Povežite se s nama

Život i društvo

Novi kompjuteri i printeri za trnovečke sportske udruge

Objavljeno:

- dana

Novac za sport

Četiri sportske udruge s područja Općine Trnovec Bartolovečki u petak su dobile novu informatičku opremu, prijenosna računala i pisače.

Opremu vrijednu 20 tisuća kuna od Općine su dobila dva nogometna kluba, NK Mladost iz Šemovca te NK Trnje iz Trnovca, zatim STK MGK Drava iz Žabnika i Rukometni klub Trnovec.

Prilikom podjele opreme načelnik Zvonko Šamec istaknuo je da je ovo samo dio općinske brige za sport i sportske klubove, koji u svojim aktivnostima okupljaju veliki broj mali i mladih mještana Općine.

– Ulaganje u sport i sportske klubove zapravo je ulaganje u mlade – kazao je Zvonko Šamec.

Na doniranoj informatičkoj opremi zahvalio je Velimir Šagi, trener i tajnik u STK MGK Drava iz Žabnika.

– Veseli nas što se u Općini velika važnost pridaje bavljenju djece sportom. U klubu imamo dvadesetak djece koja svakodnevno treniraju stolni tenis, u tri grupe, u trajanju od sat i pol. Rezultat je da su u samom vrhu stolnoteniskih rang lista Hrvatske. Ova donacija slikovito znači jedan poen više u partiji. A znata da jedan poen često zna biti prevaga – kazao je Šagi.

Načelnik Zvonko Šamec je dodao kako Općina Trnovec Bartolovečki godišnje iz proračuna za potrebe sporta izdvaja više od 400 tisuća kuna. Isto toliko novaca za sport se planira i u sljedećoj godini.

– S obzirom na broj sportskih klubova na području Općine i razini sredstava koja izdvajamo može se lako izračunati i zaključiti da u prosjeku spadamo u sam vrh Varaždinske županije po izdvajanju za sport – zaključio je Šamec.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinska biskupija: pričesti i krizme nakon 20. svibnja, preporuka je da budu vani

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija/Varaždinska biskupija

U vremenu prije epidemije nakon Uskrsa počelo se s održavanjem prvih pričesti i krizmi.

Vjernici mnogih župa u Varaždinskoj biskupiji već su od svojih župnika dobili najavu datuma održavanja privih pričesti i krizmi, ali uglavnom uz napomenu da će navedeno ovisiti o epidemiloškim mjerama. Na primjer, za učenike Centra Tomislav Šoljar već je održana svečana misa na kojoj su primili sakramente.

Održavanje istih potvrdila nam je i Varaždinska biskupija, ali iako smo tražili, nisu nam poslali raspored po župama.

– Slavlja prve svete pričesti i svete potvrde u Varaždinskoj biskupiji planiraju se od svetkovine Duhova, točnije nakon 20. svibnja 2021. godine. Župnici su u svojim župama objavili datume za ta slavlja i poznata su vjernicima. Nastojat ćemo da se slavlja odvijaju redovito, ne pod cijenu zdravlja, i sigurno, uz pridržavanje epidemioloških mjera. Preporuka je da se, gdje je to moguće, slavlja održe na otvorenom. Pratimo epidemiološku situaciju i s obzirom na nju donijet će se konačan sud – odgovorio je Regionalnom tjedniku Marko Domiter, tajnik biskupa Varaždinske biskupije.

Nastavite čitati