Povežite se s nama

Međimurje

Novi članovi “Čakovečkih mališana” raspjevano kreću u novu sezonu

Objavljeno:

- dana

MALI SLAVUJI

Više od deset godina predškolci i osnovnoškolci okupljeni u čakovečki dječji zbor “Čakovečki mališani” svojim izvedbama dječjih pjesama uveseljavaju čakovečku publiku.

Ovih je dana u tijeku i upis novih članova u ovaj dječji zbor, što je otkrila njihova voditeljica profesorica Lana Cvrtila.

Uspješna godina

Zbor se sastoji od djevojčica i dječaka od pet do jedanaest godina, a profesorica Lana Cvrtila voditeljica je zbora posljednje dvije godine. Osvrnula se i na prošlu sezonu, za koju kaže da je bila vrlo uspješna.

– Imali smo puno nastupa tijekom godine, a najvažniji koji mogu izdvojiti bio je u lipnju. Nastupali smo u Katoličkom domu u Čakovcu. To je bio naš samostalni koncert s kojim smo obilježili kraj školske godine – rekla je profesorica i dodala da su izveli vrlo simpatičan program u trajanju od 45 minuta.

Na repertoaru “Čakovečkih mališana” trenutno su pjesme vezane uz jesen, a obilježit će i Dječji tjedan

– Čak smo izveli jednu točku sa solisticom iz zbora, a djeca su bila odjevena u plavo-žutu kombinaciju, haljinice i majice, što je cijelom nastupu dalo dodatnu vrijednost –objasnila je prof. Cvrtila, posebno ponosna što su se i ove godine u dječji zbor upisali novi članovi. Naime, u rujnu su održani upisi novih članova dječjeg zbora i počinju probe koje će se održavati u prostorijama III. osnovne škole Čakovec.

– Proba počinje u 18.30 sati i završava u 20 sati, što većini djece odgovara. Njima, ali i meni kao njihovoj profesorici, jako je lijepo na probama jer puno pjevamo i zabavljamo se, čak se i sami javljaju da otpjevaju pjesmice koju su naučili u vrtiću ili školi – objasnila je profesorica.

Na repertoaru “Čakovečkih mališana” trenutno su pjesmice vezane uz jesen, a traju i pripreme za veći nastup u listopadu ove godine povodom obilježavanja Dječjeg tjedna, kojim se želi doprinijeti podizanju opće svijesti o važnosti i položaju djece u današnjem društvu.

Besplatna članarina

– Nakon toga polako ćemo uvoditi božićni repertoar, djeci sigurno najljepši, i pripremati se za nastupe za dolazak svetog Nikole i slično – objasnila je profesorica Cvrtila nadolazeće planove.

Dodala je kako je pohađanje zbora “Čakovečki mališani” za djecu, odnosno njihove roditelje, potpuno besplatno i da se zbor financira iz koordinacijskog sustava Društva “Naša djeca” Grada Čakovca.

– Pozivam svu dječicu, veliku i malu, koja vole pjesmu i druženje da nam se priključe u zbor. Vjerujem da će im biti jako lijepo – rekla je profesorica Cvrtila, koja će i dalje uvježbavati “Čakovečke mališane”.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ove subote cijepit će se 1490 osoba u dvorani MESAP-a u Nedelišću i dvoranama u Prelogu i Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirane su 143 osobe od čega je evidentirano 14 pozitivnih slučajeva na virus COVID-19 u Međimurskoj županiji, što je 9,79% pozitivnih u odnosu na broj testiranja.

U protekla 24 sata oporavilo se 15 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 127. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 42.358 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 39 pacijenata pozitivnih na virus COVID-19, od toga su 3 pacijenta hospitalizirana unutar 24 sata, dok je otpušteno 5 pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

I ovoga vikenda nastavlja se cijepljenje osoba starijih od 65 godina i osoba s kroničnim bolestima u Međimurskoj županiji. Cijepljenje će se održati na 3 punkta, u dvoranama osnovnih škola u Prelogu i Murskom Središću, no za razliku od proteklih subota, cijepljenje će se održati u dvorani MESAP-a u Nedelišću, umjesto dvorane Graditeljske škole u Čakovcu u kojoj se odvijalo cijepljenje tijekom protekla dva vikenda. Tijekom subote planirano je cijepljenje 1490 osoba, a dostupne će biti 3 vrste cjepiva.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije upućuju apel osobama koje su pozvane na cijepljenje da se pridržavaju dogovorenog termina cijepljenja i da sa sobom uzmu zdravstvenu iskaznicu, a poželjno je da dođu s pratnjom.

Cijepljenje provode liječnički i epidemiološki timovi uz organizaciju i drugih javnih institucija. Do sada nisu zabilježene nikakve nuspojave ni neželjene posljedice, a kroz internetsku platformu zahtjev za cijepljenje protiv COVID-19 virusa podnijelo je oko 20.000 građana.

S današnjim danom 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji iznosi 75 pozitivnih na 100 000 stanovnika, odnosno 97 pozitivnih, ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi. 14-dnevna incidencija s današnjim danom iznosi 146 pozitivnih na 100 000 stanovnika, odnosno 182 pozitivnih, ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski.

U proteklih 7 dana PCR metodom testirane su 1 016 osobe, od čega ih je 85 pozitivnih te je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranja 8,16%.

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije svakog tjedna šalje 10 pozitivnih uzorka prema Zagreba koji se šalju na sekvenciranje virusa s ciljem utvrđivanja novog soja, a do sada u Međimurju nije zabilježena pojava novih sojeva.

Nastavite čitati

Međimurje

Uključite se u obilježavanje Svjetskog dana voda uz virtualno trčanje i bicikliranje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom obilježavanja Svjetskog dana voda, 22. ožujka, Informacijski centar Europe Direct Čakovec u suradnji s Međimurskom Sportskom Mrežom organizira virtualno trčanje od pet ili bicikliranje od 15 kilometara. U okviru ovog virtualnog događaja ujedno se obilježava i uspješan završetak projekta „Med dvemi vodami“, koji je provela “Međimurska priroda” – Javna ustanove za zaštitu prirode Međimurske županije, čiji djelatnici međimursku prirodnu baštinu čuvaju od zaborava.

Prijave za sudjelovanje traju do nedjelje, 7. ožujka, a broj sudionika je ograničen na 200. Izvršenje izazova potrebno je realizirati u periodu od 13. do 21. ožujka. Budući da je događaj virtualan, sudionici su dužni objaviti fotografije svojih aktivnosti na društvenim mrežama uz neku od međimurskih voda: rijeka, potoka, jezera ili bara.

Svi sudionici koji će se prijavili putem obrasca i poslati fotografije dobivaju prigodnu majicu virtualne utrke na svoju adresu, a za najbolje su osigurane i druge nagrade. Također, svi prijavljeni sudionici dobivaju mogućnost besplatnog obilaska Centra za posjetitelje „Med dvemi vodami“ u Križovcu uz stručno vodstvo djelatnika, i to u srijedu, 17. ožujka, od 16 do 17 sati uz prethodnu najavu na e-mail adresu: [email protected]

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!