Povežite se s nama

U fokusu

Novi Marof ove godine dobiva novu javnu rasvjetu i trafostanice

Objavljeno:

- dana

UNAPRJEĐENJE ELEKTROENERGETSKOG SUSTAVA

Grad Novi Marof ove godine godine radi na obnovi i rekonstrukciji pojedinih dijelova elektroenergetskog sustava.

Na administrativnom području Grada Novog Marofa Elektra će u 2017. godini realizirati nekoliko investicijskih ulaganja. Radi se o gradnji novih trafostanica, rekonstrukciji niskonaponskih mreža i drugih manjih rekonstrukcija.

Jedna od većih investicija za ovu godinu je izgradnja stupne trafostanice Mađarevo 1 i kompletno kabliranje za tu trafostanicu u vrijednosti od 700.000 kuna. Uz redovito održavanje, ove godine riješit će se i postava stupova i izgradnja mreže trafostanica Krč, Šanteki, Kamena Gorica; Štabi i Kuzmići, izmještanje stupova u Ulici Viktora Čolje u Ključu te kabliranje niskonaponske mreže u Ulici kralja Tomislava u Novom Marofu uz izgradnju javne rasvjete.

U pripremi je kabliranje i izgradnja javne rasvjete u Završju Podbelskom, Jelenšćaku, Strmcu – Kuretinec i Remetincu – Kopjari.

U Ključu će se nakon izrade projekta izmjestiti trafostanica, a u Presečnu je predviđen projekt izmještanja i kabliranja stupova javne rasvjete uz državnu cestu D3 Presečno Gornje i Donje.

Napravljen je i troškovnik za rješavanje i postavljanje stupova i kabela Topolovci – Fletki koji će se staviti u plan investicija za iduću godinu. U pripremi je i projekt izgradnje trafostanice Novi Marof te projektiranje trafostanice i niskonaponske mreže na lokaciji Pezdevčica u Novom Marofu – stambena zona uz Dječji vrtić.

“Jednaki uvjeti za sve”

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač istaknuo je zadovoljstvo najavljenim radovima koji znače nova ulaganja na području grada i unaprjeđenje elektroenergetskog sustava.

– Ovoliki broj najavljenih projekata raduje, a posebice vesele projekti koji se tiču javne rasvjete. Svi naši mještani zaslužuju jednake uvjete bez obzira žive li u centru Novog Marofa ili izvan njega. Izgradnja javne rasvjete u dijelovima grada gdje je do sada nije bilo, nešto je što smo najavili prilikom preuzimanja brige i odgovornosti za Novi Marof i ta obećanja ispunjavamo – zaključio je gradonačelnik Jenkač.

Izvor: Grad Novi Marof
Foto:

U fokusu

Sjednica Gradskog vijeća trajala 10 sati, bilo je tu prozivki i uvreda, ali je ipak prihvaćen rebalans

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je održana još jedna maratonska sjednica Gradskog vijeća, trajala je 10 sati, a među ostalim, nakon burne rasprave prihvaćen je rebalans proračuna. Opet nije izostajalo prozivki, pa i neprimjerenih komentara, a sve se svodilo na sukob bivše i sadašnje vlasti.

Na to su upozorili nezavisni Davor Patafta i SDP-ov Lovro Lukavečki.

– Vjerujem da je i građanima teško ovo pratiti i ponovo apeliram da se ovdje bavimo bitnim stvarima, a ne onim što je bilo – rekao je Patafta.

Na to se nadovezao Lukavečki koji je zaključio da se zbog ovakvih rasprava kojima se ne vidi kraja i svode se na prozivke mladi ne žele baviti politikom.

Spomenimo da su rebalansom osigurana sredstva za pomoćnike u nastavi, financiranje besplatnih obroka za školarce, ali i pomoć u pokrivanju režijskih troškova građanima koji se griju na kotlovnicu. Osigurana su i dodatna sredstva za gradske ustanove, Zajednicu sportskih udruga, ali i za sortirnicu na Motičnjaku. Upravo zbog sortirnice sukobili su se bivši gradonačelnik Čehok i predstavnici aktualne vlasti.

Čehok je, naime, tvrdio da je elaborat falsificiran te smatra da tamo se ne nalazi građevinski otpad već poglavito komunalni otpad.

– Ovo se dogodilo jer su projekt radili Čistoća 2014. godine, ali nije valjao i 2020. godine se taj projekt radio iznova. Taj projekt nije dobio građevinsku dozvolu 2014. godine već 2020. godine za vrijeme vašeg mandata. Napravili ste geomehanička istraživanja samo ispod sortirnice, a ne i ispod rampe, vage te ispod pristupne ceste gdje su pronašli otpad. Svi ti sudionici u građenju imaju svoj krimen – odgovorio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje