvorove radi ugradnje WC-a za osobe s invaliditetom u ambulantama Doma zdravlja Nedelišće, Mursko Središće, Sveta Marija, Prelog i Donji Kraljevec i izgraditi dizalo u Domu zdravlja Čakovec. Na šest lokacija prostori će se prilagoditi potrebama slijepih – objasnila je. Ovim se projektom nabavlja i multifunkcionalni aparat za fizikalnu terapiju, ultrazvuk za gustoću kostiju, ginekološki ultrazvuk i druga oprema.

 

710 novih komada dijagnostičko-terapijske i ostale medicinsko-tehničke opreme namijenjeno je poboljšanju uvjeta rada u 20 ordinacija koncesionara i 22 ordinacije Doma zdravlja Čakovec

Izvor:
Foto:

Međimurje

Božićni koncert Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec održat će se 11. prosinca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec i ove godine organizira svoj Božićni koncert.

Koncert će se održati u ponedjeljak, 11. prosinca, s početkom u 18 sati u Centru za kulturu Čakovec.

Program će održati Osnovna glazbena škola i Osnovna škola klasičnog baleta.

Ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Poziv izlagačima – 2. Božićni sajam Općine Pribislavec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Pribislavec organizira 2. Božićni sajam, koji će se održati 17. prosinca, na prostoru ispred Općine Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec, s početkom u 14 sati.

Pozivaju zainteresirane izlagače da rezerviraju svoj štand za izlaganje na sajmu te da iskoriste priliku za promociju svojih proizvoda i usluga.

Rok za podnošenje prijava za rezervaciju štanda je 8. prosinca 2023. godine.

Prijave (Zahtjev za korištenje javne površine) se podnose osobno u Jedinstveni upravni odjel Općine Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec ili putem e-maila: [email protected].

Zahtjev za korištenje javne površine nalazi se na službenoj web stranici Općine Pribislavec:https://pribislavec.hr/dokumenti/zahtjev-za-koristenje-javne-povrsine/

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje